Runkobussilinjat 520 ja 530 vahvistavat Espoon ja Vantaan välistä liikennettä 14.8. alkaen

Espoon ja Vantaan väliä ajetaan 14.8. alkaen uusilla runkobussilinjoilla 520 ja 530. Oranssista värityksestä tunnistettavat runkobussit tarjoavat metromaisen tiheää ja täsmällistä liikennettä. Voit nousta voimassa olevalla matkalipulla kyytiin myös keskiovista, mikä jouduttaa matkantekoa.

Espoon ja Vantaan väliä liikennöi maanantaista 14.8. alkaen kaksi uutta runkobussilinjaa. Linjaa 520 ajetaan reittiä Matinkylä - Leppävaara – Martinlaakso. Linja 530 kulkee reittiä Matinkylä - Espoon keskus - Myyrmäki.

Uudet runkolinjat vahvistavat Espoon aluekeskusten välisiä yhteyksiä sekä seudullista liikennettä Espoon ja Vantaan aluekeskusten välillä. Runkolinjojen liikenne on metromaisen täsmällistä ja tiheää, joten pääset kyytiin ilman pitkää odotusta.

Runkolinjojen 520 ja 530 bussit eivät käytä kaikki niitä pysäkkejä, joita nykyiset linjat käyttävät. Liikennettä on tällä tavoin mahdollista nopeuttaa, mikä on runkolinjojen perustamisen tärkeimpiä tavoitteita.

Pysäkit, jotka jäävät runkolinjoilta pois, ovat vähän käytettyjä. Kävelymatkat pysäkeille pysyvät kaikkialla kohtuullisina eikä miltään pysäkiltä lopu liikenne kokoaan.

Runkolinjoilla matkustaminen on helppoa ja sujuvaa, sillä runkobusseissa on niin kutsuttu avorahastus eli voit nousta sisään myös keskiovista näyttämättä matkalippua kuljettajalle, kunhan sinulla vaan on voimassa oleva matkalippu. Avorahastus nopeuttaa matkustamista, sillä sen ansioista runkobussit viipyvät pysäkeillä muita busseja lyhempiä aikoja.

Tunnistat runkobussit ja -pysäkit oranssista väristä. 

Uusien runkolinjojen reitit ja aikataulut ovat jo HSL:n Reittioppassa. 

HSL rakentaa runkobussilinjoista ja raideliikenneyhteyksistä verkostoa, joka kattaa kaikki Helsingin seudun tärkeät keskukset ja jossa sinun on vaivatonta matkustaa tiheän liikenteen ja selkeiden reittien ansiosta.

Lue lisää runkoverkosta

Uudet runkobussilinjat muuttavat muiden bussien reittejä

Runkolinjan 520 aloitus vaikuttaa etenkin Olarin ja Karamalmin bussilinjoihin. Bussilinjan 555 liikenne päättyy. Hämevaaran ja Leppävaaran väliltä poistuvaa palvelua korvaa nykyisen linjan 522 lisäksi uusi linjavariantti 522B. Linjojen 202, 335 ja 544 reitit muuttuvat. Linjojen 532 ja 543 liikenne päättyy.

Runkolinjan 530 perustaminen vaikuttaa etenkin Espoon keskuksen eteläpuolisten alueiden eli Suvelan, Sunan ja Tuomarilan bussilinjoihin. Linjojen 224 ja 531 reitit muuttuvat. Linjojen 134, 136, 531B ja 565(B) liikenne päättyy.

Bussilinjan 550 päätepysäkki siirtyy Keilaniemeen

Runkobussilinjan 550 päätepysäkki siirtyy Westendinasemalta Keilaniemeen 14.8. Linjaa 550 liikennöidään tulevan pikaraitiolinjan 15 rinnalla niin kauan, kunnes ratikkalinjalle tulee riittävästi kalustoa, jotta sen liikennettä voidaan tihentää.

Uusi poikittaislinja 523 korvaa 14.8. alkaen runkolinjalta 550 poistuvaa yhteyttä Leppävaarasta Tapiolaan ja Westendinasemalle. Linjaa 523 ajetaan reittiä Westendinkatu–Etelätuulentie–Merituulentie–Tapiolantie–Kehä I.

Pikaraitotielinjan 15 liikenne alkaa joko syksyllä 2023 tai viimeistään vuonna 2024. HSL päättää liikenteen aloittamisen ajankohdasta aikaisintaan elokuun lopussa.

Lue lisää Espoon muutoksista

Maanantaina 14.8. tapahtuu myös paljon muita muutoksia joukkoliikenteessä.
Lue lisää