Bussien 633A ja 973 lähtöpysäkki Keravalla siirtyy 30.9.

Bussit 633A ja 973 lähtevät maanantaista 30.9. alkaen Virrenkulmassa uudelta pysäkiltä Ke0138 ”Pihkaniityntie”. Nykyinen pysäkki Ke0104 ”Virrenkulma” on jatkossa bussien päätepysäkki.

Bussien 633A ja 973 uusi lähtöpysäkki Keravalla 30.9.

Kommentit

Ihmettelen että miksi muutamat bussikuskit vieläkin jäävät vanhalle päätepysäkille ja käyttävät autoja tyhjäkäynnillä siinä. Muistutan vielä että vanha päätepysäkki oli sijoitettu liian lähelle asutusta. Uusi päätepysäkki on ollut käytössä jo kohta 3 kuukautta. Uudelle päätepysäkille kaupunki on myös järjestänyt valaistuksen. Vanha päätepysäkki toimii siis normaalina läpiajo pysäkkinä.

Olen samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa, että pysäkkimuutos oli ihan älytön. Nyt lähtöpysäkki on vaarallisella paikalla, ei katuvalaistusta, ei suojatietä. Ja nyt pitää kulkea aivan mutaista ja liejuista tietä pysäkille....

Linja-autot seisovat vieläkin väärällä pysäkillä. Kuskit eivät ole sisäistäneet että päätepysäkki on siirtynyt ja bussit odottavat uudella pysäkillä seuraavan vuoron lähtöä. Muistutan että vanha päätepysäkki on laiton. Minimi etäisyys asuintontin rajasta päätepysäkille on 50 metriä. Pitääkää huoli että kuskit eivät enää seisota linja-autojaan vanhalla pysäkillä. Kaupunki on osoittanut uuden paikan. Toivottavasti tähän asiaan ei tarvitse enää palata.

Kiitos ripeästä toiminnasta annettujen palautteiden perusteella! Kuitenkaan koko ongelma ei poistu. Aamun bussit tulevat monesti pysäkille jo reippaasti ennen lähtöaikaa. Koululainen ei voi turvallisinta pysäkkiä käyttää, ellei mene seisomaan sinne todella hyvissä ajoin. Tuleva rakennusliikenne tuo tämän huolen uudelleen esille, kun Virrenkulman jatkorakentaminen alkaa pian. Ongelmia tulee jo ennen tuon rakennusliikenteen alkamista, kun saadaan lunta ja aura-autot auraavat kadut taas puolta pienemmiksi. Lumi tietysti tuo pikkuisen valoisuutta, mutta ei tarpeeksi turvallisuudentunnetta varten. Ja kun meillä kuitenkin on nämä pysäkit, niin en ymmärrä ajatusta siitä, että pitäisi kävellä monen sadan metrin päähän sellaiselle pysäkille, joka olisi myös lapsille turvallinen käyttää. Eikö kaikkien pysäkkien pitäisi olla jokaisen asiakkaan käytettävissä? Turvallisuus taattuna. Siitä(kin) maksamme veroja ja bussilippujen hinnoissa. Erityinen kiitos siitä, että linja ollaan saatu Virrenkulmaan. On ekologisempaa kuin hankkia perheelle useampi auto. Nämä joukkoliikenneongelmat tietysti koskettavat eniten meitä, joilla ei varaa/halua hankkia useita yksityisautoja.

Huolehdittehan että kaikki kuskit ovat ymmärtäneet tämän muutoksen. Vieläkin osa kuskeista seisottaa bussia moottori käynnissä vanhalla pysäkillä.

Hieno homma! Vierähti kivi äidin sydämeltä...

Saadun palautteen perusteella HSL on täsmentänyt pysäkkikäytäntöjä Virrenkulmassa. Bussit 633A ja 973 ottavat Päiväkummun ja Helsingin suuntaan meneviä matkustajia kyytiin myös pysäkiltä Ke0104 ’Virrenkulma’. Jos bussi odottaa Virrenkulmassa aikataulun mukaista lähtöaikaa, se seisoo uudella pysäkillä Ke0138 Pihkaniityntie.

Kuulin, että ennen päätepysäkkinä toimi Keravan asema. Jossain vaiheessa päätepysäkiksi tuli Virrenkulma. Voisiko tähän vanhaan systeemiin palata? Bussit tulisivat (mielellään) ajallaan tuohon pysäkille, ottaisivat matkustajat kyytiin ja jatkaisivat matkaansa eteenpäin. Tällöin vältytään seisottamiselta, pakokaasuilta ja kulkemisen vaaroilta. Uusi pysäkki voi toimia normaalina pysäkkinä sitä kaipaaville.

Voi rakkaat päättäjä, tehkää jotain!!! Täytyykö aina ensin sattua jotain, ennenkuin virheet korjataan???

Edellisten tapaan ole aivan samaa mieltä uuden pysäkin turvattomuudesta, etenkin lapsille. Ei sinne aikuisenakaan ole kiva kulkea. Pimeällä reitti on tosi vaarallinen ja Suomessa on pimeää aikaa puolet vuodesta.

Pian kyseisellä katuosuudella alkaa myös raskas liikenne, koska pysäkin taakse kaavoitetun uuden asuinalueen rakennus alkaa. nyt on vain ajan kysmys milloin ensimmäinen lapsi jää auton alle.

Eikö koululaiset voisi napat tuosta vanhalta päätepysäkiltä kyytiin ja mennä sitten uudelle pysäkille seisomaan? Kyse on kuitenkin melko pienestä joukosta lapsia ja vain n. kolmesta vuorosta? Lapset ovat aiemminkin istunet kyydissä bussin odotusajan, kun ovat usein hyvin ajoissa pysäkillä. Bussejakaan en ole nähnyt tuohon aikaan vaihdettavan, joten sen ei pitäisi olla ongelma.

Lapsen etu? Mihin ihmeeseen se aina jää tässä yhteiskunnassa? Auton alle varmaan ennakkotapauksena tämän äärettömän tyhmän ja kapeakatseisen päätöksen takia.

Miksi ei voitu rauhassa odottaa alueen loppuunrakentamista ja teiden saattamista siihen kuntoon, että uudelle lähtöpysäkille voi ilman nitroja pienet koululaiset lähettää?

Niin, onhan Suorannankatu vähän liikennöity. Siellä ajetaan kuin reikäpäät juuri sen takia! Vastaan ei tule kuitenkaan ketään. Vaan nyt tulee!

Lapset seisovat kinoksessa pilkkopimeässä tiellä, jolla ei ole kevyenliikenteenväylää suojateistä puhumattakaan. Kohta alkaa myös okt-hankkeiden myötä tuleva rekkaralli. Talvisin kun kahden auton on muutenkin vaikea ohittaa toisiaan ko. tiellä.

Kaikki äidit kapinaan!

Yhdyn "Äidit kapinaan" kirjoittajan kanssa, olen täysin samaa mieltä!

Miksi bussi ei voi ottaa päätepysäkiltä koululaisia kyytiin?

Tuskin bussin/kuljettajan vaihtoja kovin montaa tapahtuu tässä kohden ja se vaihtoehto olisi paljon turvallisempi kuin lasten ohjeistaminen kulkemaan uudelle aamuisin täysin pimeälle lähtöpysäkille. Tänään juostessani ohi tuon pysäkin aamulla kello 5 en olisi ilman otsalamppua pysäkkiä havainnut. Oma kokemukseni on, että mutkat eivät kovin paljon hidasta autoja tuolla osuudella etenkin kun mutka alkaa kunnolla vasta uuden pysäkin jälkeen ja tie on etuoikeutettu. Etenkin Hakalantien suunnasta Suorannakadulla on hyvä kiihdytyssuora tällä tieosuudella, joka nyt on arvioitu turvalliseksi.

Tuo katuvalojen, jalkakäytävien ja suojateiden puuttuminen on takuulla liikenneturvallisuusriski. Lapset ohjeistetaan aina menemään suojatietä pitkin tien yli ja nyt pitäisi sitten liikkua tiellä, jossa ei ole edes tilaa jalankulkijoille.

Bussien lähtöpysäkkiä Virrenkulmassa siirrettiin, koska aikaisemmasta pysäkin paikasta tuli HSL:lle ja Keravan kaupungille runsaasti kielteistä palautetta. Pysäkin uusi paikka päätettiin yhteistyössä HSL:n ja kaupungin kesken. Siirtoon päädyttiin, koska lähtövuoroa odottavat bussit aiheuttivat vanhalla pysäkillä meluhaittaa viereisiin taloihin. Suorannankadun liikennemäärät ovat suhteellisen vähäisiä, eikä pysäkin nykyisestä sijainnista katsottu aiheutuvan merkittäviä liikenneturvallisuusriskejä. Lisäksi tien mutkaisuus rajoittaa ajonopeuksia.

Voisiko lähtöpysäkin vaihtaa takaisin vanhalle paikalle esimerkiksi busseille, jotka lähtevät arkisin kello 7.33 - 9.33 Virrenkulmasta?

Tästä tuskin lähistön asukkaatkaan häiriintyisivät. Kyse on vain muutamasta vuorosta ja tuolloin Virrenkulma ei muutenkaan ole hiljainen. Lisäksi koululaiset pääsisivät turvalliselta pysäkiltä kyytiin.

Vaikka Suorannankadun liikennemäärät ihan varmasti onkin vähäiset, riippuu tietysti siitäkin mihin vertaa, niin sitä tietä käyttävien ajoneuvojen ajonopeudet eivät ole. Tie on edelleen pimeä ja pelottava paikka varsinkin lapsille. Aamut vain pimenevät tästä eteenpäin. Ei suojateitä, ei jalkakäytäviä. Vaikka kuinka lapsia ohjestaisi kulkemaan, niin pelottavuutta ei noin vain poisteta. Jatkossa olisi hyvä, että myös kuljettajat ohjeistetaan ajoissa siihen, miten heidän tulee toimia. Aamunen kuljettaja ei edes tiennyt, että hänen pitäisi pysähtyä Suorannankadulla! Toivoisin silti, että jokin muu ratkaisu tähän löydettäisiin. Kiitos!

Siirtäkää sitten tuo pysäkki Ke0104 Aurorankujan ja Hemmolantien väliin, niin on tasaisempi välimatka kaikkien pysäkkien välillä!
Kiitos!

Maanantaina 30.9. aamun ensimmäinen bussi (klo 06.03) seisoi aluksi tuossa Virrenkulman ja Suorannankadun risteyksessä. Liekö se sitten oikea paikka seisottaa bussia, kun entisellä pysäkillä ei saa seisottaa... No, olin juuri kävelemässä pilkkopimeää tietä pitkin sille uudelle pysäkille, kun bussi meni huristaen ohi. Juksujalkaa siis sinne alapysäkille. Kuskilta kysyin, että miksi ei pysähtynyt pysäkillä, kertoi, että ei tiedä missä olisi pitänyt pysähtyä :( :( Sanoi, että kun sillä pimeällä pysäkillä ei edes ole bussipysäkin merkkiä :( :( Näki kun juoksin kortti heiluen ja oli kuulema sanonut edellä menneelle, että odottaa minut kyytiin. Kiitos edes siitä. Jos minua, aikuista ihmistä, pelottaa tämä pimeä reitti, niin miltä mahtaa tuntua 1-2-luokklaisesta lapsesta seisoa tällä pimeällä pysäkillä talvipakkasella? Voisiko joku ystävällisesti mennä katsomaan sen pysäkin vaarallisuuden ja tehdä asialle jotain? Kiitos!

No eipä tullut maanantai-aamuna 06.03 bussia kummallekaan pysäkille ei vanhalle eikä pilkkopimeälle uudelle. Taisivat siirtää Virrenkulman pysäkin naapurikylään.

Laittakaa yksi pysäkki lisää Auroorankujan ja Hemmolantien väliin!

Kukalie tämän päättömän pysäkin siirron ikinä lie keksinytkään, ei ole edes käynyt paikan päällä katsomassa. Suorannankadun hiekkatie osuudellla jonne pysäkki tulee ei ole minkäänlaista katuvaloa edes, eli pysäkki on pilkkopimeässä aamuisin ja iltaisin?? Ei voi ymmärtää mikä hoppu on tehdä tällaisia muutoksia kun ko tie ei edes ole vielä siinä kunnossa että olisi järkevää pysäkkiä siihen laitaa, ei ole jalkakäytäviä, ei suojateitä eikä katuvalojakaan! Alueella on paljon lapsia jotka tuolta pysäkiltä menevät kouluu. Kuka ottaa vastuun heidän turvallisuudestaan?? Älytöntä! Lykätkää pysäkin käyttöönottoa siihen asti että tie on kunnossa ja turvallisuus asiat hoidettu!

Samaa mieltä "Huolestuneen" kanssa. Itse pienen koululaisen vanhempana sydän syrjällään odotan ensimmäisiä onnettomuuksia. Niitä tällä päätöksellä tulee ihan varmasti!!!

Minkä takia tällaiseen älykääpiömäiseen ratkaisuun ollaan päädytty??? Tuolla hiekkatien pätkällä ei ole minkäänlaista kävelytietä saatika suojateitä. Nyt ei ole taas asioita mietitty loppuun asti ei! Mielettömän vaarallinen hiekkatie jossa Hakalan (yksityis) tieltä tulevat ja sinne päin menevät ajavat tuhatta ja sataa rallia. Ei voi kyllä lapsiaan päästää tuolle pysäkille koulu matkalle tai siitä kotiin. Tehkää korjaus ja pian!

Korjausta tilanteeseen ja pikaisesti!!! Tämä päätös on hengenvaarallinen!!!!!!!

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.