Päivityksiä matkustus- ja lippuehtoihin 1.4.

Päivitämme joukkoliikenteen yleisiä matkustus- ja lippuehtojamme 1.4.2023. Muutoksia tulee kohtiin 3.1. Kertaliput, 3.2. Vuorokausiliput ja 7.4. Tarkastusmaksun peruuttaminen.

HSL-sovelluksella ostettavien kerta- ja vuorokausilippujen ehtoihin lisätään täsmennys, että lippuja ei voi siirtää puhelimesta toiseen. Jos poistat HSL-sovelluksen puhelimestasi tai kirjaudut ulos sovelluksesta, menetät puhelimessa mahdollisesti voimassa olevat kerta- ja vuorokausiliput.

HSL-kortille ostettavan vuorokausilippujen voimassaoloaikaa koskevaa ehtotekstiä täsmennetään ja siihen lisätään tieto, että lipun viimeisenä voimassaolopäivänä lippu kelpaa seuraavan kalenterivuorokauden puolella klo 4.30 asti.

Kohta 7.4. Tarkastusmaksun peruuttaminen kirjataan muotoon:
Tarkastusmaksu voidaan harkinnan mukaan peruuttaa jälkikäteen, jos sinulla on ollut oikeanlainen ja voimassa oleva, henkilökohtaiselle HSL-kortille tai HSL-sovellukseen ladattu kausilippu tarkastusmaksun määräämishetkellä, ja pystyt jälkikäteen luotettavasti todentamaan tämän.

Tarkastusmaksu voidaan peruuttaa HSL:n palvelupisteessä tarkastusmaksun eräpäivään saakka. Peruuttamisesta peritään käsittelymaksu. Matkalippujen tarkastajan myymää matkalippua ei korvata. Meillä ei kuitenkaan ole velvollisuutta peruuttaa tarkastusmaksua, vaikka kausilippu olisikin oikeanlainen ja voimassa, koska sinulla on tarkastusmaksulain mukaan velvollisuus esittää oikeanlainen matkalippu lipuntarkastustilanteessa.

HSL:n joukkoliikenteen yleiset matkustus- ja lippuehdot