Edullisempia matkoja 70 vuotta täyttäneille kausilipulla 14.1. alkaen

Tammikuun 14. päivä tulee 70 vuotta täyttäneille uusi alennus: he voivat ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella. Kausilipulla voi matkustaa kaikkina aikoina, ja se on monissa tapauksissa myös hinnaltaan edullinen.

  • Esimerkiksi AB- tai BC-alueella 30 vuorokauden lippu 70+-vuotiaille maksaa 34,50 euroa, eli se tulee kertalippua edullisemmaksi jo silloin, jos teet enemmän kuin kuusi edestakaista matkaa kuukaudessa.
  • Jos ostat AB- tai BC-lipun kerralla koko vuodeksi, saat sen 29 eurolla kuukaudessa eli alle eurolla päivässä.

Uudistuksen yhteydessä 70 vuotta täyttäneiden alennus kerta- ja lisävyöhykelipusta (kello 9–14) jää pois. Arvoa voi kuitenkin ladata kortille ja käyttää edelleen normaalisti aikuisten hinnalla.

Jos olet päivittänyt HSL-kortillesi tai sovellukseen 70 vuotta täyttäneiden alennuksen jo aikaisemmin, voit ostaa kausilippuja alennettuun hintaan ilman, että sinun tarvitsee päivittää korttiasi tai sovellusta uudelleen.

Kun sinulla on voimassa oleva kausilippu HSL-kortilla, riittää, että näytät korttia lukijalle, kun nouset bussiin. Sinun ei siis tarvitse painaa mitään lukijan painiketta. Lähijunissa, metrossa, raitiovaunuissa ja runkolinjojen oransseissa busseissa korttia ei tarvitse näyttää muuten kuin tarkastajalle tai konduktöörille, jos hän pyytää sen nähdäkseen.

Näin ostat 70+ -kausilipun alennettuun hintaan HSL-kortille

  1. Jos olet jo aiemmin ostanut HSL-kortillasi alennushintaisia kerta- tai arvolippuja, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Alennusoikeus on HSL-kortillasi jo valmiina myös kausilipun ostoa varten.
  2. Päivitä HSL-korttisi asiakasryhmäksi 70+, jos et ole tehnyt sitä jo aiemmin. Päivityksen voi tehdä HSL:n palvelupisteessä Helsingin päärautatieasemalla tai Itäkeskuksessa sekä kuntien asiointipisteissä (ks. yhteystiedot myyntipistehausta).
  3. Kun HSL-kortillasi on oikea asiakasryhmä, voit ladata kortille kautta alennettuun hintaan 14.1. alkaen netin HSL-korttipalvelussa, automaateillamme ja myyntipisteissämme.
  4. Jos et ole varma, onko HSL-kortillasi alennusoikeus, soita asiakaspalveluumme, puh. 09- 4766 4000.


Näin ostat 70+ -kausilipun alennettuun hintaan HSL-sovellukseen

  1. Lataa HSL-sovellus puhelimesi sovelluskaupasta. Lisätietoa sovelluksesta
  2. Tunnistaudu vahvasti esimerkiksi pankkitunnuksillasi. Näin varmistumme, että olet oikeutettu 70 vuotta täyttäneiden alennukseen.
  3. Jos olet tunnistautunut sovelluksessa jo aiemmin, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, vaan voit ostaa kausilippuja 70+ -alennushintaan 14.1. alkaen.
  4. Voit ostaa kausilipun kertaostona 30, 60 tai 90 vuorokaudeksi tai jatkuvana tilauksena, joka on automaattisesti voimassa sovelluksessasi ja veloitetaan automaattisesti 30 vuorokauden välein maksukortiltasi, jonka ole liittänyt sovellukseen.