Bussi 79 palaa Sorvaajankadun reitille 2.12.

Helsingin bussilinja 79 alkaa 2.12. alkaen ajaa Herttoniemessä normaalireittiään Linnanrakentajantieltä Abraham Wetterin tien, Sorvaajankadun ja Asentajankadun kautta Mekaanikonkadulle. Poikkeusreitti Laivalahdenkadulla jää pois.

Linja 79 palaa normaalireitilleen

Kommentit

Hienoa että saatiin meille Sorvaajankadun uusille asukkaille vihdoin oma bussilinja! Kiitos.

Hienoa että bussi palasi omalle reitilleen.
Sorvaajankadulla on Stadin aikuisopisto jossa opiskelee
monta sataa oppilasta. Sekä uusi asuinkortteli.

Tänä aamuna (2.12.) ei ollut Linnanrakentajantiellä pysäkkiä 79:sille (Malmin suuntaan), mutta Laivalahdenkadun pysäkki oli jo poistettu käytöstä. Bussi, joka lähti vähän kahdeksan jälkeen Herttoniemestä kääntyi kuitenkin Laivalahdenkadulle. Mahdollinen asiakas valitsi sen jälkeen toisen liikennöintivälineen.

Ilmeisesti pysäkkien ylläpitäjälle tulisi antaa enemmän aikaa valmistautua opinnäytteeseensä. Toivottavasti lohduttaa, että matkustajan pakkaseen jättänyt liikennöijä on päätetty vaihtaa 31.12. jälkeen.

Ihanaa, vihdoinkin. Johan tätä kaksi vuotta alun perin luvatun kahden kuukauden sijasta odotettiinkin. Liukastelu umpijäisillä jalkakäytävillä (jos ei ollut jalkakäytävällä puolen metrin hanki) alkoikin jo kyllästyttää. Kiitos HSL! Ehdottomasti paras uutinen aikoihin.

Vielä kun saataisiin tuo bussi kulkemaan Sorvaajankadulta Sahaajankatua pitkin. On nimittäin tuskaa lähteä ja tulla Mekaanikonkadulta. Esim. autoja paljon molemmin puolin tienvartta ja talvella pitää lumikasan päällä odottaa bussia Hertsikkaan päin ja mennä ajoradalle heiluttamaan kättä, kun muuten bussi ei näe ajoissa pysäkillä olevaa. Vaarallista! Ja autot parkkeeraa jalankulkijan väylälle ja väylät täynnä lunta... Suojatietä ei tietenkään ole lähimailla, kun alunperin pysäkkejä ei ole Mekaanikonkadulle suunniteltu. Mitäs tähän kommentoi HSL?

Bussin reitti siirrettiin pysyvästi Mekaanikonkadulle jo pari vuotta sitten. Mekaanikonkatu sijaitsee Herttoniemen työpaikka-alueen keskellä, jolloin bussin reitti palvelee kohtuulliselta kävelyetäisyydeltä koko aluetta. Pysyvien pysäkkien rakentaminen Mekaanikonkadulle on suunnitteilla, mutta valitettavasti emme vielä tiedä tarkkaa toteutusaikaa. Pysäkkien toteuttamisesta vastaa Helsingin kaupunki.

linja 79 on kulkenut pitkään Sorvaajankatua, mutta se on ollut nyt pari vuotta poikkeusreitillä useiden eri työmaiden takia. Sorvaajankadun reitti palvelee Laivalahdenkadun poikkeusreittiä keskeisemmin Herttoniemen työpaikka-aluetta sekä Sorvaajankadun ympäristöön tullutta uutta asutusta. Laivalahdenkatu puolestaan sijaitsee kävelyetäisyydellä Herttoniemen metroasemasta sekä useiden bussilinjojen pysäkeistä. Linja 79 on ajanut Laivalahdenkatua vain siksi, ettei se ole työmaiden takia voinut ajaa Sorvaajankatua.

Tuo poikkeusreitti oli kyllä parempi, koska oli nopeampi ja linjalla oli mukavampi matkustaa. Mutkaisempi reitti on kyllä aina kattavampi.

Eikö tän nykysen "poikkeusreitin" pitänyt olla linjan uusi vakituinen reitti? Mitä sitä taas ruvetaan siirtämään? Kuinka paljon hyödyttää, että linja ajetaan sorvaajankadun kautta? Täysin päätöntä reitin muuttelua.

Hienoa! Juuri kun saatiin asennettua pysäkkikatos tuolle tilapäiselle osuudelle, niin linja siirretään muualle. Paljonkohan paloi rahaa turhaan?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.