Kirkkonummen bussilinjasto

Kirkkonummen bussien linjanumerot, reitit ja aikataulut muuttuivat 11. elokuuta 2014, kun järjestelyvastuu Kirkkonummen bussiliikenteestä siirtyi HSL:lle. Jatkossa HSL suunnittelee ja kilpailuttaa reitit sekä hankkii liikenteen. Liikennöitsijä suunnittelee bussien aikataulut HSL:n määrittelemän palvelutason perusteella. HSL:n hallitus on hyväksynyt Kirkkonummen linjastosuunnitelman 2011.

HSL on pyrkinyt luomaan Kirkkonummelle entistä selkeämmän linjaston. Reittiversioiden määrä väheni yli sadasta pariinkymmeneen.

Pääreitti Helsinkiin kulkee Ravalsin, Gesterbyn, Masalan ja Sarvvikin kautta. Ruuhka-aikoina ajetaan myös suoraan Länsiväylää. Ruuhka-aikoina molemmilla reiteillä on 15 minuutin vuoroväli. Muulloin ajetaan vain pääreittiä. Vuoroväli on arkisin päivällä puoli tuntia, iltaisin ja viikonloppuisin tunti. Viimeiset lähdöt Helsingistä ovat maanantaista torstaihin klo 1.45, perjantaisin ja lauantaisin klo 2.45 ja sunnuntaisin klo 0.45. Vilkkaina öinä kuten uudenvuodenaattona ja vappuna ajetaan pidennettyä yöliikennettä.

U-linja 290 on lopetettu. Osa sen lähdöistä siirtyi U-linjalle 280.

Espoon sisäinen linja 87 muuttui linjaksi 243, jonka reitti jatkuu Kolmirannasta Veikkolaan. Lisäksi aloitti linja 911 Kauklahti - Masala - Kirkkonummi. Linja liikennöi aluksi arkisin tunnin välein. Kun Luoman seisake lopetetaan, linja alkaa liikennöidä myös viikonloppuisin.

Hirsalaan, Porkkalaan ja Hilaan ajetaan tunnin välein työ- ja koulumatkaliikenteen aikoina. Työmatkaliikennettä ajetaan myös kesällä.

Kirkkonummen ja Veikkolan väliä bussi kulkee työ- ja koulumatkaliikenteen aikoina puolen tunnin välein. Työmatkaliikenteen aikaan ajetaan myös kesällä puolen tunnin välein. Kauhalasta ajetaan työ- ja koulumatkaliikenteen aikoina tunnin välein Masalaan, Luomaan ja Veikkolaan. Näitä linjoja ei ajeta kesällä.

HSL jakoi elokuun alussa kaikkiin Kirkkonummen kotitalouksiin aikatauluvihkosen, jonka välissä on irrotettava linjakartta uusista bussireiteistä.

Kirkkonummen bussien aikataulut löytyvät Reittioppaasta ja aikatauluhaku-toiminnolla.

 

Katso myös:

HSL parantaa koululaisten vaihtoyhteyksiä Kirkkonummella 25.9.

HSL tuo lisäparannuksia Kirkkonummen bussiyhteyksiin 13.10.

 

Reittikartat

Kirkkonummen linjakartta

Linja 918

Linja 919

Linja 243

Bussien lähtölaiturit Kirkkonummen asemalla