HSL alkaa julkaista arvioita liikenteen täyttöasteesta – metrossa maanantain suurin kuormitus 22 %

Alamme julkaista tuoreita arvioita HSL:n joukkoliikenteen välineiden täyttöasteista. Taustalla on uusi tartuntatautilaki, jonka perusteella liikennevälineiden matkustajamääriä voidaan rajata 50 prosenttiin maksimikapasiteetista. Jo nyt HSL:n matkustajamäärät ovat lähes kaikilla vuoroilla selvästi tätä tasoa alempana.

Matkustajamäärän rajoitus ei ole vielä voimassa Helsingin seudun joukkoliikenteessä, mutta kerromme heti lisätietoja, jos liikenne- ja viestintävirasto Traficom velvoittaa rajoittamaan matkustajamääriä HSL-alueella.

Rajoituksia ennakoidaksemme alamme julkaista arkipäivisin tuoreimmat arviot HSL:n liikenteen täyttöasteesta. Saamme arviot kahden päivän viiveellä – tänään siis julkistamme maanantain 22. maaliskuuta lukuja. Toistaiseksi saamme lukuja metroliikenteestä, ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan täydentämään mukaan myös muun liikenteen täyttöasteita.

Maskia käyttää tuoreimpien havaintojemme perusteella keskimäärin 90 prosenttia matkustajista.

Metron kuormitus maanantaina 22.3.

Suurin havaittu kuormitus yhdellä vuorolla: 152 matkustajaa (22 prosenttia maksimikapasiteetista). Havainto tehtiin Helsingin keskustasta Itä-Helsingin suuntaan kello 15–16. HSL:n seurantojen mukaan terävin ruuhkahuippu on korona-aikana siirtynyt aamuruuhkasta iltaruuhkaan sekä metro- että junaliikenteessä.

Kuormitus keskimäärin: 74 matkustajaa (11 prosenttia maksimikapasiteetista).

Tuoreimmat tiedot liikenteen täyttöasteesta on koottu tälle sivulle