Linjat 03N, 23N, 58 ja 58B poikkeusreitillä 13.-29.11.

Linjat 03N, 23N, 58 ja 58B ajavat poikkeusreittiä 13.-29.11. Aleksis Kiven kadun kaivuutyömaan vuoksi.

Linja 03N ajaa Hämeentien, Mäkelänkadun, Vääksyntien ja Teollisuuskadun kautta.

Linja 23N ajaa Pasilan suuntaan Porvoonkadun ja Kajaaninkadun kautta. Rautatientorin suuntaan linja 23N ajaa normaalia reittiä Aleksis Kiven kadulta Sturenkadulle. 

Linjat 58 ja 58B ajavat Pasilan suuntaan Junatien ja Teollisuuskadun kautta. Pasilasta Itäkeskuksen suuntaan linjat 58 ja 58B ajavat normaalia reittiään Aleksis Kiven katua.

Työmaa ei vaikuta ratikan 9 reittiin. Myös linjat 830-870 ajavat normaaleja reittejään.

Kartta Aleksis Kiven kadun poikkeusreitit

Kommentit

Tilanne sunnuntai-iltana 1.12.: Työmaa jatkuu, ajoneuvolla ajo kielletty -liikennemerkki on yhä paikoillaan Sturenkadun risteyksessä (lisäkilpi sallii raitiovaunulla ajamisen) ja linjan 58 kilvitys on säilynyt Teollisuuskadun pysäkeillä. Kustaankadun kohdalla pysäkki on yhä huputettu pois käytöstä, esimerkiksi pysäköinnin tarpeisiin.

Liikennöijä näkyy kaikesta huolimatta jo noudattavan HSL:n määräystä ajaa normaalireittiä.

Näin ollen koko poikkeusreitin tarve kyseenalaistui yhä enemmän!

Paljon parempi reitti, toivottavasti pysyisi. Ees toinen, tarviiko molempien viiskasien ajaa sieltä aleksis k:lta?

Tää on paljon parempi reitti,paljon nopeampi ,mun puolesta saa pysyä,

Olisi mukavaa jos jatkaisi tätä samaa reittiä jatkossakin Itäkeskuksesta -> Meilahti/Munkkiniemi

eivät lue Metroa. Itsellä ainakin jää usein jonkun päivän lehti väliin. Ehdottomasti pitäisi olla ilmoitukset bussissa, ellei nyt joka pysäkille infoa saa.

Tänään torstaina Metro-lehden sivulla 9 (HSL Liikenteessä) ilmoitetaan selkeän kiteytetysti: "Linjat 58 ja 58B ajavat Junatien ja Teollisuuskadun kautta." Mikä asiassa on niin vaikeaa ymmärtää...?

Eihän asiaa ole vaikeaa ymmärtää, jos ne linjat vain ajaisivat tuota reittiä. Tänään 21.11. aamulla bussi yritti ensin kääntyä Aleksis Kiven kadulle, jatkoi kuitenkin koukaten Teollisuuskatua pitkin, kunnes kääntyi Jämsänkadulle, ajaen 59 reittiä. Siinä sitten taas katseltiin me matkustajat toisiamme: Ei sitten jäätykään pois kuin vasta Pasilan asemalla! Ihan helppoahan tämä on ymmärtää.

Miten voi olla mahdollista, ettei muutoksesta ollut mitään tietoa alkuviikon busseissa? Kun joka päivä bussia käyttää, ei todellakaan ole tarvetta katsella aikataulua pysäkillä - ja ainoa tiedote oli A4 aikataulun yläpuolella. Käsittämätöntä. Onko siellä HSL:llä lainkaan töissä ammattitaitoista tiedottajaa?

Siis ajaako bussit pasilasta itään normaalia reittiä?

Kyllä, Pasilasta itään linjat 23N, 58 ja 58N ajavat normaalia reittiä. Linjaa 03N ajetaan vain yhteen suuntaan.

Omituista sössimistä ja matkujstajien kiusaamista tämä linjan siirto, linja 58 ja 58 B eivät normaalistikaan aja suljettua kadun pätkää Aleksi Kiven kadulla, vaan ajavat ratikkakiskoja pitkin pysäkille. Tällä hetkellä bussit voisivat ajaa aivan kuten normaalistikin ajavat, kun kaivuutyö jatkossa jatkuu Pasilaan päin, ajo sujuisi edelleen pitkin ratikkakiskoja, koska ko. välillä ei ole pysäkkejä. Järkeä käteen!

Työmaa-alue tulee laajenemaan raitiovaunukiskoihin asti, jolloin bussi ei mahdu lähtemään pysäkiltä.

Niin, samalla logiikalla raitiovaunuliikennekin pitäisi varmuuden vuoksi katkaista jo hyvissä ajoissa etukäteen.

Ratikka on bussia kapeampi ja kulkee tarkasti pitkin kiskoja, jotka voivat olla jopa vähän matkaa ilmassa tuettuna montun päälle. Bussi joutuisi väistämään kuoppaa ja telibussin peräylitys saattaisi osua pysäkkiin kääntyvien takapyörien takia.

kumma kun ratikka pääsee pysäkiltä, mutta bussi ei ??

Sitä kans ite ihmettelin kun ajoin äsken 58 et miks hsl laittannu poikkeusreitin?????

Vaikka HSL bussiliikenteessä huijaa, ei matkustajankaan pidä esittää nuijaa vaan valita ympäristöystävällinen linjan 9 raitiovaunu...

valitsishan sitä ratikan - vaan kun se ei aja Itäväylää ...

Siis voisiko HSL vastata nyt suomenkielellä, että kulkeeko bussit normaalia reittiä Pasilasta Itäkeskukseen vai teollisuuskadun kautta..

Pasilasta-itikseen 58 menee ihan normaali reittiä .poikkeusreitti on vaan itis-munkka/meilahti...

Ei kai se enää voi kun ei edes osaa.

Tämmönen on kiva huomata siinä vaiheessa kun on puolituntia venaillut bussia aamutuimaan. Perkele.

Tänään aamulla noin välillä 8:50 - 9:20 58 bussit ajoivat jonkin satunnaiskertoimen mukaisesti joko normaali- tai poikkeusreitillä. Odotin aluksi, johtuen huonosta infosta, normaalireitin pysäkillä. Bussia ei tullut ja huomasin, että se ajoi suoraan Teollisuuskatua. Siirryin Teollisuuskadun pysäkille, jolloin seuraava bussi menikin ohi ja normaalireittiä. Bussista ei ole mitään hyötyä, jos sen reitti on satunnainen. Eli siirtäkää bussit joko yhdenmukaisesti poikkeusreitille tai pitäkää normaalireitti. Työmatkaan kului tänään 30 minuuttia normaalia enemmän tämän takia.

Vielä tänään illalla tasan kello 21 linjan 58 bussi ajoi Pasilasta Itäväylälle suoraan Teollisuuskatua.

Onpas outoa suomen kieltä, kun vastauksessa lukee MYÖS toiseen suuntaan säilyvät omilla rieteillään. Siis mitä, kyllä vai ei?

Kyllä on huonoa asiakaspalvelua, kun pysäkit poistuvat käytöstä ilman etukäteisvaroitusta. Käytöstä poistuville pysäkeille voi laittaa ilmoituksen etukäteen ja bussien ikkunoihin on ennenkin osattu laittaa lappuja reittimuutoksista. Internetaika ei tarkoita, että kaikkien on asuttava netissä saadakseen tietoa. Ei paljon lohduta, kun kuski sanoo sori ja jatkaa juttelua mukana olevan kaverinsa kanssa. Onko ennen Pasilan asemaa oleva 58 ja 58 B:n pysäkki myös pois käytöstä? Kuski ei ainakaan pysähtynyt siinä, vaikka matkustaja olisi halunnut jäädä pois. Ei tullut edes selitystä ohiajolle. Oli vissiin mielenkiintoisempaa jutella sen kaverin kanssa.

Onko kyse ainoastaan ajosuunnasta Aleksis Kiven kadulta Pasilaan päin? Alkuperäistekstissä ei ole kerrottu tätä, mutta kartassa näkyy vain sen suunnan pysäkkien henkselöimisiä.

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.