Pysäkkien nimiä vaihtuu alueella vuodenvaihteessa 2022

Tammikuussa 2022 otetaan käyttöön uusia pysäkkinimiä eri puolilla aluetta. Nimenmuutosten tausta on esimerkiksi pysäkin muuttunut sijainti tai se, että vanha nimi ei kuvaa sijaintia enää tarpeeksi hyvin. Lisäksi uusille asuinalueille ja katuosuuksille tarvitaan myös pysäkkejä.  

Pysäkkien nimet vaihtuvat paikan päällä pysäkeillä aiheittain kevään 2022 aikana. Reittioppaassa ja kuulutuksissa muutoksen tapahtuvat 1.1. tai 10.1. riippuen muutoksesta. Yhteensä alueellamme on yli 4 000 pysäkkiparia, joista jokainen on nimetty. Nämä kaipaavat myös säännöllistä nimistönhuoltoa.

 

Muutokset Helsingissä

Pysäkkinimistö Pohjois-Pasilan uudella Postipuiston alueella kehittyy alueen rakentuessa. Alueen aiempaan nimistöön kuuluneet Autokuljetuskeskus 1 ja 2 pysäkit ovat jatkossa nimeltään Postipuisto ja Postiljooninkatu.

Metsäläntien-nimisten pysäkkien määrä Pohjois-Haagassa vähenee. Metsäläntiellä sijaitsevat pysäkit ovat jatkossa Nuijamiestenramppi ja Nuijamiestentiellä sijaitsevat pysäkit Huovipuisto. Näin pysäkit erottuvat paremmin toisistaan ja paikantuvat nimen perusteella paremmin. Hämeenlinnanväylän pysäkit säilyvät edelleen Metsäläntie nimellä.

Vuosaaressa lähibussien pysähtymispaikkojen nimissä tapahtuu  myösmuutoksia. Täkykujan pysähtymispaikat ovat jatkossa nimeltään Rysäkuja. Täkykuja ei ole enää nimenä käytössä, joten pysähtymispaikkojen nimikin vaihtuu. Myös Vuosaaren vanhaan ostoskeskukseen viittaava lähibussin pysähtymispaikka Etel. ostoskeskus saa uuden nimen ja on jatkossa Rajapaadenraitti.

Lisäksi eräiden bussi ja raitiovaunupysäkkien suomen- tai ruotsinkielisiin nimiin tehdään kieliasuun liittyviä korjauksia. Tästä esimerkkinä Töölöntullin pysäkkien nimi, joka kirjoitetaan jatkossa yhteen.

 

Muutokset Vantaalla

Tikkurilassa pysäkkien nimissä tapahtuu toivottuja muutoksia. Valtion virastotalon pysäkkien nimi on jatkossa Vantaan opistotalo läheisen oppilaitoksen mukaan. Näin aiemmin purettu virastotalo poistuu myös pysäkkinimistöstä. Myös kaupungin virastotalon pysäkin nimi lyhenee vastaamaan tarkemmin nykyistä toimintaa muotoon Kaupungintalo.

Leinelässä Pyökkikadun pysäkit ovat jatkossa Pyökkikuja. Kadunnimet ovat muuttuneet eikä vanhaa Pyökkikatua enää löydy alueelta. Koivukylänväylällä sosiaali- ja terveysaseman kohdalla sijaitsevan Maapallo-nimisen pysäkin nimi vaihtuu muotoon Kytötie. Aiempi nimi perustui paikalla sijainneeseen jo nyt poistettuun taideteokseen.

 

Muutokset Espoossa

Espoossa ei tapahdu varsinaisia nimenmuutoksia, mutta uusien katuosuuksien auetessa otetaan käyttöön runsaasti uusia pysäkkejä 10.1.2022.

Kauklahden Bassenkylässä otetaan käyttöön alueen nimistöön perustuvat pysäkit Bassenraitti, Kauppiaantanhua ja Bassenkylä. Henttaan ja Kuurinniityn välisellä uudella joukkoliikennekadulla taas käyttöön tulevat pysäkit Lillhemtintie ja Väli-Henttaan tie. Pohjois-Laajalahdessa uusia pysäkkejä ovat Suokaivonpolku ja Raivaaja-aukio, jotka liittyvät Impilahdensillan avautumiseen liikenteelle.

 

Muutokset Kauniaisissa

Postitorin pysäkit Kauniaisten keskustassa saavat uuden nimen Kauniaisten kirkko. Nimi Postitori on viitannut postirakennukseen, joka oli 1920 ja 1930-luvuilla nykyisen liityntäpysäköintialueen kohdalla.