Tuusulanväylän ympäristön bussireittien suunnittelu etenee – kerro mielipiteesi ehdotuksesta

Haluaisimme kuulla, mitä ajatuksia tuorein ehdotuksemme Pakkalan, Tammiston ja Ylästön uusista bussireiteistä sinussa herättää.

Olemme hahmotelleet, että uusi runkobussi 600 korvaisi nykyisen bussilinjan 615. Muutos tarkoittaisi tiheämpiä vuorovälejä etenkin ruuhka-aikojen ulkopuolella, avorahastusta bussissa eli myös keskiovesta voisi nousta kyytiin eikä lippua tarvitsisi näyttää muuten kuin tarkastajalle. Katukuvaan ilmestyisivät oranssit bussit, joilla olisi nykyistä hieman pidemmät pysäkkivälit.  

Nyt hahmotellussa suunnitelmassa bussi 561 jatkaisi Kivistöön, ja bussi 616 lopettaisi. Bussilla 561 pääsisi vaihdotta Itä-Helsingin suunnalta Tikkurilantien työpaikka-alueelle Voutilaan ja Viinikkalaan.  

Bussit 614 ja 617 saisivat uuden reitin Tammiston kauppatietä pitkin. Bussi 614 kulkisi reittiä Hakaniemi–Ylästö ja bussi 617 reittiä Hakaniemi–Aviapolis. Näitä busseja ajettaisiin arkisin ruuhka-aikaan. 

Tutustu Tuusulanväylän lähiympäristön bussireittien suunnittelun etenemiseen blogissa > ja kerro, mitä mieltä sinä olet tuoreimmasta ehdotuksestamme. 

Blogista löydät myös aikaisemman luonnokseemme Tuusulanväylän itäpuolisen alueen bussireiteistä. > Tutustu myös niistä käytyyn keskusteluun. Keskustelu oli vilkasta ja perehdymme parhaillaan kaikkeen saamaamme palautteeseen. Palaamme blogissa näille alueille – Läntiseen Koillis-Helsinkiin ja Tikkurilan suuralueelle – vielä marraskuussa.