Raitiolinjat 1, 2 ja 3 poikkeusreiteillä 5.5.-15.6.

Raitiolinjat 1, 2 ja 3 ajavat poikkeusreittejä Olympiaterminaalin alueen katutöiden aikana 5.5.-15.6. Katutyöt johtuvat Olympiaterminaalin vieressä sijaitsevan Ehrenströmintien sillan peruskorjauksesta. Laivamatkustajien kannattaa varata hieman tavallista enemmän aikaa liikkumiseen Helsingin keskustan ja Olympiaterminaalin välillä.

Raitiolinjat ajavat seuraavasti:

Linja 1 ajaa reittiä Snellmaninkatu – Aleksanterinkatu – Mannerheimintie – Bulevardi – Yrjönkatu – Kolmikulma kumpaankin suuntaan. Linjaa 1A ei liikennöidä työmaan aikana. Linjan 1A lähdöt ajetaan linjan 1 reittiä.

Linjan 2 kääntöpaikka on Kauppatorille, josta se palaa takaisin 2:na Kampin suuntaan.

Linja 3 ajaa omaa reittiään Laivurinkadulle asti, josta kääntyy oikealle ja ajaa reittiä Tehtaankatu – Perämiehenkatu ja takaisin Laivurinkatua omaa reittiään 3:na Hakaniemen suuntaan.

Korvaava bussi 3X ajaa reittiä Mannerheimintie – Kauppatori – Tehtaankatu – Laivurinkatu, linjan 18 päätepysäkki. Ajantasauspysäkkinä linja 3X käyttää Kauppatorin bussipysäkkiä suunnassa Erottaja -> Eira.

Lauantaina 7.6. noin klo 15–17.30 raitiolinjoilla 2, 4, 4T, 7A ja 7B sekä raitiovaunua korvaavalla bussilla 3X on edellä kerrotusta poikkeavat poikkeusreitit sambakulkueen vuoksi.

Poikkeusaikataulut 1, 2, 3 ja 3x

Ratikoiden 1, 2 ja 3 poikkeusreitti 5.5.-1.6.
 

Kommentit

Oisko mitään merkitä väliaikaiset pysäkit taululla, josta kävisi ilmi minkä linjan pysäkki on kyseessä? Nyt seison keltaisen pysäkkimerkin kohdalla tietämättä onko tämä 3x:n pysäkki? Myöskään aikataulu ja kartta ei olisi huono idea. Kaikki kun eivät käytä nettiä. Varsinkaan turistit.

Käykö raitiovaunua korvaavassa bussissa 3X esim. kännykällä ostettu ratikkalippu?

Ratikoita korvaavissa busseissa käy kännykällä ostettu ratikkalippu ja myös muut ratikkaliput.

Miksi korvaavan bussin aikataulut on suunniteltu niin, että Hakiksen suunnasta tulevalla 1 (tai 7) ratikasta ei ole kohtuullisen odotusajan vaihtoyhteyttä Kauppatorilta Eiran suuntaan? Bussista näkee aina vain perävalot. 1-2 minuutissa ei ehdi Senaatintorilta Kauppatotille!

Ainakin 1:n ratikassa vaihtoyhteydestä kerrotaan...

Erittäin hyvät nämä poikkeusreitit, pääsee näppärästi suoraan työpaikan viereen. Oli erityisesti tällaisena sateisena päivänä hyvä!

Ymmärtääkseni kätevin tapa on mennä kakkosella Kauppatorin päätepysäkille, josta on lyhyt kävelymatka bussin 3X ajantasauspysäkille, joka on Mantan patsaan lähellä, Kauppatorin laidalla sijaitsevan apteekin edessä.

Kun matkustaa Siljan laivalla tukholmaan ja asuu töölössä niin MITEN kannattaa matkalaukkuineen matkustaa kaikista sujuvimmin? Siis aluksi ratikalla ja missä voi vaihtaa busiin niin ettei tarvitse raahata kamojaan pitkiä matkoja?

Juliste pysäkillä ois ollut kiva, komppaan.

Onneksi oli aamulla aikaa. Bussin 3x kannattaisi kyllä ajaa Perämiehenkadun kieppi, niin tulisi 1A:n puuttuva pätkä katettua. Merikadun rundi on hämmästyttävän harhaanjohtava.

Yrittäkää edes. Millään pysäkillä ei lue mitään tästä. Jos tiedotus hoidettaisiin edes jotenkin, jokaisella pysäkillä olisi iso juliste kertomassa muutoksista.

Miksi pysäkeille ei ole laitettu tästä mitään ilmoitusta? Itse tiesin, mutta aamulla oli moni odottamassa pysäkillä jolle ei ratikkaa lähes kuukauteen tule.

Eli taas täyttä sotkua! Kuka suunnittelee raitiolinjat Helsingissä? Anna sille potkut! Ja parin vuoden päästä taas uudestaan!

Kelpaako bussissa 3X kännykkälippu niin kuin ratikoissa?

Kesälläkin sataa ja ostokset painavat, joten mielellään käyttäisi julkista liikennevälinettä. Tehtaankadun Siwakin menee remonttiin samaan aikaa touko-kesäkuu. Alueen vanhuksille bussi-ratikan vaihdot on hankalia. Toivottavasti HKL lisää 3X bussivuoroja ruotsinlaivan tulo- ja lähtöaikoihin. Reittioppaasta selvitin että oma työmatka kestää toukokuussa 20 min sijasta 45 min.

Nykyisin Tehtaankadulta ja Fredrikinkadulta keskustaan pääsee ainakin kahdella tai kolmella bussilla, 14, 17, 18. Jos Linjalle 2 välille Etelästama - Laivurinkatu tulee vielä yksi lisäbussi 3X, miksi se ei voi ajaa raitiovaunu 1:n kieppiä Tehtaankadun länsipäässä ja 'tuurata' 2/3 raitiovaunuja. Raitiovaunu 10 kulkee Korkeavuorenkadulle, josta nykyisen 3:sen reitin matkustajat pääsevät moneen suuntaan. Mitenkähän Uudenmaankadulla ja Korkeavuorenkadulla asuvat selviävät, kun sieltä ei menen yhtään raitovaunua tai bussia? Selviäisivätköhän kaupungista eteläänpäin Fredrikinkadulle tulevat millään kävellä yksi kortteli länteen tai itään jollekin muulle kulkuvälineelle? Kyseessä on kesäaika ja ihmiset tarvitevat liikuntaa. Pitääkö kaikilla olla raitiovaunu tia bussi oven edessä?

PDF-aikataulusta kysymyksiä:

Mitkä lähdöt linjalla 1 ovat r-merkittyjä?

Mitkä lähdöt linjalla 2 ovat m-merkittyjä?

Missä esitetään linjan 3X Kauppatorin tasausajat?

Aikataulun karttaversiossa 3X ei pysähtyisikään Mannerheimintiellä Erottajan kohdalla. Pysähtyminen helpottaisi raitiovaunusta 1 vaihtamista.

Linjan 3X pysäkkiluettelo on aikataulussa vahingossa mainittu linjan 3 pysäkeiksi.

"Aikataulut löytyvät Reittioppaasta, kun hakee aikataulua ajalta 5.5.-1.6."
Ei muuten löydy. Ainakin itselleni tulee pelkkää linjaa 10 ja 24.

Ajaako bussi 3X Kauppatorin ajantasauspysäkiltä takaisinpäin Unioninkadun risteykseen? Eikö sujuisi suoraviivaisemmin perustaa ajantasauspysäkki Unioninkadun puolelle? Missä päästetään Eirasta tulevat matkustajat siirtymään Kauppatorin päätepysäkillä linjan 2 raitiovaunuun?

Bussi 3X ajaa Kauppatorin pysäkiltä nro 2004 Unioninkadulle kiertämällä Mantan patsaan ympäri. Unioninkadulle ei ole mahdollista sijoittaa tilapäistä pysäkkiä kadun varren talon peruskorjaustyön vuoksi. Korvaava pysäkki olisi tullut harmillisen kauaksi raitiovaunupysäkistä. Valitettavasti Erottajan suuntaan ajavalle bussille ei ole mahdollista sijoittaa pysäkkiä lähelle Kauppatorin raitiovaunupysäkkiä. Esplanadilla tehdään katutöitä matkailutoimiston edessä. Lähin pysäkki sijaitsee Fabianinkadun kohdalla, josta on yhden korttelin matka Aleksanterinkadun ratikkapysäkille.

Onnistuisiko ajaa bussit Kauppatorin raitiovaunupysäkille 0431 Etelärannasta kiskoja pitkin? Pysäkiltä lähtemistä varten risteyksen liikennevaloja tarvitsisi vain hieman muunnella.

Kuvassa on linjan 2 reitti. Miksei esitetä myös linjojen 1 ja 3 reittejä?!

Kyllä kartassa on kaikki poikkeusreitit merkitty eri väreillä.

Mistä johtuen muutetaan tuttuja ja selkeitä raitiovaunuja? On taas liian sekavasti selvitetty - täytyy varmaan auto ostaa.

Huvittavia nää "täytyy varmaan ostaa oma auto" kommentit. Et kuitenkaan raaski ostaa.

Katutöiden takia vissiin parempi muuttaa kuin jättää kokonaan ajamatta..

Pääseekö linjalla 1A Kauppatorille 5. - 30. toukokuuta?

Linjan 1 aikataulusivun alareunassa lukee:
HUOM! 5.5. - 1.6.2014 linja 1 liikennöi poikkeusreittiä Käpylä - Kolmikulma. Linjan 1A vuorot liikennöidään linjalla 1. Eiraan kulkee linja 3.

Eipä taida päästä, kartassahan lukee että linja 1 ajaa Kolmikulmaan. Epäilen että linjaa 1A ei ajeta tuona aikana laisinkaan, vaan Kauppatorille pääsee 2 raitiovaunulla tai kävellen siitä 1:sten ''Senaatintori'' nimiseltä pysäkiltä. :)

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.