Tilapäinen pysäkkimuutos Topeliuksenkadulla 4.4.-15.6.

Topeliuksenkadulla pysäkit H1318 ja H1319 Kirjailijan puisto yhdistetään pysäkkien H1316 ja H1317 kanssa. Pysäkit siirretään putkitöiden vuoksi. Poikkeusjärjestely on voimassa 4.4.-15.6.

Topeliuksenkadun pysäkit tilapäisellä paikalla 4.4.-15.5.

Kommentit

Poikkeusjärjestelyn voimassaolo päättyi 15.6. Nyt on 18.6., pysäkit ovat edelleen peitettyinä, päällystystyöt kesken ja sekä pysäkeillä että täällä on näkyvissä vain nämä nyt vanhentuneet tiedot. Eli ilmeisesti bussikuskit ovat nyt vapaat pysähtymään mielensä mukaan millä pysäkillä haluavat, ja asiakas on aina väärässä. Ja tilanteesta tiedottaminen ei missään tapauksessa kuulu HSL:lle.

Milloin työ valmistuu ja Kirjailijanpuiston pysäkit otetaan jälleen käyttöön?

Eikö kukaan HSL:ltä lue näitä kommentteja? Poikkeusjärjestely on ollut voimassa jo kaksi kuukautta (!), eivätkä kaikki kuskit osaa VIELÄKÄÄN pysähtyä oikealle pysäkille. Taas seisoessani Linnankoskenkadun pysäkillä, bussikuski vain katsoi minua ikkunasta nenänvarttaan pitkin ja ajoi viileästi ohi. Eikö kukaan ole vaivautunut infoamaan kuskeja?!

Sunnuntaiset aamulenkit ja jännitys sen kun jatkuvat. Ohi meni 205, mutta jäi punaisiin valoihin ja ehdin juosta sinne käytöstä poistetulle pysäkille. Linja 205 kulkee sunnuntaisin kerran tunnissa, joten ei tosiaan naurata tämä sekoilu, jos jäisi kyydistä. Kuski oli taas kyllä pahoillaan - ei tiennyt muutoksesta. Minulle tama oli nyt jo kolmas kerta, mutta kohtahan tosiaan se normaali pysäkki on taas käytössä. Toivottavasti sitten kaikille kuljettajille samaan aikaan.

Sama täälläkin, itse olin (onneksi) väärällä pysäkillä: En ollut huomannut pysäkin käytöstä poistoa, ja tajusin tämän vasta ohikulkijan huomauttaessa asiasta, jolloin bussi oli jo melkein kohdalla enkä ehtinyt vaihtaa pysäkkiä. Bussi kuitenkin onneksi pysähtyi, ja kun nousin kyytiin sanoin kuskille, etten huomannut pysäkin olevan poissa käytöstä. Siihen kuski vain, että "kyllä 205 aina tässä pysähtyy". Käsittämätöntä, ettei kuskeja infota asiasta. Itse en ainakaan uskalla ottaa riskiä, että bussi ajaa ohi, joten kävelen suosiolla seuraavalle pysäkille, joka on normaalisti käytössä.

Tänäänkin aamulla klo 8.29 Linnankoskenkadun kohdalla ollut vuoro ajoi ohi. Kuski näytti vain kädellä huitoen, että pysäkki olisi edempänä. Pysäkiltä olisi useampikin noussut kyytiin, joten siitä olisi jo voinut päätellä, että toinen pysäkki ei ole käytössä. Ei ole kiva myöhästyä töistä tällaisten virheiden vuoksi, kun itse on pysäkillä ihan ajoissa.

Kohta, kun pysäkit taas muutaman viikon päästä vaihtuvat, lienee sama sirkus toiseen suuntaan...

Vielä tänäänkin oli matkustaja väärässä kun yritti korvaavalta pysäkiltä bussin 205 kyytiin. Ajettuaan pysäkin ohi kuljettaja kuitenkin pysähtyi valoissa kun juoksin perässä enkä lakannut huitomasta. Pääsin kyytiin, mutta sain valistusta, että "tässä ei ole 205:n pysäkki". Kerroin poikkeusjärjestelystä, johon kuljettaja totesi että "voi olla". Sama juttu edellisenä sunnuntaina. Silloin kuljettaja ajoi ohi, mutta jäi onneksi odottamaan sinne käytöstä poistetulle pysäkille.

Ei ole kyllä info laisinkaan kulkenut. Ensinnäkään pysäkillä ei ole merkintää, mikä on korvaava pysäkki. Toisekseen kuskit eivät tiedä, mikä oikea pysäkki on. Tämä on huomattu aika monta kertaa Naistenklinikan edessä olevan pysäkkimuutoksen kohdalla,
Toivottavasti ehdin ajoissa töihin myös tämä reilun kuukauden aikana - ainakin aamuista tuli kerralla aika paljon jännempiä, kun ei tiedä, pysähtyykö bussi vaikos ei...

Bussikuskit eivät tunnu tietävän pysäkkimuutoksesta. Ajavat ohi Linnankoskenkadun pysäkin, vaikka merkkikättä heilauttaa. Aamulla kuski sanoi, että tuolla on oikea pysäkki ja osoitti kädellä poistettua pysäkkiä. Totesin, että se ei ole käytössä ja hän ihmetteli. Meinaa myöhästyä omilta asioilta, kun bussit eivät tajua pysähtyä... Ovatko kuskit huolimattomia, vai onko informaation kulku epäselvää?

Bussikuskit eivät tunnu tietävän pysäkkimuutoksesta. Ajavat ohi Linnankoskenkadun pysäkin, vaikka merkkikättä heilauttaa. Aamulla kuski sanoi, että tuolla on oikea pysäkki ja osoitti kädellä poistettua pysäkkiä. Totesin, että se ei ole käytössä ja hän ihmetteli. Meinaa myöhästyä omilta asioilta, kun bussit eivät tajua pysähtyä... Ovatko kuskit huolimattomia, vai onko informaation kulku epäselvää?

Merkinnät kuntoon pysäkeillä! Käytöstä poistetuilla pysäkeillä ei ole mitään tietoa korvaavista pysäkeistä, eikä korvaavilla pysäkeillä ole mitään merkintöjä niillä pysähtyvistä lisälinjoista.

Kun niitä pysäkkejä kerran on käyty jo peittelemässä, miksi ihmeessä asiaa ei ole hoidettu kerralla asianmukaiseen kuntoon?

Etsin korvaavaa pysäkkiä viime viikolla. Kirjailijanpuiston pysäkki poistettu käytöstä, menin "taaksepäin" lähimmälle mahdolliselle pysäkille, ei tietoa bussin nro 205 pysähtymisestä. Kävelin Haartmanninkadun lähelle pysäkille, siellä bussi pysähtyi.

Eivätköhän kaikki sen korvaavan pysäkin näe siellä, ainakin uskoisin niin. Töölön tullilla on myös aika turhaan niitä lappuja laitettu pysäkki täyteen että ''Pysäkki siirretty 100m--->'' :D

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.