Junaliikenteen häiriöt jatkuvat A- ja M-junilla ti 3.3. klo 11.30

A- ja M-junilla on edelleen viivästyksiä ja peruutuksia aiemman, Helsingin ratapihalla olleen sähkökatkoksen vuoksi. On mahdollista, että myös iltaruuhkassa joudutaan ajamaan harvennetuilla aikatauluilla. Pääradan lähijunaliikenne on palaamassa normaaliksi.

 

Kommentit

Aamulla kun piti ottaa juna Kauklahdesta Helsinkiä kohti 7.50 ja kun tulee asemalle niin varmaan yli viisi junaa peruutettu ja se U-juna joka oli tarkoituksena ottaa niin ei ikinä sapunutkaan, eikä missään lukenut että juna olisi peruutettu. Todella ärayttävää sillä kun kulutettiin, että 8.13 junakin peruutettu oli hyvä juosta nopeasti bussipysäkille sillä bussi lähti 4min kuluttua. Eilenkin juna yli 10min myöhässä ja kuitenkin 9 aikoihin.

Matka Masalasta Y-junalla 08:21 kesti Ilmalaan lähemmäs puolitoista tuntia. Ilmalassa junan kuljettaja ilmoitti ettei ole tietoa milloin juna pääsee Pasilaan. No mitä tekevät kaikki, lähtevät junasta kävelemään Ilmalasta Pasilaan. No mitä tekee juna, lipuu tyylikkäästi kohti Pasilaa. Siinä olisi tilannetajuinen junamies huutanut vaikka ikkunasta, että "Hei tulkaa takas saatte kyydin Pasilaan kun nyt tämä juna lähteekin...", No tulipahan kuntoiltua hieman ja onneksi ei ollut itsellä kiire maailmaa pelastamaan. Siinä olisi saattanut käydä hassusti. Jos aamulla reittiopas olis vilkkunut punaista, että junille ei ole asiaa niin olisin valinnut toisin, mutta ei, jumanklavita räntä- ja vesisateista vaan ilmoteltiin. Eikä niitä sateitakaan edes tullut. Ja kuinka hemmetin vaikeaa on juna-asemien digitaalisiin kyltteihin syöttää poikkeusinfoa. Nytkin vaan luki että niinkuin yleensä Y-junan kohdalla että 08:21=>08:25. Kait siihen mahtuu tekstiä vaikka että "TOIVOTON TILANNE, HAJAANTUKAA BUSSEIHIN". Siis aivan oikeasti nyt jotain rotia tähän sekoiluun. (ps ja pikkukysymys, kuka on tuo "Mollom", jonka yksityiskäytännöt (?) minä hyväksyn lähettämällä tämän lomakkeen. Onko se joku Herra Mollom, HSL:n sosiaalisen median portinvahti?, ja mitä tekemistä hänellä on minun kanssani? Selkokielellä pliis nää webbisaitit)

Missä on tietoa korvaavista busseista joita HSL muka järjestää? Asemalleko tästä pitää lähteä arpomaan kulkuneuvo ja sen lähtöaika.

Keravalta klo 7.25 lähtenyt K-juna tuli Helsinkiin noin klo 10.25. Tieto ongelmista junaliikenteessä tuli vasta ennen Tikkurilaa. Jos tiedotus olisi ollut oikeaikaista, olisi matkustajilla ollut mahdollisuus vaihtaa bussiin Korsossa tai Koivukylässä, joista on vielä kohtuulliset bussiyhteydet Helsinkiin. Tikkurilassa taksitolpalla oli jo niin pitkä jono, ettei vaikuttanut mielekkäältä jäädä odottamaan. Kuka korvaa menetetyn työajan?

Miten on mahdollista, että jatkuvasti (tosin epäsäännöllisesti) on M-junat myöhässä. Ei pitäisi olla pakkasista eikä lumesta haittaa tänä talvena.

Korsosta Pasilaan 1 tunti ja 49 minuuttia. Vaihtoehtoista reittiä kun alkoi Tikkurilassa etsimään niin eipäs toiminut mobiililla HSL:n reittihaku. Kollegalle töihin soitettu myöhästymisestä ja samalla pyydetty katsomaan jos koneella saisi katsottua reittihakua, ei onnistunut tehokkaammalla välineelläkään. Että kaatui sitten senkin toiminta kriittisellä hetkellä!

Reittioppaan ulkopuolelta llöytyi PDF-muodossa linjakohtaiset aikataulut googlea käyttämällä.

Aivan järkyttävää touhua. Istuttu yli tunti pasilan ja helsingin välillä.

Aivan järkyttävää touhua. Istuttu yli tunti pasilan ja helsingin välillä.

Tänään ainoa mahdollisuus tänä vuonna tenttiä yksi tärkeä kurssi, ja nyt menetän tunnin tärkeää tenttiaikaa. Onneksi tentaattori joustaa ja edes pääsen tenttiin. Kyllä ottaa päähän kun itse olet ajoissa niin juna tunti 20min myöhässä! Oli mukava odotella asemalla kun olisi voinut esim. syödä aamupalaa kotona, muttakun ei uskaltanut poistua asemalta, kun arvioitu lähtöaika vaan siirtyy ja siirtyy... vähän parempia arvioita voisi edes taululle laittaa!

Itse myöhästyn tämän takia työhaastattelusta, onneksi haastattelija oli myös ymmärtäväinen kun soitin hänelle asiasta!

Se pitää sanoa, että ihanan positiivinen oli bussikuski tänään, vaikka ruuhkan takia oli bussi ihan täyteen pakattu ja auto myöhässä. Ihanasti piti huolta, että jokainen kyytiä tarvitseva pääsee kyytiin, että kaikki pääsevät hyvin pois pysäkeillään ja toivotteli hyvät päivät, toivoi että ehdimme töihin ja pahoitteli kovasti tilannetta. Todella hyvin hoidettu ja täydessä bussissa pysyi myöhästymisestä huolimatta hyvä tunnelta! Harmi, kun ei tullut bussin numero muistiin kun hyppäsin vaan ekaan pysäkille tulevaan, mutta hymyileväinen vaalea nainen oli kuskina. Kiitos sinulle minun ja monen muun aamun pelastamisesta! :)

hsl on vain itseään varten oleva polittinen suojatyöpaikka
Ei ole käsitystäkään normaalista liikenteestä saati siitä kun jotain poikkeavaa tapahtuu

Ei ainakaan minun käyttämät junavuorot ole jatkuvasti myöhässä, jos pari kertaa viikossa on minuutin tai kaksi myöhässä ei haittaa. Rautatieasemalla vaihdan bussiin joka tulee tai ei tule, mutta melkein joka kerta sekin tulee pysäkkiaikataulun mukaan (ohjeellinen aika). Tänään oli poikkeus, sillä jäätiin Pasilaan ja 15 minuutin päästä jatkoin ratikalla keskustaan, koska junat ei vieläkään liikkuneet. Tällaisia että joutuu jatkamaan muulla kulkuneuvolla on 20 vuoden aikana ollut vain kolme kertaa! Ei ne bussit,raitiovaunut tai metrot aina kulje. Busseista ja raitiovaunuista jää vuoroja välistä eikä niillä ole kuin vain lähtöpysäkin aikataulu (joskus myös tasausaika pysäkillä), joten ei niistäkään aina tiedä milloin on perillä. Itse kuljen mieluummin junalla Vantaalta Helsinkiin kuin bussilla, josta ei koskaan tiedä koska perillä. Jos junat ovat teidän mielestä epävarmoja niin voittehan aina siirtyä esim. bussiin. Omalla autolla joutuu myös seisomaan tai matelemaan ruuhkissa kuten tällä hetkelläkin Helsingin sisääntuloväylillä

Viimeiset kaksiviikkoa ainankin pääradalla Oulunkylästä lähdettäessä n. klo 7:30 ja stadista lähdettäessä n. klo 16:15 jatkuvasti myöhästymisiä ja peruttuja junia. Tulee myös HSL:n myöhästymistiedotteet junista sähköpostitse ja viimeisen kahdenviikon ajalta meilejä on toistasataa.

Olipa hyvin järjestetty bussikuljetukset ja busseihin ohjaus Tuomarilan asemalla, kiitos!

Busseja pitäisi pystyä syöttämään juna-asemien lähellä oleville pysäkeille. Tänä aamunakin niitä olisi tarvittu
Olulunkylän ja Käpylän asemilla ainakin. Varmaan muillakin asemilla.

Malmin asemalla kuulutukset ei toimi.

Nykyisin kun hsl ei enään jaa ilmaisia paperista oppaita. Pitäisi sähköisien reitti oppaiden kestää tuhansien ihmisten ryntäys, heidän etsiessään vaihtoehtoista reittiä töihin. Tänään ei auttanut muu kun odottaa junien liikkeelle lähtöä. En päässyt kertaakaan reittioppaaseen. Kannattaisiko reitti oppaan rinnalle perustaa poikkeus tiloja varten kevyempi sivusto josta näkisi pelkät aikataulut pysäkki/asema kohtaisesti. Teksti versioina ilman turhaa kravikkaa.

VR joutaa historiaan ja minä muutan metron varteen, vaikka sitten Kontulaan jos on pakko. Ei auta Kehäradat ja mukahyvät yhteydet lentoasemalle kun ei näistä sähkövioista päästä eroon. Joo, lennoilta myöhästellään seuraavaksi. Työmatka kestänyt tänä aamuna jo 1,5 tuntia enkä ole vieläkään perillä. Lähdin siis Tiksistä...

VR joutaa historiaan ja minä muutan metron varteen, vaikka sitten Kontulaan jos on pakko. Ei auta Kehäradat ja mukahyvät yhteydet lentoasemalle kun ei näistä sähkövioista päästä eroon. Joo, lennoilta myöhästellään seuraavaksi. Työmatka kestänyt tänä aamuna jo 1,5 tuntia enkä ole vieläkään perillä. Lähdin siis Tiksistä...

Olisikohan syytä suunnitella etukäteen miten saadaan riittävä määrä busseja liikenteeseen korvaamaan kaikki junat 30min varoitusajalla? Ei taida olla helppo homma mutta ei tällainenkaan käy.

Mistähän bussit otetaan kun ne ovat kaikki aamuruuhkan aikaan ajossa ????

Mua pelottaa joka päivä mennä junalla töihin. Ne voi jäädä milloin vaan tulematta. Varsinkin kun käyttää kahta junaa on todennäköisyys matkalle jäämiseen suuri. Kai te HSL tajuatte että ihmiset eivät luota juniin? Kohta päästään jo myöhästymään lentokoneestakin niiden takia :(

Minun mielestäni juna kyllä on luotettavin kulkuväline, joskus ehkä myöhässä mutta ei koskaan myöhästy sen takia että olisi lähtenyt ennen "arvioitua ohitusaikaa"

Ai ei muka lähde ennen arvioitua ohitusaikaa? Höpö höpö. Väliasemilla eivät ikinä tunnu junan henkilökunnassa katsovan kelloa.

Miksi ei näy aikataulussa? Entä kuuluutukset?

Miten junat voi olla jatkuvasti myöhässä? jengi maksaa satasia kuukaudessa jotta pääsee matkustaa töihin ja takasi, mutta sitten junat jättää tulematta. Saako matkustat rahansa takaisin vai miten nämä myöhästymiset hyvitetään asiakkaille.

Samaa mieltä! Itse jouduin ottaa taksin, sillä töistä en voi myöhästyä, muuten liike on suljettuna ja pomo vihainen! Kuka hyvittää 30€ taksimatkani, jonka omasta pussista jouduin maksamaan ja vielä sen 100€ lisäksi, minkä kuukausittain matkakortista maksan...?! Itselläni on koko talven ollut junat viikottain myöhässä kunnolla tai peruttu.

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.