Hoidamme taloutemme vastuullisesti

HSL:n lipptulot olivat 243 miljoonaa euroa vuonna 2020

Vastuullinen taloudenpito on toimintamme kivijalka

Tärkeimmät tulonlähteemme ovat lipputulot ja jäsenkuntien meille maksamat kuntaosuudet. Käytössämme on mittava rahapotti. Vuonna 2020 tulomme olivat yli 665 miljoonaa euroa, joista lipputuloja oli 243 miljoonaa.

Olemme vastuussa sekä asiakkaillemme että jäsenkunnillemme siitä, että käytämme rahamme järkevästi.

Henkilöstökulut ovat noin kolme prosenttia HSL:n kokonaiskuluista

Järkevä taloudenpito takaa laadukkaat palvelut

Pitkäjänteinen, järkevä taloudenpito ei ole laadukkaan palveluiden tarjonnan este vaan sen edellytys. Koronan jälkeinen murros, jossa joukkoliikenteen käyttö muuttuu, haastaa meidät miettimään palveluitamme uusiksi.

Menomme noin 719 miljoonaa euroa vuonna 2020. Liikenteen hoidon kustannukset muodostivat yli 70 prosenttia menoistamme. Henkilöstökulut olivat kolme prosenttia menoistamme.

Käyttämällä rahaa fiksusti ja oikeisiin asioihin keskittyen voimme tarjota toimivat joukkoliikenteen palvelut mahdollisimman monille.

Lue lisää vuoden 2020 tuloistamme ja menoistamme

 

HSL osti liikenteenhoitoa 507 miljoonalla eurolla vuonna 2020

Avoimet tarjouskilpailut takaavat kohtuulliset hinnat

Tilasimme liikennettä yhteistyökumppaneiltamme vuonna 2020 noin 507 miljoonalla eurolla. Suurimmat kumppanimme ovat Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy, VR, Helsingin Bussiliikenne Oy, Nobina Finland Oy ja Oy Pohjolan Liikenne Ab.

Bussiliikenteen tarjouskilpailut ovat avoimia kaikille yrityksille, joilla on riittävät edellytykset liikenteen hoitamiseen. Markkinat määrittävät hintatason ja liikennöitsijöiden välinen kilpailuasetelma varmistaa sen, että saamme liikennettä maltillisilla hinnoilla.

Kaiken kokoisia kumppaneita

Hankimme liikenteen tarkoituksenmukaisina kokonaisuuksina. Osa hankinnoista on pieniä, jolloin myös pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on hyvät mahdollisuudet osallistua tarjouskilpailuihimme.

Tarjouskilpailujen ratkaisussa merkitystä on paitsi liikennöinnin hinnalla myös laadulla.

Tehtävämme yhteiskunnassa

Olemme merkittävä joukkoliikenteen palveluitten tarjoaja, joten meillä on vastuumme myös siitä, että Helsingin seutu pyörii.