Vuosaaren metroaseman lukittavat pyöräkaapit ovat nyt koekäytössä

Vuosaaren lukittavat pyöränsäilytyskaapit ovat tulleet käyttöön, ja niitä voi kokeilla lokakuun loppuun saakka.

”Toivomme, että pyöräilijät kokeilevat kaappeja rohkeasti, ja että saisimme palautetta niiden käytöstä. Mikäli palvelu vaikuttaa toimivalta lisältä liityntäpysäköintiin, palvelua voidaan jatkossa laajentaa myös muille joukkoliikenneasemille”, palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen HKL:stä sanoo.

Pyöräkaappien käyttö on maksutonta. Käyttö edellyttää HSL-tunnusta ja HSL-korttia. Jos sinulla ei vielä ole HSL-tunnusta, luo se verkkosivuillamme osoitteessa https://www.hsl.fi/hslid_register. Sen jälkeen voit kirjautua verkkosivuillemme ja rekisteröityä kaappien käyttäjäksi. Se tapahtuu niin, että syötät Omat tiedot -sivulla HSL-korttisi numeron Pyöräkaappipalvelun kohdalle ja hyväksyt pyöräkaappien käyttöehdot.

Tallenna omiin tietoihin Pyöräkaappipalvelun alle sen HSL-kortin numero, jota haluat käyttää pyöräkaapin lukitsemiseen ja avaamiseen. Samalla kortilla voi olla vain yksi kaappi kerrallaan käytössä.

Pyöräkaapit on tarkoitettu pyörän lyhytaikaiseen säilytykseen joukkoliikennematkan yhteydessä. Voit säilyttää pyörää kaapissa enintään kolme vuorokautta.

Jos sinulle tulee ongelmia pyöräkaappien käytössä, sinun kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme, puh. 09 4766 4000, ma-pe klo 7.30-19 ja la-su klo 9.30-17.

Pyöräpysäköintiä on kehitetty viime vuosina. Kalasatamassa lukitussa, HSL-kortilla avautuvassa tilassa on kaksikerroksisia pyöräpaikkoja yhteensä 224. Lisää on tulossa, sillä Kansalaistorilta Kaisaniemeen rakennettavan alikulkutunnelin yhteyteen rakennetaan 1 000 pyörän pysäköintikeskus Helsingin rautatieasemalle.

Lue lisää pyöräkaappien käytöstä