Koillis-Helsingin uusi bussilinjasto 2017

Huom! Koillis-Helsingin bussilinjasto uudistui elokuussa 2017, ja tätä sivustoa ei enää päivitetä.

Infolehti Koillis-Helsingin uudesta bussilinjastosta (pdf-tiedosto)

Taulukko Koillis-Helsingin bussilinjoista ja linjanumeroista 14.8. alkaen (pdf-tiedosto)

Koillis-Helsingin bussilinjasto uudistuu elokuussa

Liikenne HSL:n alueella uudistuu 14. elokuuta 2017, kun joukkoliikenteessä siirrytään syysaikatauluihin. Koillis-Helsingissä muutos merkitsee bussilinjoille uusia reittejä ja osin uusia linjanumeroita. Linjastouudistuksella pyrimme tekemään joukkoliikenteestä Koillis-Helsingissä entistä sujuvampaa, parempaa ja yksinkertaisempaa.

Bussi 75 siirtyy kulkemaan Lahdenväylää pitkin Jakomäkeen

Koillis-Helsingin nykyinen linjasto on otettu käyttöön jo 20 vuotta sitten, kun Helsingin ja Tikkurilan välinen lähijunien kaupunkirata otettiin käyttöön. Sen jälkeen moni asia on kuitenkin muuttunut. Kesästä 2015 junaliikennettä on Kehäradan avaamisen jälkeen kulkenut entistä enemmän, metromaisella tiheydellä. Myös tiheä runkobussiyhteys linjalla 560 tarjoaa koillishelsinkiläisille uusia yhteyksiä. Koillis-Helsinki on myös muun Helsingin tavoin jatkanut kasvuaan. Kaikki nämä tekijät yhdessä ovat vaikuttamassa siihen, että myös liikkumistarpeet alueella ovat muuttuneet.

Vaikka maailma ja liikenne ympärillä muuttuu, sujuvan ja hyvätasoisen joukkoliikenteen tarjoaminen on meille tärkeää. Siksi olemme pyrkineet tekemään uudesta linjastosta sellaisen, että mahdollisimman moni hyötyisi joukkoliikenteestä mahdollisimman paljon.

Tälle sivulle olemme koonneet kattavasti tietoa Koillis-Helsingissä 14.8.2017 alkaen kulkevista bussilinjoista ja linjaston vaikutuksista eri alueilla. Lisäksi tarjolla on karttoja sekä usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Tämän sivuston lisäksi kerromme uudistuksesta kesän aikana muun muassa kotiin kesäkuussa jaettavalla infolehdellä sekä busseissa ja pysäkeillä.

Tervetuloa kyytiin!