Poikkeuksia raitioliikenteessä Kallion, Sörnäisten ja Alppilan alueella 17.–23.11.

Raitiolinjojen 6 ja 6T liikenne Hakaniemen ja Paavalin kirkon välillä sekä linjan 8 liikenne Urheilutalon ja Paavalin kirkon välillä korvataan 17.–23.11 bussilla 8X Päijänteentien vesijohtotöiden vuoksi. Lisäksi työt aiheuttavat aikataulumuutoksia linjoille 3 ja 9.

Raitiolinjat 6 ja 6T ajavat Hämeentien sijasta reittiä Hakaniemi – Karhupuisto – Läntinen Brahenkatu – Sturenkatu – oma reitti. Bussit Hakaniemen ja Arabian välillä kulkevat normaaliin tapaan Hämeentietä.

Raitiolinja 8 ajaa reittiä Helsinginkatu – Läntinen Brahenkatu – Sturenkatu – oma reitti. Poikkeus tuo muutoksia myös linjojen aikatauluihin Arabian suunnasta.

Vallilaan päin mentäessä vaihto raitiovaunusta bussiin 8X tapahtuu Läntisen Brahenkadun raitiovaunupysäkeillä Urheilutalo 0259 ja 0260 ja bussipysäkillä Urheilutalo 2148.

Kallioon päin päin mentäessä vaihto bussista raitiovaunuihin tapahtuu Hämeentien bussipysäkeillä Paavalin kirkko 3026 ja 3025 ja raitiovaunupysäkillä Paavalin kirkko 0330.

Bussi 8X kulkee reittiä Helsinginkatu - Hämeentie - Kustaa Vaasan tie - Väinö Auerin katu - Kustaa Vaasan tie - Hämeentie - Helsinginkatu - Fleminginkatu - Aleksis Kiven katu - Läntinen Brahenkatu. Bussi 8X pysähtyy reitin varrella kaikilla bussipysäkeillä, paitsi Helsinginkadun ja Fleminginkadun risteyksessä se pysähtyy raitiovaunupysäkeillä.

Raitiovaunuja korvaavalla bussilinjalla 8X kelpaavat samat liput kuin ratikoissakin eli myös tekstiviestilippu sekä automaatista ostettu tai matkakortin arvolla maksettu ratikkalippu. Bussissa kelpaavat myös kaikki muut HSL:n liput, jotka ovat voimassa matkustusalueella (Helsingin sisäinen lippu, seutulippu, kolmen vyöhykkeen lähiseutulippu sekä Helsingin sisäiset ja seudulliset yhden vuorokauden liput).

Linjat 1, 1A, 3, 7A, 7B ja 9 ajavat normaalia reittiään.

Aikataulumuutoksia linjoilla 3 ja 9

Päijänteentien vesijohtotöiden aikana raitiolinjoilla 3 ja 9 on aikataulumuutoksia.

Linjalla 3 ei liikennöidä aikatauluun r-kirjaimella merkittyjä lähtöjä Urheilutalolta Nordenskiöldinkadun suuntaan eikä aikatauluun u-kirjaimella merkittyjä lähtöjä Nordenskiöldinkadulta Olympiaterminaalin suuntaan.
Katso linjan 3 lähdöt, joita ei liikennöidä

Linjalla 9 aikatauluun b-kirjaimella merkityt lähdöt Länsisataman suuntaan liikennöidään Läntisen Brahenkadun pysäkiltä Urheilutalo 0260  ja n-kirjaimella merkityt lähdöt Pasilan suuntaan liikennöidään Läntisen Brahenkadun pysäkille Urheilutalo 0259.
Katso linjan 9 lähdöt, jotka ajetaan Kallion urheilutalon pysäkeiltä

Kommentit

HSL ei ole kertonut syytä, miksi poikkeusreitti on näin iso. Eli jos Sturenkadun ja Mäkelänkadun risteyksessä olisi kiskot, joista Sturenkadulta voisi kääntyä Paavalin kirkon suunnasta tullessa Mäkelänkadulle ja seiskan reittiä takaisin Hämeentielle ja toisinpäin, väliin jäisivät vain pysäkit Vallilan varikko ja Hauhon puisto. Koska näin ei ole, väliin jäävät myös Lautatarhankatu ja Sörnäinen, kutoselta ja kasilta, Käenkuja ja Haapaniemi kutoselta sekä Kustaankatu ja Helsinginkatu kasilta.

Nykyisin vaihtein (siis kääntymismahdollisuuksin eri risteyksissä) olisi saattanut tulla kyseeseen ajaa linjaa 8 normaalisti väli Jätkäsaari - Lautatarhankatu, josta Mäkelänkatua Pasilan asemalle kääntymään. Helsinginkatu olisi palveltu tavalliseen tapaan ja Vallilan eteläosa kattavammin.

Bussi 8X olisi sopinut luontevammin välille Sörnäinen(M) - Arabianranta, jos sitä olisi katsottu ylipäätään tarvittavan.

Raitiovaunu 6X olisi voitu lisätä Vallilan varikon ja Arabianrannan välille keventämään linjan 6 kuormitusta.

Raitiotieliikennettä korvaava bussi 8X ajaa mm. Helsiginkatua niin, että se pysähtyy ratikkapysäkeillä, mutta muuten ajaa autoille tarkoitettua kaistaa. Saako bussi ylittää sulkuviivat ja ajaa liikenteenjakaja liikennemerkin vastaisesti?

Sakot maksanee HSL, kun saa ensin rekrytoitua uuden lakimiehen.

"Bussi 8X pysähtyy reitin varrella kaikilla bussipysäkeillä, paitsi Helsinginkadun ja Fleminginkadun risteyksessä se pysähtyy raitiovaunupysäkeillä."

Linjan 8 X pysäkkiluettelossa mainitaan kuitenkin linjan 51 käyttämä pysäkki nro 2150:
http://linjakartta.reittiopas.fi/#?mapview=map&line=1008%20X1,1008%20X2

Siitäpä 8 X kuitenkin ajaa ohi vasenta kaistaa, jotta pääsee ratikkapysäkille. Oikea pysäkki on nro 0249.

Miksi tiedotteessa ei ole mainintaa siitä, että vaunujen lähtöajat Arabiasta ovat muuttuneet?

Ja rakennustyömaat Arabiassa edelleen välillä viivästyttävät raitiovaunujen kulkemista, kun on joku rekka poikittain tiellä lastia tyhjentämässä.

Myös bussin 8X aikataulu ja etenkin illan viimeiset lähtöajat puuttuvat.

Kuljettajan vuorolistan mukaan bussin 8X viimeinen lähtöaika Urheilutalolta on "noin kello 23.45".

Viimeisistä linjan 6 ratikoista noin puoli kahdeltatoista Bulevardilta taitaa vaihtoa toivova matkustaja myöhästyä...

Tämän 8X:n soisi jäävän vaikka pysyvästi! Loistavaa kun pääsee Kumpulan kampukselta suoraan Sörnäisen metroasemalle! Sadekelillä kun tuossa Kumpulan kampuksen mäessä meinaa mennä kävely mutapainiksi...

8x on ollut aika tyhjänä Kurvista Arabiaan pain tullessa. Samassa linja-autossa oli puoli viiden jälkeen 4 matkustajaa ja kaikki jäivät pois Kumpulan kampuksen pysäkillä. Aika tyhjältä on bussi näyttänyt muutenkin verrattuna Hämeentietä kulkeviin täpötäysiin busseihin.

Onko aamu-aikatauluissa muutoksia?? Ainakin nyt kahtena aamuna 8 on lähtenyt pari minuuttia myöhemmin klo 6:12 aikataulusta. Olen kysellyt asiaa vastausta saamatta. Kuka kertoisi minulle, ettei huomennakin menisi vaihdot sekaisin.

ratikkailija

Hei, kiitos kysymyksestä. Raitiolinjoilla 6 ja 8 on tosiaan pieniä muutoksia lähtöajoissa Arabian suunnasta. Päivitetyt aikataulut kannattaa tarkistaa Reittioppaasta. Siellä näkyy raitiolinjan 8 lähtöaika klo 6.15.

Siellä ovat kaikki esittämäni lähtöajat. Mikä olisi se oikea? Arvaanko taas huomenna - väärin?? Voitteko laittaa linkin tähän nyt voimassa olevaan aiaktauluun, kiitos!

Eli pääseekö Marian Sairaalta kyläsaaren pysäkille raitiovaunulla 8?

17.10.2014
Jostain syystä Sörnäisten raitiovaunupysäkien aikataulu (helmi-näötön tekstiosaan) ei voitu laittaa juoksemaan tekstiä että esim. "raitiovaunut 6 ja 8 eivät liikennöi tätä reittiä vaan Sturenkadun kautta", joten paljon matkustajia odottamassa olematonta raitiovaunua (eivät astuneet sisään raitiovaunuun 7A/7B) . Pysäkkikilvistä linjapäreet olivat kyllä ruuvattu pois, mutta kuinka moni niitä raitovaunupysäkillä katsoo, ainoastaan minuutteja (jotka korvattu viivoilla mutta tämä ei ennennäkemätöntä) ja teksi-informaatiota helminäytössä luetaan. Moni odotti pysäkillä pitkään, sillä bussi 8X ei liikennöinyt raitiovaunukaistaa vaan käytti bussipysäkkiä.

Hei, kiitos palautteesta ja pahoittelut informaation puutteesta pysäkillä. Tilanne on korjattu, eli myös Sörnäisten pysäkillä pitäisi näkyä tieto sähköisellä näytöllä.

Erittäin huono informaatio raitiotievaunussa n:o 6, joka lähti noin 8:30 Arabianrannan päätepysäkiltä. Kääntyessään Sturenkadulle, kuljettaja kuulutti, että numero 8 kääntyy Sturenkadulle. Asiakkaat olivat erittäin hämmästyneitä, että olemme kuutosessa. Sanoin, että myös kuutonen kulkee tätä kautta noin viikon ajan. Itse olin ymmällä pysäkeistä. Lohduton näytelmä käytiin, kun koulupoika purskahti itkuun, kun raitiotievaunu poikkesi reitiltään. Kiire mahdollisesti kouluun kokeisiin.

Lähtiessäni Vallilasta, kävelin pitkään pysäkille -> jälleen 6:sen vaunulla kohti Arabianrantaa. Tiedustelin kuljettajalta Paavalin kirkon busseista tiistain yhteyksistä Eläinlääkärinkadulle. Hän sanoi tietävänsä erittäin vähän muutoksista. Luin tiedotteenne, joka on erittäin sekava.

Osa kuskeista kuuluttaa hyvissä ajoin- jo kauppakeskukselta lähdettäessä, osa ei ollenkaan.

Nyt kun ei enää valiteta kesä-/talviajasta niin hyvä, että päästiin kuitenkin jostain valittamaan. Ottaen huomioon, että järjestely on tilapäinen niin asiat on mielestäni ratkaistu vähintäänkin hyvin. Jos joku joutuu kulkemaan muutaman kymmenen metriä lisää niin so what? Ainakin tänään maanantaina ulkona on hieno ilma ja muutoksista on tiedotettu ennaakkoon ihan riittävästi. Positiivisuutta, please!

Eihän kommentointi ole ollut valittamista. Kaikki eivät pysty kävelemään vähänkään pidempiä matkoja, kyllähän heikommin kävelevätkin pitää huomioida.

Miksi 8X ei kulje päättäriltä? Aika moni kulkee päätepysäkiltä Kurviin, nyt joutuu vaihtamaan yhden ylimääräisen kerran. AIkamoista söhläämistä, ei ole ajateltu tippaakaan? Ja miksi tuo kartta ei aukea isommaksi ja tulostettavaksi versioksi? Ei tuosta saa mitään selkoa!

Kiitos hyvästä kommentista. Ratikkaa korvaavalle bussille ei löydetty soveltuvaa pysäkkiä Arabian alueelta. Busseilla 68 ja 71 pääsee suoraan Kurviin Hämeentieltä. Jos vastaavelle järjestelylle ilmenee tarvetta jatkossa, selvitämme päätepysäkkiasiat tarkemmin.

Miksei 52:n päätepysäkki kelpaa?

Lisäksi linja 74(N) palvelee koko Hämeentietä.

Kamala vaiva onkin kävellä Myrkkyhaarukan pysäkille bussia venaamaan..

Kaikki eivät ole yhtä vikkeläjalkaisia, on vanhuksia ja keppien kanssa kulkevia. Heille tuollainenkin kävelymatka voi valitettavasti olla liikaa. Ja bussit ovat olleet tavanomaista täydempiä tälläviikolla. Paitsi 8X.

8X ei kulje HerkkuHaarukan edestä ja busseja menee yleensäkin huomattavasti harvemmin kuin sporia.

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.