Joulun ajan liikenne Helsingin seudulla

HSL:n busseilla, metrolla ja raitiovaunuilla on jouluaattona 24.12. lauantaiaikataulut ja liikenne päättyy noin klo 16. Lähijunilla on harvennettua liikennettä noin klo 17.30 asti, minkä jälkeen liikenne päättyy. Suomenlinnan lautta ajaa lauantaiaikatauluin koko päivän. Hautausmaille on lisäliikennettä.

Joulupäivänä 25.12. liikenne käynnistyy noin klo 11. Helsingin bussit, ratikat ja metro ajavat sunnuntaiaikatauluin ja seudun muussa liikenteessä ajetaan vain osa bussilinjoista, eivätkä U-linjojen bussit liikennöi muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Lähijunat ajavat joulupäivän aamuna normaalia sunnuntaita harvemmin noin klo 11 asti, minkä jälkeen junat ajavat sunnuntaiaikatauluin. Lisäksi yöjunat kulkevat joulupäivän ja Tapaninpäivän välisenä yönä.

Lähijunien joulunpyhien ja vuodenvaihteen yöliikenteen aikataulut

Suomenlinnan lautta liikennöi sunnuntaiaikatauluin koko päivän.

Myös tapaninpäivänä 26.12. on sunnuntailiikenne.

Jouluaattona lisäliikennettä hautausmaille

Hietaniemen hautausmaalle pääsee jouluaattona linjalla 24X Asema-aukio – Hietaniemi.
Bussi lähtee Kaivokadulta Postitalon pysäkiltä (nro 2038, Sokoksen puolelta) 15 minuutin välein klo 10:40 – 16:10, paluulähdöt Hietaniemestä Krematorion pysäkiltä (nro 1269) 15 minuutin välein klo 11:00 – 16:30.
Linjan 24 Merikatu-Erottaja-Seurasaari lähdöt ajetaan jouluaattona ilman Hietaniemen kierrosta.

Bussin 24 väliaikaiset pysäkit Mechelininkadulla jouluaattona

Bussin 24X reitti jouluaattona

Honkanummen hautausmaalle pääsee Helsingistä Rautatientorilta linjalla 732, joka lähtee laiturista 10.

Linjalla 732B ajetaan jouluaattona lisävuoroja 20 minuutin välein Rautatientorilta klo 9.30–14.50 ja Honkanummelta klo 10.00–15.20.

Vantaan linja 99 liikennöi jouluaattona Tikkurilasta Honkanummen ja Ruskeasannan hautausmaille.

Bussin 99 aikataulu 

Kellonummen hautausmaalle pääsee Espoon keskuksesta linjalla 86H ja Leppävaarasta linjalla 96H.

HSL:n asiakaspalvelu jouluna

HSL:n Rautatientorin palvelupiste on avoinna maanantaina 23.12. klo 17 asti ja suljettu 24.–26.12. Itäkeskuksen palvelupiste on avoinna aatonaattona normaalisti klo 17.15 asti ja suljettu aaton sekä joulunpyhät.
HSL:n asiakaspalvelusta, puh. 09 4766 4000, saa henkilökohtaista neuvontaa jouluaattona klo 8-15 ja  joulupäivänä sekä tapaninpäivänä klo 9-17.

HSL:n tarkastusmaksutoimiston asiakaspalvelutiski suljetaan 23.12.2013 klo 14.00.

 

Liikenne jouluna sekä jouluaaton viimeiset lähdöt

Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi 

Helsinki 

Vantaa, Kerava ja Sipoo 

 

 

Kommentit

Miksi Mollomin yksityisyyskäytännöt on vain englanniksi? Viranomaiskielet Suomessa ovat suomi ja ruotsi.

Ulkomaalaisena on vaikea ymmärtää, että miksi liikenne päättyy 24.12 klo 16:00?
Kaupungissa on paljon ulkomaalaisia matkustajia ja turisteja.
Naapurimaassa Ruotsissa, metro ja liikenne toimii normaalisti ja myös jouluaattona on mahdollista matkustaa metrolla keskustaan.

Mitä nähtävää täällä on klo 16 jälkeen, kun kaupatkin menivät kiinni jo klo 12?

Reittiopas on päivitetty ja nyt ratikoiden jouluaaton ja joulupäivän lähdöt näkyvät oikein.
Linjan 9 viimeinen lähtö 24.12. Pasilasta Länsiterminaalille on klo 16.33. Viimeinen lähtö Länsiterminaalista Pasilaan on klo 15.53 ja Länsiterminaalista Helsinginkadulle klo 17.13.

Reittiopas ei anna tuota 9 ratikkaa vaihtoehdoksi Pasilasta klo 16 jälkeen vaikka kirjoittaisi määränpääksi Länsiterminaalin.

ei tietenkään anna, koska ratikka lähtee helsinginkadulta, siinä on suluissa lähtöpaikka

Tällä hetkellä Nikkilän suunnan bussiliikenne hoidetaan U-bussilinjoilla, joiden aikatauluihin HSL ei voi suoraan vaikuttaa. Näiden linjojen ns. siirtymäajan sopimukset loppuvat ensi syksynä, jolloin alkaa HSL:n kilpailuttama liikenne.

Tarjouspyynnön mukaan Joulupäivänä Nikkilän suunnan linjoja ei liikennöidä. Asia on viime kädessä taloudellinen kysymys, joulupäivän liikenne on tavallista sunnuntaita huomattavasti kalliimpaa ja liikenteen rahoittaa pääosin Sipoon kunta.

Joulupäivänä Vantaalla Nikinmäessä lähellä Sipoon rajaa on varsin hyvä palvelutaso, kun bussilla 71 pääsee junalle suunnilleen minuuteilla -25 Tikkurilaan ja -40 Korson suuntaan.

Herääkin kysymys, onko HSL:llä tänä vuonna toimivalta järjestää yksi esimerkiksi palvelulinjan kokoinen bussi joulupäivänä ajamaan Nikkilän ja Nikinmäen väliä. Kuka vastustaisi?

HSL on kuitenkin tahtonut liittää Nikkilän merkittävänä taajamana omaan reviiriinsä, joten vastuunkantamista ei pidä pakoilla. Yhden auton ja yhden kuljettajan työvuoron verran matkustajia selvästi riittäisi. Milloin joulumottiinjättäminen alkaa hellittää? Milloin HSL saa toimivallan tilata Nikkilään tapauskohtaista erityisliikennettä?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.