Kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4. – osta kausi jo nyt

Kaupunkipyörillä päästään taas! Pääset polkemaan pyörillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4. alkaen. Koko kauden käyttöoikeuden voit ostaa jo nyt. Kaupunkipyöräkausi kestää huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Reittioppaasta näet reaaliaikaisesti käytössä olevat asemat, pyörien määrän ja reitit asemille.Uusi kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4., jolloin pääset polkemaan kaupunkipyörillä taas mennen ja tullen. Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu, mutta Vantaalla on omansa, eikä kahden palvelun pyöriä voi käyttää ristiin. Koko kaupunkipyöräkauden voit ostaa jo nyt. Muiden tuotteiden osto aukeaa kauden käynnistyessä.

Kaupunkipyöräpalvelu käyttöön koko kaudeksi, kuukaudeksi, viikoksi tai päiväksi

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkaudet voit ostaa kaupunkipyöräsivuiltamme. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Pyörän käyttöoikeuden voit ostaa myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa) kauden alusta alkaen. Kevään uusi tuote on jatkuva kuukausitilaus, joka maksaa 7 euroa kuukaudessa.

Vantaalla koko kausi maksaa 30 euroa ja oston voit tehdä uudessa Vantaan kaupunkipyörät -sovelluksessa. Myös Vantaalla voit kauden alkaessa ostaa käyttöoikeuden lyhyemmäksi ajaksi: päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa). Vantaalla on mahdollista ostaa pyöräilyaikaa myös minuuttiperusteisesti.

Kaikkiin tuotteisiin sisältyy rajaton määrä matkoja niiden voimassaolon ajan: Helsingissä ja Espoossa yksi matka saa kestää enintään 30 minuuttia ja Vantaalla 60 minuuttia kerrallaan. Jos käytät pyörää yhtäjaksoisesti pidempään kuin puoli tuntia, on lisäveloitus euron jokaista puolta tuntia kohden. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Enimmäiskäyttöajan ylityksestä veloitetaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksu.

Rekisteröityminen ja käyttöönotto

Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät toimivat samaan tapaan kuin edellisinä vuosina. Rekisteröitymiseen tarvitset HSL-tunnuksen. Rekisteröinnin voit tehdä hsl.fi/kaupunkipyörät-sivustolla. Rekisteröinnin yhteydessä sinun tulee syöttää järjestelmään maksukorttitiedot, ja valita nelinumeroinen PIN-koodi. Järjestelmä antaa sinulle henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen. Pyöräilijätunnuksen ja PIN-koodin tarvitset aina, kun otat pyörän käyttöön asemalta. Matkakorttia voit käyttää pyöräilijätunnuksen sijaan, jos rekisteröit sen tunnistautumistavaksi.

Vantaan kaupunkipyörien rekisteröityminen ja käyttö tapahtuu Vantaan kaupunkipyörät -nimisen sovelluksen kautta. Lataa sovellus sovelluskaupasta, jonka jälkeen noudata sovelluksessa annettuja ohjeita.

Kaikki pyöräilyasemat saadaan käyttöön huhtikuun aikana

Runsasluminen talvi on hankaloittanut asemien asennusta, joten emme ehdi asentamaan aivan kaikkia asemia 1.4. mennessä. Pyrimme saamaan kaikki asemat paikalleen huhtikuun aikana. Käytössä olevat asemat löydät Kaupunkipyörien verkkosivuilta ja Reittioppaasta. Reittioppaassa sinun tulee sallia paikannus, jolloin näet lähimmät pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän sekä reitin asemalle. Samat tiedot saat myös syöttämällä Reittioppaaseen osoitteesi. Reittioppaan löydät HSL-sovelluksesta ja hsl.fi-verkkosivulta

Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa 110. Vantaalla taas on käytössä 1 000 pyörää ja 120 asemaa.

Kolme vinkkiä sujuvaan kaupunkipyöräilyyn

  1. Jos pyöräilyasema on täynnä, ota telineen viereen palautettu pyörä käyttöösi – näin saamme yhdessä pidettyä asemat siistimpänä.

  2. Jos huomaat, että ottamasi pyörä on viallinen, käännä sen satula taaksepäin merkiksi viasta. Muista tehdä myös vikailmoitus, jotta huoltohenkilöstö tietää tulla huoltamaan pyörän, ja se saadaan takaisin käyttöön mahdollisimman pian. Vikailmoituksen voit tehdä täällä.

  3. Kun palautat pyörän telineeseen, varmista, että pyörän näytölle tulee viesti palautuksen onnistumisesta.

Käyttöohjeet ja opetusvideot Helsingin ja Espoon kaupunkipyörille löydät täältä ja käyttöohjeet Vantaan kaupunkipyörille täältä

Helsingin ja Espoon asiakaspalvelun yhteystiedot

Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8810 ja sähköpostiosoite contact@citybikefinland.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaavat Kaupunkiliikenne Oy Helsingissä ja Espoon kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala Espoossa. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.

Vantaan asiakaspalvelun yhteystiedot

Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8815 ja sähköpostiosoite contact@citybikevantaa.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Vantaan kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala. Palvelua ylläpitää CityBike Vantaa. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.