Pysäkki V5261 ”Vantaanportti” siirtyy 4.11.

Pysäkki V5261 "Vantaanportti" siirtyy itään päin Tikkurilantien ja Lentoasemantien risteysalueen rakentamisen vuoksi. Pysäkkiä käyttävät Vantaan bussilinjat 53, 54 ja 56 sekä seutulinja 632. Myös linja 615 käyttää siirrettyä pysäkkiä. Uudelle pysäkille on kevyen liikenteen yhteys Robert Huberin tien kautta. Risteysalueen työmaan valmistuttua pysäkit sijoitetaan lopullisille paikoilleen.

Pysäkki "Vantaanportti" siirtyy 4.11.

Kommentit

Kuljen tavallisesti lähemmäksi kotia ajavilla linjoilla 620, 650 ja 652, enkä ollut tietoinen linjan 615 pysäkkimuutoksista. Jäin sitten kyseisellä pysäkillä "puolivahingossa"/varmuuden vuoksi pois, koska "kaikki muutkin", eikä siitä nyt niin pitkä matka enää ole oikealle pysäkille (V5201). Kokemus oli aika mielenkiintoinen. Ensinnäkin pysäkille jäi iso nuorisojoukko pohtimaan, mihin suuntaan heidän tulisi lähteä päästäkseen Flamingoon - missä viitoiitukset??

Itse lähdin länteen ylittääkseni Kehän Lentoasemantietä kuten aina aikaisemminkin 615:lla kulkiessani. Mukaani sain Jumboon matkalla olleen eksyneen ensikertalaisen. Tämähän on tavallista myös pysäkillä V5201, missä ei myöskään ole opasteita tärkeisiin kohteisiin. Koska edessä näkyi pelkkää työmaata, käännyimme täydellisesti poispäin kohteesta Robert Hubertintielle, ja mukavan kierroksen jälkeen olimme vihdoin Lentoasemantien varressa. Siitä tuttua reittiä tunnelin (myös tunnelin kohdalla olevista opasteista puuttuu tärkein eli Jumbo!) ali toiselle puolelle ja siltaa Kehän yli. Seuraava työmaa! Viitta ohjasi kävelijät oikealle mutapolkua jonnekin kauas pimeyteen... eli ei muuta kuin työmaan läpi. Siitä kaikki muutkin näyttivät kulkevan.

Mikään ei ole viitoituksessa korjautunut viiteen vuoteen, eikä jalankulkijoista näköjään välitetä työmaidenkaan yhteydessä. Toivoisin todella, että hoitaisitte nämä viitoitukset pysäkeiltä Vantaan kanssa kuntoon. Tulee pitkiä kävelyreissuja, jos tuolla pitää kulkea "yritys ja erehdys" -periaatteella.

Minä en uutta pysäkkiä tule käyttämään, mutta koska Flamingoon menijät ilmeisesti ohjataan tuossa ulos ja osa 1. krt Jumboon menijöistäkin varmasti hyppää jo tuossa pois, olisi kiva jos kokemus olisi heille mieleinen. Myös pysäkiltä V5201 pitäisi olla hyvät opasteet kohteisiin. Kiitos.

Kiitos palautteestasi! Viestisi on välitetty työmaan urakoitsijalle. He pyrkivät jatkossa pitämään kevyen liikenteen väylät paremmassa kunnossa. Jumbon suuntaan opastuksesta urakoitsija neuvottelee Jumbon yhteyshenkilön kanssa. Lisäksi Vantaan kaupungille on tiedotettu ongelmista, jotta kevyen liikenteen opasteita saataisiin jatkossa parannettua.

Bussilla 519 idästä tullessa, miten onnistuu vaihto Vantaan bussiin kehällä
53, 56 ?

Jää pois pysäkillä V5201 ja kävele tälle uudelle siirretylle pysäkille.

Miksei 615 pysähdy tuolla pysäkillä? Nyt 615:sta vaihto Vantaan bussilinjoihin hidastuu todella paljon pysäkkien välisen pidennetyn matkan takia!

Linja 615 alkoi käyttää kyseistä pysäkkiä 11.11. alkaen.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.