Uusi sisäänkäynti avataan matkustajille 1.10. Matinkylän metroasemalla

Matinkylän metroaseman läntinen sisäänkäynti avataan matkustajille 1.10. Sisäänkäynnin osoite on Suomenlahdentie 9. Sisäänkäynnin yhteyteen valmistuu loppuvuodesta myös hotelli. Tynnyritielle hotellin edustalle tulee 32 uutta pyöräpysäköintipaikkaa, jotka palvelevat myös metromatkustajia.

Uusi läntinen sisäänkäynti luo yhteyden Suomenlahdentieltä ja Tynnyritieltä metrolaiturin läntiseen päätyyn. Uusi sisäänkäynti tarjoaa vaihtoehtoisen reitin metrosta myös Suomenlahdentiellä sijaitseville bussipysäkeille ja Finnoon suunnan busseille. Matinkylä on Länsimetron käytetyin asema vuoden 2019 matkustajamäärissä laskettuna ja toinen sisäänkäynti tasaa jo aiemmin käytössä olleen bussiterminaaliin ja Isoon Omenaan vievän reitin matkustajamääriä.

Länsimetron muiden sisäänkäyntien tapaan uusi läntinen sisäänkäynti on esteetön ja matkustajien käytössä on sekä hissejä että liukuportaita. Uudella sisäänkäynnillä on ovet kadulle kahteen suuntaan ja ne saavat metron opastusjärjestelmässä kirjaintunnukset D ja E.

Matinkylän kaikki sisäänkäynnit kartalla 1.10. jälkeen
Matinkylän sisäänkäynnit kartalla 1.10. alkaen

Sisäänkäynti voidaan ottaa nyt käyttöön, kun muu rakentaminen alueella on edennyt. Muita nk. Tynnyripuiston korttelin rakenteilla olevia palveluja ovat mm. uusi uimahalli ja senioritalo. Alueelle tulee myös asuntotuotantoa ja seniorikeskus. Alueiden kehittymisen tahdissa vastaavasti Tapiolan aseman eteläinen sisäänkäynti avattiin matkustajille keväällä 2019 muun rakentamisen edettyä alueella. Kaiken kaikkiaan metron vaikutusalueen asukasmäärän arvioidaan kasvavan noin 70 000 asukkaalla lähivuosikymmeninä.

Arkkitehtuuriltaan uusi sisäänkäynti täydentää aiempaa Matinkylän aseman arkkitehtuuria ja ilmettä. Uudelle sisäänkäynnille on tuotu itäisestä sisäänkäynnistä poikkeava värimaailma, mikä auttaa matkustajaa erottamaan sisäänkäynnit toisistaan.  Itäpään liukuportaissa taustavalaistun lasin väri muuttuu alhaalta lähtiessä keltaisesta vihreän kautta siniseen. Uudella länsipään sisäänkäynnillä seinän väritystä täydennettiin spektrin eri väreillä oranssista punaisen kautta violettiin.

Sisäänkäynnin rakentamisesta vastasi Länsimetro Oy, joka rakentaa, omistaa, ylläpitää ja kehittää Länsimetron metrojärjestelmää, rataa ja asemia Ruoholahdesta länteen sekä rakentaa metron jatketta Matinkylästä Kivenlahteen.

Kuva uudesta sisäänkäynnistä katutasossa
Uusi sisäänkäynti katutasossa Suomenlahdentien ja Tynnyritien kulmassa. Kuva: M. Wirman/Länsimetro Oy

Kuva uuden sisäänkäynnin liukuporrastilasta
Uuden sisäänkäynnin liukuportaat laituritasolta ylöspäin. Kuva: M. Wirman/Länsimetro Oy