Länsi-Uudenmaan bussipalveluiden selvittelytyö jatkuu

Pohjolan Liikenne lopettaa heidän liikennöimänsä markkinaehtoisen liikenteen Länsi-Uudenmaan alueella 4.6.2022 alkaen. Kesäliikennekaudelle Vainion Liikenne on uudistanut aikatauluja ja lisännyt liikennettä Nummelan ja Helsingin välille.

web1200__N2A8010.jpg

Pohjolan Liikenne ilmoitti lopettavansa markkinaehtoisen liikenteensä Nummelan ja Helsingin välillä. Asiaa on tämän jälkeen selvitetty yhteistyössä Ely-keskuksen ja kuntien kanssa. Vainion Liikenne jatkaa 4.6.2022 alkaen Nummela-Veikkola-Helsinki-välin liikennöintiä. Tilanne on edennyt kevään aikana Vainion liikenteen julkaistua kesäajan aikataulunsa linjalle U280. Syksyn osalta selvitystyö on vielä käynnissä.

”Linjan tulevaisuuden tarjonnan osalta tilanne elää edelleen ja tulevan syksyn osalta selvittelyä jatketaan. Toivomme, että tilanteeseen saadaan lisää selvyyttä jo kevään aikana, mutta viimeistään kesällä tiedämme syksyn tilanteen tarkemmin”, toteaa Linjasto- ja aikataulusuunnittelun yksikön päällikkö Aleksi Manninen.

Länsi-Uudenmaan linjoilla voi tapahtua muutoksia myös yksitäisissä vuoroissa jo ennen toukokuun loppua. Näistä muutoksista tiedotetaan erikseen.

Lisää vuoroja linjalle U280

Vainion Liikenne lisää liikennettä Nummelan ja Helsingin välille. Kaikki vuorot ajetaan Veikkolan kautta, ja muutamat vuoroista jatkavat Nummelasta Lohjalle.

Lähdöt näkyvät HSL:n reittioppaassa aina noin kuukautta ennen vuoron ajankohtaa. Muutoksia voi aina tulla, joten suosittelemme tarkistamaan reitin vielä Reittioppaasta ennen matkan alkua. Linjan U280 tulevia kesävuoroja voi tarkastella matkahuollon reittihaun kautta jo nyt.

Linja 243(V) tarjoaa vaihtoehtoisen yhteyden

Tilaamaamme bussiliikennettä ajetaan edelleen alueella, josta Pohjolan Liikenne vetäytyy. Linjalla 243(V) pääsee myös jatkossa Veikkolasta rantaradan varteen Espoon keskukseen, joten linja tarjoaa vaihtoehtoisen liityntäyhteyden Helsingin suuntaan.

Lue lisää: