Kesäajan päättyminen bussi- ja junaliikenteessä

Suomessa siirrytään kesäajasta talviaikaan ensi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kelloja siirretään tunti taaksepäin sunnuntaina 25. lokakuuta klo 04.00. Lauantain aikataulujen lähdöt ajetaan kesäajan mukaan eli myös aamuyön liikenne noudattaa kesäaikaa. Sunnuntain aikataulujen mukainen liikenne aloitetaan talviajan mukaan. Yötaksan voimassaolo noudattaa kesäaikaa.

Seuraavat lähdöt ajetaan kesä- ja talviajan mukaan:
Linja 615 klo 3.10 ja 3.40 Rautatientorilta sekä klo 3.25 ja 3.55 Lentoasemalta.
Linja 633N klo 4.11 Rautatientorilta Keravalle (Sorsakorpi).
Linja 562N klo 3.02 ja 3.32 Mellunmäestä sekä klo 3.05 ja 3.35 Lentoasemalta.

Talviajan mukaan ajetaan:
Linjan U280 lähtö klo 4.00 Helsinki-Veikkola (-Nummela-Lohja).

Lähijunat lähtevät lähtöasemalta klo 4.01 asti kesäajan mukaisesti. T-juna Helsingistä Riihimäelle, jonka lähtöaika on klo 4.01, lähtee Helsingistä talviajan mukaan klo 3.01. Talviajan mukaista lähtöä klo 4.01 ei ajeta.
 

Kommentit

Aika huonosti oli tietoa saatavilla itse paikan päällä aamuyöstä... tyttäreni pyrki Espoon keskukseen eikä kukaan tiennyt mikä laite lähtee ja koska. Vartijat olivat seurana Elielinaukiolla, mutta ei heilläkään ollut mitään tietoa koska mikään lähtee minnekään. Näyttötaulut olisi syytä laittaa näissä poikkeustilanteissa näyttämään sitä, mitä oikeasti on tarjolla, eikä sitä mitä olisi jos kelloja ei olisi siirretty!

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.