Opiskelijalippu siirtyy HSL-sovellukseen 1.1.2022

Vuoden 2022 alusta alkaen opiskelijalippu siirtyy HSL-sovellukseen, jota käyttääkin jo suurin osa opiskelijalipulla matkustavista. Alennushintaisen lipun voi jatkossa ostaa HSL-sovellukseen, ei enää HSL-kortille.

Opiskelija_metro.jpg

Opiskelijalippu siirtyy HSL-sovellukseen 1.1.2022. HSL-alueella vakituisesti asuvat päätoimiset opiskelijat voivat ostaa kausilippuja 45 prosentin alennuksella HSL-sovelluksesta. Lipun ostaminen puhelimen HSL-sovelluksella on helppoa. Pystyt aktivoimaan alennuksen HSL-sovelluksessa itse, ja sovellus tarkastaa oikeutesi opiskelija-alennukseen Opetushallituksen Koski-palvelun läsnäolotietojen perusteella. Näin ollen sinun ei enää tarvitse käydä palvelupisteessä todistamassa alennusoikeuttasi.

Palvelut muuttuvat yhä enenevässä määrin digitaalisiksi. Myös me pyrimme jatkossa ohjaamaan yhä suuremman osan lipunmyynnistämme digitaalisiin kanaviin, joiden käyttö onkin kasvanut nopeasti: HSL-sovelluksen osuus kokonaismyynnistä on jo lähes 60 prosenttia. HSL-sovelluksesta voit ostaa lipun missä tahansa, koska puhelin on yleensä aina mukanasi.

Poikkeustapauksissa opiskelija-alennuksen saa edelleen HSL-kortille

Kaikki opiskelijat eivät kuitenkaan pysty ostamaan alennuslippua sovelluksella, koska heidän alennusoikeuttaan ei voida tarkastaa Opetushallituksen Koski-palvelusta. Lisätietoa poikkeustapauksista voit lukea täältä.

Jos olet ladannut HSL-kortille kausilipun, joka on voimassa tammikuun 2022 loppuun saakka, voit käyttää sitä normaalisti tammikuun ajan. Seuraavan lipun ostat sitten HSL-sovellukseen.

Vinkkejä HSL-sovelluksen käyttämiseen

HSL-sovellus toimii parhaiten, kun käytät sovelluksen uusinta versiota. Katso sovelluskaupasta, onko HSL-sovelluksesta saatavilla uudempi versio, ja päivitä sovellus tarpeen mukaan. Sinun vastuullasi on myös huolehtia siitä, että puhelimen akku kestää koko matkan ajan, jotta voit esittää lipun puhelimeltasi.

Lue lisää

Lisätietoa opiskelija-alennuksesta

Lisätietoa HSL-sovelluksesta