Pikaraitiotien 550 koeajot etenevät aikataulussa

Pikaraitiotien 550 ensimmäisen alueen koeajot Roihupellon varikolta Oulunkylän asemalle on saatu valmiiksi onnistuneesti ja aikataulussa.

Marraskuussa tehdyt pikaraitiotien 550 (Raide-Jokeri) käyttöönottotestit ja koeajot ensimmäisellä reilun kuuden kilometrin matkalla ovat valmistuneet. Koeajot ovat sisältäneet muun muassa vaihteenohjaus- ja liikennevalojärjestelmien testaamista sekä liikennöintiä eri olosuhteissa ja eri nopeuksilla.

Koeajot jatkvat seuraavaksi joulukuun alusta alkaen Oulunkylän ja Hämeenlinnanväylän välisellä matkalla. Sen jälkeen koejaot jatkuvat alueittain eteenpäin kohti läntistä päätepysäkkiä Keilaniemessä.

Jos koeajot sujuvat suunnitelmien mukaisesti, ne saadaan valmiiksi kesäkuussa 2023.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n pikaraitiotielle tilaamat ensimmäiset Artic X54 -vaunut ovat saapuneet suunnitellusti. Tällä hetkellä Roihupellon varikolla on jo kaksi ensimmäistä vaunua toimintakunnossa ja kolmas on juuri saapunut varikolle.

Liikennöinnin käynnistymisen edellytyksinä on se, että jäljellä olevat käyttöönottotestit ja koeajot sujuvat suunnitelmien mukaisesti. Myös vaunutoimitusten olisi edettävä suunnitellusti niin, että matkustajaliikenteen aloittamiseen vaadittavat 16 vaunua olisi toimitettu ensi syksynä.

Kuljettajien rekrytoinnit pikaraitiotie 550:lle käynnistyvät joulukuussa 2022.

HSL valmistautuu liikennöinnin mahdolliseen aikaistumiseen budjetoimalla aloittamisen kustannuksia jo vuodelle 2023.

Lue lisää pikaraitiotien 550 rakentamisesta