Teemme työtä ympäristön hyväksi

Joukkoliikenteen hiilidioksidipäästöt vähenivät 49 prosenttia vuosina 2010-2020

Vähennämme päästöjä

Suomen kasvihuonekaasupäästöistä noin viidennes tulee liikenteestä. Teemme pitkäjänteistä työtä liikenteen päästöjen vähentämiseksi.

Joukkoliikenteen hiilidioksidipäästöt on luku, jota seuraamme erityisen tarkasti. Vuosien 2010 ja 2022 välillä hiilidioksidipäästöt vähenivät 53 prosenttia. 

Tehokkain keino vähentää liikenteen hiilidioksidipäästöjä on lisätä joukkoliikenteen käyttöä sekä kävelyä ja pyöräilyä.

Tähtäämme siihen, että yhä suurempi osa Helsingin seudun joukkoliikennematkoista tehdään jatkossa kiskoilla, koska kiskoliikenteestä ei synny lainkaan lähipäästöjä.

Tutustu ympäristölukuihimme

Helsingin seudun joukkoiiikenteessä kulkee 400 sähköbussia vuonna 2025

Olemme matkalla kohti uusiutuvaa energiaa

Uusiutuvalla energialla kulkee nyt jo yli puolet tilaamamme liikenteen kalustosta.

Kiskokulkuneuvoissa käytetyn sähkön tulee olla pohjoismaissa kestävästi tuotettua tuuli-, vesi- tai aurinkosähköä. Sähköbussit, joita oli syksyllä 2022 jo 316 kpl, kulkevat pohjoismaisella tuuli- ja vesisähköllä.

Vuonna 2023 Helsingin seudun liikenteessä kulkee 436 sähköbussia ja niiden määrä kasvaa nopeammin kuin muutama vuosi sitten arvioimme, sillä vuonna 2025 arvoimme niitä olevan liikenteessä jo 650 kappaletta. 

Lue lisää sähköbusseistaHSL ostaa liikenteen hoitoa vuosittain yli 500 miljoonalla eurolla

Hankimme vastuullisesti

Ostamme liikenteen hoitoa vuosittain liikenteenharjoittajilta yli 500 miljoonalla eurolla. Hankintojemme vastuullisuudella on siis suuri merkitys koko Helsingin seudulle.

Toteutamme hankintojemme ympäristövastuuta esimerkiksi bussiliikennettä kilpailuttaessamme. Mitä vähemmän bussit päästävät pakokaasuja, sitä enemmän pisteitä niistä kilpailussamme saa.

Suosimme ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluita myös silloin, kun teemme hankintoja HSL:n omiin tarpeisiin.

Tarjoamme ympäristöporkkanaa liikennöitsijöille

Kannustamme ympäristöbonuksilla bussiliikennöitsijöitä päästöjen leikkaamiseen ja biopolttoaineiden käyttöön. Maksoimme vuonna 2020 ympäristöbonuksia bussiliikennöitsijöille reilut kaksi miljoonaa euroa.

Kannustamalla ympäristövastuuseen vaikutamme myönteisesti liikennöitsijöidemme toimintaan.

Helsignin seudun matkoista tehdään kestävillä kulkutavoilla yli 60 prosenttia

Kannustamme kestävään liikkumiseen

Tehtävämme on tarjota hyvin palvelevaa joukkoliikennettä, joka on kestävän liikkumisen perusedellytys. Kannustamme sanoin ja teoin kaikkia Helsingin seudulla liikkuvia joukkoliikenteen kyytiin sekä kävelemään ja pyöräilemään.

Kestävien kulkutapojen osuus Helsingin seudulla tehtävistä matkoista on jo 60 prosenttia. 

Lue lisää pyöräilystä 

 

Vastuullisia työmatkoja

Tavoitteemme on tehdä kestävästä liikkumisesta osa työyhteisöjen arkea. Yritykset voivat tarjota työntekijöilleen matkalippujamme edullisena työsuhde-etuna.

Tarjoamme työpaikoille sparrausta vastuulliseen työmatkaliikkumiseen ja jaamme tunnustuksia kestäviä kulkutapoja suosiville työpaikoille.

Lue lisää työmatkaeduista

Lue lisää taloudesta

Järkevä rahankäyttö on myös osa vastuullisuuttamme. Lue täältä taloudestamme.