U-linjalle 540 kaksi uutta lähtöä 1.1. alkaen

Linjalle U540 lisätään 1.1. alkaen kaksi uutta lähtöä.

Uudet lähdöt ovat:

  • maanantai-perjantai klo 13.50 Lentoasema - Lommila - Espoon keskus
  • maanantai-lauantai klo 7.25 Lommila - Lentoasema. Vuoro ajetaan tunnuksella 540B.

Kommentit

Mikähän idea tässä lisävuorossa klo 7.25 oikein on? Nytkin klo 7.08 Espoon keskuksesta lähtenyt vuoro on seissyt Lommilassa kohta 10 minuuttia. Tähän on tullut pari bussia, joista on tullut kyytiin 2 matkustajaa ja JOS tästä lähtee se klo 7.25 vuoro, niin nämä ajelevat peräkkäin? Ja tuo myöhästely pitää todellakin paikkansa, molempiin suuntiin ja etenkin lentokentältä lähdettäessä. Esim. klo 16.15 lähtevä vuoro on säännönmukaisesti jo Vantaanportin kohdalla 10-15 minuuttia myöhässä ja tämä kertautuu matkan varrella. Samoin klo 15.20 lähtevä on ollut niinä kertoina, kun olisin sillä vuorolla kulkenut, niin pahasti myöhässä, että jatkoyhteydet Espoon sisällä eivät onnistuneet ja myöhästyin tapaamisesta. Tästä on laitettu palautetta sekä Pohjolan Liikenteelle että HSL:lle vaan eipä näytä kumpaakaan kiinnostavan.

U-linjojen aikatauluista vastaa linjan liikennöitsijä. HSL ylläpitää liikennöitsijän toimittamia aikatauluja järjestelmissään.
HSL keskustelee tulevissa yhteistyökokouksissa liikennöitsijän kanssa linjan U540 aikatauluista.

Käytän linjaa 540 päivittäin Espoon keskuksesta Ylästön rampille ja viime vuoden aikana lähes poikkeuksetta oltiin "myöhässä" 5-10min, joskus harvoin enemmänkin, kerran jäi 07.10 lähtö tulematta kokonaan teknisten ongelmien takia. Joskus on oltu minuutilleenkin aikataulussa mutta silloin ei ollut paljoa matkustajia eikä liikennettä. Pieni myöhästely on ymmärrettävää siitä syystä kun Ikean pysäkillä joudutaan odottamaan Veikkolasta/Lohjalta tulevia busseja, jotka ovat usein myöhässä kelistä ja liikenteestä riippuen. Ja toisaalta aikataulut perustuvat ajoaikoihin ilman muuta liikennettä ja/tai matkustajia eli eivät ole kovinkaan realistisia. Kaikenkaikkiaan olen hyvin tyytyväinen linjan 540 toimintaan.

Olen tämän syksyn aikana tarvinnut lauantaiaamun vuoroa Leppävaarasta lentoasemalle. Ensimmäisellä kerralla vuoro oli 40! !! min myöhässä, toisella kerralla odotin 50 min enkä voinut enää jäädä pidempään. Tuskin kukaan muukaan jatkaa noin epäluotettavan vuoron käyttöä. Keksikää joku muu systeemi turkulaisten kuljetukseen tai poistakaa vuoro aikatauluista.

Ikävä juttu, että palvelu ei ole pelannut suunnitelmien mukaisesti. Ensi kesänä käynnistyy Kehäradan liikenne. Tuolloin junat kulkevat 10 minuutin välein lentoasemalle. Turkulaiset pääsevät junan kyytiin esim. Huopalahdesta tai Pasilasta.

540 on muuten aina myöhässä!

Linja 540 odottaa Lommilassa Turusta saapuvia pikavuoroja. Jatkomatkustajat kuljetetaan lentokentälle. Tästä syystä myöhästymiset ovat mahdollisia.

Mihin perustat tuon väitteesi? - onko sinulla taustaa asialle, aina kun, kuljen linjalla, se ei ole koskaan myöhässä.

Kuljen tällä linjalla n. 2 kertaa viikossa ja molempiin suuntiin espoo lentoasema välillä AINA myöhässä 5-20min. Myös toiseen suuntaan aina myöhässä saman verran. Tainnut kerran tässä vuoden aikana ollut ajoissa.

Hyvä, että tälle linjalle lisätään lähtöjä mutta jos tuo 540B olisi ollut tavallinen 540, olisi siitä enemmän hyötyä myös meille espoolaisille lentomatkustajille. Nyt varsinkin viikonloppuaamujen lennoille on hankala päästä bussilla/junalla eikä tuosta lisävuorostakaan ole juuri apua, kun reitti alkaa vasta Lommilasta.

Kyseinen linja on U-linja, jonka aikataulut suunnittelee liikennöitsijä eli Pohjolan Liikenne. 540:n aikataulut on suunniteltu niin, että ne toimivat syöttöliikenteenä Turunväylää kulkevien pikavuorojen ja Helsinki-Vantaan lentoasean välillä. Linja siis kulkee silloin, kun Pohjolan Liikenteen pikavuorot kulkevat Turunväylällä.

Hienoa, että aamun työmatkaan saadaan toinenkin vuorovaihtoehto.

Kyllä, linjalla U540 käy seutulippu. Matkan voi maksaa matkakortin kausi- ja arvolipuilla. Aiemmin ostetulla kertalipulla voi vaihtaa linjalle U540.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.