Käytätkö mobiilimaksua? Päivitä sovelluksesi versioon 4.8.0

Päivitä puhelimeesi HSL-sovelluksen uusin versio 4.8.0, jos haluat maksaa lippusi mobiilimaksulla myös vuodenvaihteen jälkeen. Mobiilimaksulla puhelinlaskun yhteydessä voit maksaa korkeintaan 50 euron suuruisia lippuostoksia.

HSL ottaa käyttöön mobiilimaksun maksutapalisän 1.1.2023

Maksutapalisän suuruus on 1,6 prosenttia ostetun lipun hinnasta. Esimerkiksi lasten AB-kertalipun hintaan (1,60 euroa) tulee maksutapalisää 0,02 euroa eli kaksi senttiä. Aikuisten AB-kertalipun maksutapalisä on 0,04 euroa.

Otamme maksutapalisän käyttöön, koska puhelinoperaattoreille mobiilimaksusta maksamamme provisio on selkeästi suurempi kuin muista maksutavoista maksettava provisio.

Voit maksaa lipun myös sovellukseen liittämälläsi maksukortilla, MobilPaylla, Pivolla ja työsuhde-eduista Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Näistä maksutavoista ei peritä maksutapalisää.

Teimme asiakkaillemme helmikuussa 2022 kyselyn HSL-sovelluksen maksutavoista. Kyselyyn vastanneista 56 prosenttia maksaa HSL-sovelluksessa maksukortilla ja 24 prosenttia mobiilimaksulla puhelinlaskun yhteydessä. Muiden maksutapojen eli MobilePayn, Pivon ja työmatkaetujen yhteenlaskettu osuus maksuista on 20 prosenttia. Kyselyyn vastanneet ja haastatteluihin osallistuneet asiakkaat olivat sitä mieltä, että mobiilimaksamiseen lisättävä maksutapalisä on parempi vaihtoehto kuin maksutavan poistaminen.