Kahden vyöhykkeen lippujen hinnat laskevat ja muita muutoksia vuoden 2024 alussa

Kahden vyöhykkeen lippujen hinnat laskevat vuoden alussa, eivätkä muidenkaan lippujen hinnat nouse. Tarkastusmaksu nousee 100 euroon ja sarjalippu tulee osaksi lippuvalikoimaa. Joillekin bussilinjoille tulee reitti- ja aikataulumuutoksia.

AB-, BC- ja CD-lippujen hinnat laskevat

Tammikuun 2024 alusta aikuisten AB-kertalipun uusi hinta on 2,95 euroa ja 30 vuorokauden AB-kausilipun 66,60 euroa. Vuoden 2023 hinnat olivat 3,10 ja 70,60 euroa.

Edelleen edullisin tapa ostaa kausilippu on jatkuva säästötilaus, jossa esimerkiksi AB-lipun 30 vuorokauden jakson hinnaksi tulee 55,50 euroa (vuonna 2023 58,80 €). Jatkuva säästötilaus on 360 päivän määräaikainen tilaus, jolla matkustat koko vuoden 10 kuukauden hinnalla. Lippu veloitetaan kuukausittain automaattisesti maksukortiltasi. Lue lisää

Minkään lipun hinta ei nouse tammikuun alussa, eli esimerkiksi aikuisten ABC-kausilippu 30 vuorokaudeksi maksaa edelleen 99,40 euroa, jatkuvana säästötilauksena 82,80 euroa/30 vuorokautta.

Sarjalippu jää valikoimiin

Koekäytössä ollut sarjalippu jää osaksi lippuvalikoimaa. Sarjalipussa on joko 10 tai 20 kertalippua, joiden hinta on edullisempi kuin yksittäin ostettujen kertalippujen. Kahden vyöhykkeen sarjalippujen hinnat laskevat tammikuuna alussa: 10 kappaletta AB-lippuja maksaa 26,55 euroa (2,66 euroa/lippu) ja 20 kappaletta 50,15 euroa (2,51 euroa/lippu). Sarjalipun voit ostaa HSL-sovelluksella. Lisätietoa sarjalipusta

Lippujen hinnat löytyvät vuodenvaihteeseen saakka hsl.fi:n pdf-tiedostosta ja 1.1.2024 alkaen nettisivulta hsl.fi/liput-ja-hinnat.

Tarkastusmaksu nousee 100 euroon

Tarkastusmaksu nousee 100 euroon tammikuun alussa. HSL:n tarkastusmaksu on ollut 80 euroa vuodesta 2007 lähtien. Tänä aikana yleinen kustannus- ja palkkataso on noussut merkittävästi, mikä on pienentänyt tarkastusmaksun todellista suuruutta ja siten myös sen vaikuttavuutta.

Haltijakohtaisten HSL-korttien myynti päättyy

Haltijakohtaisten HSL-korttien myynti päättyy vuoden vaihteessa. Haltijakohtaisia kortteja on myyty kioskeissa ja marketeissa. Jo hankittuja kortteja voi käyttää toistaiseksi entiseen tapaan.

Voit ostaa kertalippuja kätevästi myös puhelimen HSL-sovelluksella, jonka voit ladata älypuhelimeesi maksutta sovelluskaupasta. Lisätietoa sovelluksesta.

Jos käytät mieluummin HSL-korttia, haltijakohtaisen kortin tilalle kannattaa hankkia henkilökohtainen HSL-kortti, jonka voi ostaa palvelupisteestä tai tilata netistä HSL-korttipalvelusta.

Aikataulu- ja reittimuutoksia

Liikenteessä tapahtuu vuodenvaihteessa joitain aikataulu- ja reittimuutoksia, joista kerromme erillisin, linjakohtaisin liikennetiedottein, ks. uutislistaus. Lisäksi parannamme monien bussilinjojen aikatauluja 8.1. Kerromme näistä tulevista palvelutason parannuksista lisää täällä: https://www.hsl.fi/hsl/parannamme-palvelua