Metroliikenne Kivenlahteen käynnistyi kansanjuhlana – ensimmäisellä lähdöllä lähes täysi juna

Metroliikenne uudella Matinkylän ja Kivenlahden välisellä osuudella käynnistyi lauantaiaamuna kello 4.56, kun ensimmäinen matkustajaliikenteen juna lähti liikkeelle Kivenlahden asemalta kohti Vuosaarta.

Kellonajasta huolimatta ensimmäinen lähtö houkutteli paikalle runsaasti kiinnostuneita. Jo neljän jälkeen aseman ulkopuolella oli ovien avautumista odottamassa runsaasti ihmisiä, ja tunnelma oli riehakas.

Samanlaisena tunnelma jatkui myös laiturilla aseman ovien avauduttua. Ennen ensimmäisen junan lähtöä metron uusi osuus vihittiin käyttöön nauhanleikkuuseremoniassa. Nauhaa olivat leikkaamassa HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen, HSL:n hallituksen puheenjohtaja Matias Pajula, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi ja Kaupunkiliikenne Oy:n toimitusjohtaja Juha Hakavuori.

”Asiakkaiden odottama metroliikenteen laajeneminen on merkittävä onnistuminen, jota pitääkin juhlia. Tämä työ ei olisi onnistunut ilman kaikkien joukkueen jäsenten saumatonta yhteistyötä, joka jatkuu sujuvan joukkoliikenteen kehittämisenä edelleen”, sanoi HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen.

Matkustajaliikenteen ensimmäinen juna tuli jo Kivenlahdessa lähes täyteen matkustajia, mutta kaikki mahtuivat kyytiin. Junan sisällä tunnelma oli suorastaan vappumainen: ihmisiä oli paljon, moni heistä opiskelijoita Otaniemestä.

Myös ensimmäinen idästä Kivenlahteen asti kulkenut juna houkutteli runsaasti uteliaita matkaan.

Metron avajaiset jatkuvat tänään kaikilla uusilla asemilla. Päätapahtuma järjestetään kauppakeskus Lippulaivassa Espoonlahdessa. Avajaistapahtuma alkaa kello 10, jolloin Espoonlahden aseman molempien sisäänkäyntien edustalla on tarjolla kakkukahvit. Kello 10.30 alkaen ohjelma jatkuu Lippulaivan toisen kerroksen keskusaukiolla, jossa ohjelmassa on sekä metroasiaa että musiikkiesityksiä.

Espoonlahden lisäksi Kivenlahden, Soukan, Kaitaan ja Finnoon asemilla on HSL:n infopisteet, joissa on tavattavissa joukkoliikenteen asiantuntijoita kello 9–15.

Kivenlahti_nauhanleikkaus_03122022.jpg

HSL:n hallituksen puheenjohtaja Matias Pajula, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen Kivenlahden asemalla 3.12.