Tarjoamme kestävää kulkemista kaikille

HSL:n tilaamassa liikenteessä tehtiin 397 miljoonaa matkaa vuonna 2020

Luomme edellytyksiä toimivalle Helsingin seudulle

Vastaamme Helsingin seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamme liikenteen hoidon palvelut. Toimiva joukkoliikenne on välttämättömyys sille, että Helsingin seutu pyörii.

Tilaamassamme liikenteessä tehtiin ennen koronaa vuonna 2019 lähes 397 miljoonaa matkaa. Miltä Helsingin seutu näyttäisi, jos tuollainen määrä matkoja - tai vielä paljon enemmän - tehtäisiin henkilöautoilla?

Joukkoliikenteellä sekä kävellen ja pyöräillen tehtiin 60 prosenttia Helsingin seudun matkoista vuona 2018

Suunnittelemme liikennettä myös pitkällä tähtäimellä

Helsingin seudulla asuu ennusteiden mukaan kaksi miljoonaa asukasta vuonna 2050.  

Jotta meidän kaikkien arki rullaisi ja yritykset kukoistaisivat, Helsingin seudun 14 kuntaa tekevät tiivistä yhteistyötä maankäytön, asumisen ja liikenteen pitkän tähtäimen suunnittelussa. Meidän tehtävämme tässä kokonaisuudessa on vastata liikennejärjestelmäsuunnitelmasta.

Luomme mahdollisuuksia sille, että entistä suurempi osa matkoista tehtäisiin jatkossa joukkoliikenteellä sekä muilla kestävillä kulkutavoilla. Vuoden 2018 tutkimuksemme mukaan 22 prosenttia Helsingin seudun matkoista tehtiin joukkoliikennevälineillä.  

Lue lisää MAL-suunnittelustamme

Tarjoamme palveluitamme kaikille

Vaalimme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa tarjoamalle joukkoliikennettä, jota mahdollisimman monien on mahdollisimman vaivatonta käyttää.

Liikennevälineiden ja pysäkkien esteettömyys auttaa ikäihmisiä sekä niitä, joiden liikkumista jokin vamma rajoittaa.

Kiinnitämme huomiota myös siihen, että sähköiset palvelumme ovat saavutettavia kaikille. Työmme verkkosivujemme saavuttavuuden edistämiseksi  huomioitiin syksyllä 2021 Selkeästi meille -tunnuksella.  

Lue lisää joukkoliikenteen esteettömyydestä 

Lue lisää Selkeästi meille -tunnuksesta

Olemme luotettava palveluiden tarjoaja ja yhteistyökumppani

Avoimuus ja luotettavuus ovat meille tärkeitä, olemme tekemisissä sitten asiakkaittemme, päättäjien tai yhteistyökumppaneittemme kanssa. Suunnittelemme palvelumme tiiviissä vuorovaikutuksessa asiakkaittemme kanssa, jotta he tietävät, missä mennään.

Pidämme sen, mitä lupaamme, emmekä lupaa sellaista, mitä emme voi pitää. Kun meihin luotetaan, kaikki tietävät, että kannamme vastuuta Helsingin seudusta yhdessä muiden joukkoliikenteen toimijoiden kanssa.

Lue lisää siitä, miten voit osallistua ja vaikuttaa joukkoliikenteen palveluiden kehittämiseen

 

 

Syksyn 2021 NPS-kyselyssä 44 prosenttia vastaajista oli valmis suosittelemaan HSL:n palveluja

Olemme tutkitusti luotettava

Teemme neljä kertaa vuodessa asiakkaillemme NPS-kyselyn. Ympäristöystävällisyys on yksi vahvuuksiamme eli otamme vastaajien mielestä ympäristövastuumme hyvin huomioon.

Syksyn 2021 NPS-kyselyn mukaan 44 prosenttia vastaajista oli valmis suosittelemaan palveluitamme, mikä on hyvä luku.  

Euroopan kaupunkien välisen BEST-tutkimuksen mukaan Helsingin seudun asukkaat ovat erittäin tyytyväisiä joukkoliikenteeseensä.  

Tuomme arvojamme esille

Olemme vuosien saatossa sekä julistaneet joukkoliikenteeseen matkarauhan että kampanjoineet kaikenlaista liikenteessä ilmenevää syrjintää vastaan.

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat meille tärkeitä, minkä haluamme myös tuoda esille. Arjessa toteutamme arvojamme myös esimerkiksi tarjoamalla erityisryhmille alennus- tai ilmaislippuja.