Runkolinjojen bussit saavat uudet diginäytöt

Runkolinjojen bussien matkustajainformaatio ottaa merkittävän askeleen eteenpäin. Busseihin tulevat uudet diginäytöt, joilta voit saada entistä enemmän reaaliaikaista ja kullekin linjalle kohdennettua liikennetietoa.

Runkolinjojen bussit saavat huhtikuuhun mennessä uudet mainosrahoitteiset diginäytöt. Bussien etuosaan tulee reitin tietoja kertova näyttö, josta voit lukea useamman seuraavan pysäkin kuin nykyisiltä näytöiltä. Uudet infonäytöt myös ennustavat aikaa, jolloin bussi saapuu seuraaville pysäkeille sekä määränpäähänsä.

Bussien etu- ja keskiosaan asennetaan näytöt, joilla pyörii tiedotteitamme sekä mainontaa ja paikallisuutisia. Mainosnäytöt ovat kooltaan infonäyttöjä pienempiä.

Uudet näytöt asennetaan kaikkiin noin 120 runkolinjan oranssiin bussiin.

”Olemme kirjanneet tavoitteisiimme kehittää reaaliaikaista ja personoitua matkustajainformaatiota ja uudet näytöt ovat merkittävä askel tässä työssä”, informaatiosuunnittelija Joona Packalén sanoo. ”Uusien näyttöjen informaatiota on mahdollista kohdentaa sekä ajallisesti että alueellisesti, joten näytöiltä voi lukea vaikkapa juuri kyseistä linjaa koskevia liikennetiedotteita."

"Mainosrahoitteiset näytöt ovat asiakkaiden ja veronmaksajien kannalta positiivinen asia, koska palvelua ei tarvitse rahoittaa lippu- eikä verotuloilla.”

Tavoitteemme on se, että Helsingin seudun joukkoliikenne perustuu jatkossa entistä enemmän tiheästi liikennöitäviin runkolinjoihin, joita liityntäyhteydet täydentävät.

Jotta runkolinjat täyttäisivät tavoitteensa nopeasta ja sujuvasta matkustamisesta, vaihtamisen runkolinjojen ja liityntälinjojen välillä on käytävä helposti. Korkeatasoinen ja ajantasainen matkustajainformaatio tukee jouhevaa vaihtamista.

”Runkolinjojen infonäyttöjen kehittämisen seuraava askel on se, että niille tulee esimerkiksi tietoa vaihtoyhteyksistä”, Packalén kertoo.

Meillä on diginäyttöhankkeessa lukuisia yhteistyökumppaneita. Uudet näytöt toimittaa Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluva Neonmedia Oy, joka myös vastaa niiden asentamisesta, huollosta ja ylläpidosta. Kiho/Mastercom Oy toimittaa Neonmedian sopimuskumppanina ohjelmiston.

Mediatilasta vastaa Mediatalo Keskisuomalainen ja sen palveluverkosto. Uutisten sisältö on Helsingin Uutisten, Länsiväylän sekä Vantaan Sanomien uutisia.

diginäytöt_ajastus.jpg