Aleksanterinkadun raitiolinjat poikkeusreitillä viikonloppuna

Aleksanterinkadulla tehdään kiskotöitä perjantai-illasta 24.4. klo 18 alkaen varhaiseen maanantaiaamuun 27.4. klo 5 saakka. Raitiolinjat 1A, 3, 4, 4T, 7A ja 7B ajavat poikkeusreittiä.

Raitiolinjan 1A kulkee reittiä Hakaniemi – Kaivokatu – Bulevardi – Perämiehenkatu ja takaisin.

Raitiolinja 2:
 • Nordenskiöldinkadun päätepysäkiltä Olympiaterminaalille ajetaan normaalia reittiä.
 • Olympiaterminaalilta ajetaan reittiä Laivasillankatu – Tehtaankatu – Laivurinkatu – Fredrikinkatu – Bulevardi – Mannerheimintie ja edelleen Kampin ja Töölön kautta kohti Nordenskiöldinkatua.
 
Raitiolinja 3:
 • Nordenskiöldinkadulta ajetaan normaalisti Kallion kautta Hakaniemeen ja edelleen kohti Rautatieasemaa. Sieltä jatketaan reittiä Mannerheimintie – Aleksanterinkatu – Unioninkatu – Kauppatori – Eteläranta.
 • Olympiaterminaalilta jatketaan normaalia reittiä.
 
HUOM! Osuudella Kauppatori - Eira - Bulevardi raitiolinjat 2 ja 3 ajavat vain yhteen suuntaan, Kauppatorilta Eiraan päin. Raitiovaunujen 2 ja 3 linjatunnukset vaihdetaan normaaliin tapaan.

Linjat 4 ja 4T ajavat reittiä Mannerheimintie – Kaivokatu – Liisankatu - Aleksanterinkatu – oma reitti ja takaisin.

Linjat 7A ja 7B ajavat reittiä Hakaniemi – Kaivokatu – Mannerheimintie – oma reitti ja takaisin.

Poikkeusreitit kartalla

Kommentit

Helsinkiläisenä minulla ei ole ongelmia, mutta:
-Sokoksen pysäkillä Hakaniemen suuntaan saa aikatalusta sen käsityksen, että 7 ei kulje lainkaan, vaikka se kulkee
- Snellmaninkadun Kansallisarkiston pysäkillä rouva kysyi mhin 4 on menossa; Rautatientorille ym. oli kuljettajan vastaus. Oikea vastaus olisi ehkä ollut "Jos haluatte Hakaniemen suuntaan, tulkaa mukaan ja vaihtakaa Kaisaniemessä"
Miksi ei esim. Sokoksen pysäkille panna isoa paperia, josta selviää 4:n kulku Kruunuhaan kautta ja 7:n kulku suoraan Hakaniemeen.
Nämä samat ongelmat olivat edelliselläkin kerralla. Olisiko aihetta miettiä asioita myös matkustavien kannalta?

Ei tunnu kovinkaan normaalilta, että raitiovaunua 2 Töölön suuntaan saa odottaa Kaivokadulla turhaan varhaiseen maanantaiaamuun asti!

Kenties HSL joskus keksii tiedottaa, että vaihto raitiovaunuin 9 Kamppiin ensin helpottaa, jos mukaan mahtuu.

Tiedotteessa on virhe linjan 2 kohdalla, sillä sehän kulkee esimerkiksi Kauppatorilta vain yhteen suuntaan normaalisti, mutta toiseen suuntaan ei lainkaan. Karttaakin voisi hieman täsmentää, jotta siitä selviäisi mm. että kaikki vaunut ajavat Kaivopuiston lenkin vain yhteen suuntaan, sekä että kakkonen kääntyy Mannerheimintieltä etelästä Simonkadulle, ja kolmonen Mannerheimintieltä pohjoisesta Aleksanterinkadulle. Ajosuuntanuolia voisi lisätä myös Laivasillankadulle ja varsinkin Fredrikinkadulle ja Bulevardille, sillä nyt kaksinkertainen reittiviiva antaa vaikutelman kakkosen ja kolmosen kaksisuuntaisesta liikenteestä, vaikka molempiin suuntiin ajaa kuitenkin vain linja 1A perjantaina.

Linjojen 2 ja 3 poikkeusreiteistä tiedottaminen on hankaloitunut selvästi sen jälkeen kun vaunut alkoivat vaihtaa linjatunnusta päätepysäkeillään. Muinoin voitiin tiedottaa yksinkertaisesti että 3T ajaa Kaivopuiston lenkin samaan suuntaan kuin 3B, mutta nyt poikkeusreitti koskeekin molempia linjoja, joiden reitit täytyy selostaa erikseen.

Kartalla myös linjat 4 (T) ja 7 A/B näyttävät loppuvan mystisesti Mannerheimintien ja Arkadiankadun risteykseen, kun reittiviivoja ei ole jatkettu kartan reunaan saakka, kuten muualla.

Täsmennän vielä että myös linjan 3 reittikuvaus on tiedotteessa virheellinen, sillä vaunuthan vaihtavat linjatunnusta Olympiaterminaalilla, eivätkä siten ole enää kolmosia Eirassa, Mannerheimintiellä ja Simonkadulla.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.