Kesän aikataulut pdf-muodossa

Kesän 2015 aikataulut tulevat voimaan maanantaina 15.6. ja ne on nyt julkaistu pdf-muodossa Reitit ja aikataulut -välilehdellä kohdassa Tulostettavat aikataulut kesä 2015.

Reittioppaasta kesän aikataulut löytyvät toukokuun puolivälin jälkeen, kun aikatauluhakuun laittaa päivämäärän kesäkaudelta 15.6.-9.8.

Katso kesän aikataulut

Kommentit

it is the best paypal platform which can make many paypal users happy http://freepaypalgiftcard.com without charging anything as it can deliver paypal cash and many more offers.

Kesäaikataulut, mutta vuorovälit tosi pitkät ja ajo-ajat ihan samat??
Ruuhkat poissa, koululaiset poissa joten myös ajo-ajat ovat nopeammat.

Ja en edelleenkään ymmärrä näitä pakkoseisokkeja tietyillä linjoilla jota ennen ei bussi ohita pysäkkiä.

Joka paikassa ilmoitetaan, että ovat arvioituja ohitusaikoja . On kläsittämätöntä miten 20-30 ihmistä seisotetaan bussissa pysäkillä, ilman että se liikkuisi ja ajaisi. Myöskin ympäristö kysymys koska moottori käy koko aika pysäkillä ollessa .
Ne voisi poistaa välittömästi

Niillä pysäkeillä on kyse siitä ettei bussi kulkisi etuajassa. Etenkin pitkillä linjoilla on useinkin niin et kulkevat jopa etuajassa etenkin hiljaisina aikoina. Lisäksi mm. terminaaleihin/juna-asemille tai muille suosituille pysäkeillä halutaan taata toimiva yhteys. Toki voisi tehä aikataulut niin et bussi olisi aina myöhässä, mutta se nyt ei oo millään tavalla ideaalinen ratkaisu kun haetaan toimivaa ja täsmällistä joukkoliikennettä.

Reittioppaassa yms jokaisessa aikatauluussa mainitaan, että ovat arvioituja ohitusaikoja.
Joten silloin matkustajien on syytä olla ajoissa pysäkillä odottamassa bussia.

Ja hsl:n alueella/ ainakin hesan sisälla kulkevat bussit/junat noin 10 min välein, joten on aivan turhaa seisottaa pysäkillä seisovassa bussissa 20-30 ihmistä.

Ei siis ole pienintäkään perustetta noille ajantasaus seisokeille

Verrattuna aikaisempien vuosien kesäaikatauluihin, jolloin linja 730 on ruuhka-aikana kulkenut noin 30 minuutin ja hiljaisina aikoina 60 minuutin välein näyttää siltä, että aikataulusuunnittelija tällä kerralla on ollut juovuksissa aikataulua suunnitellessaan. Linjan 730 aikataulussa ei enää ole mitään logiikkaa. Lähtöjen väli vaihtelee 10 minuutin ja 80 minuutin välillä täysin mielivaltaisesti. Arkisin parhaaseen ruuhka-aikaan Helsingistä pääsee päiväkumpuun klo 15.20 ja seuraavan kerran vasta 16.20, kun taas tuntia myöhemmin lähdöt ovat 17.13 ja 17.23. Aivan ala-arvoista toimintaa HSL:ltä. Haluaisin HSL:ltä vastauksen siihen, millä logiikalla linjan 730 kesäaikataulu on tehty? Samalla automäärällä toteutettava liikenne on laitettu kulkemaan mahdollisimman epätasaisin välein.

Linjan 730 ajoaika Rautatientorilta Korsoon on arvioitu noin 42 - 45 minuutiksi aamuseitsemästä iltayhdeksään, joten ruuhka-ajan hitautta ei voitane käyttää selityksenä kesällä.

Linjoilla 730 ja 731 on Päiväkummun rampille asti pitkä sama reitti, mutta aikataulusuunnittelu näyttää vakavasti epäonnistuneen myös näiden kahden linjan kesken! Esimerkiksi Rautatientorilta arkisin 9.53/730 9.59/731 ja sitten puoli tuntia tyhjää; 11.59/731 12.00/730 peräkkäin ja taas puoli tuntia tyhjää; 14.26/731 14.30/730 ja lähes puoli tuntia tyhjää jne.

Ellei kukaan ole vielä huomannut, todettakoon, että samaan arki-iltapäivien puoli kolmen bussiparaatiin Rautatientorilta (lähes) Kuusijärvelle osallistuu vielä kello 14.25 lähtö linjalla 785K, joka taitaa korjata yhteisen reittiosan koko matkustajapotin pienemmän auton seisomapaikoille saakka.

Bonushavainto lauantain ja sunnuntain välisen yön iloksi: bussi 730 lähtee Rautatientorilta kello 1.13 ja 731 kello 1.16. Taattua laatua siis.

Kiitos ! Upinniemestä 173 Z klo 5:30 . Toivottavasti jatkuu syksyllä.

Minkä takia kesäaikataulut tulevat voimaan jo 15.6, kun suurin osa on vielä töissä? Ennenhän kesäaikataulut ovat tulleet aikasintaan juhannuksen jälkeen.

Suomessa taitaa vielä kaikki lomailla samaan aikaan. Johtuen kansainvälisestä toiminnasta meillä tätä muutettiin ja väkeä on läpi koko kesän töissä. Itsekin mutisin viime kesänä kesän aikataulusta mutta kyllä ne toimivat. Piti vain katsoa aikataulua tarkemmin. Täytyyhän bussikuskienkin lomailla ja iso osa porukasta siirtyy pyöräilijöiksi joten ymmärrän hyvin harvennuksen. Pääasia, että bussi kulkee:)

Mielestäni HSL:n kesäaikataulut tulivat ennen (en muista milloin viimeisen kerran) voimaan kesäkuun ensimmäisestä kokonaisesta viikosta alkaen ja joillakin linjoilla oli sitten keskikesällä oma, erillinen keskikesän aikataulu (harvennetuin vuorovälein).

Helsingin bussin 17 kartasta puuttuu useita pysäkkejä reitin varrelta.

Bussin 17 kartta on nyt päivitetty ja siihen on lisätty puuttuneet pysäkit.

Vantaan sisäinen linja 57 ei ilmeisesti kulje enää lainkaan?

Vantaan linja 57 lakkautetaan toukokuun lopussa

Raitiovaunuaikataulussa on teksti "Korkealattiavaunut vihreällä / höggolvsvagnar med grön text" vaikka käytetty väri on sininen.

Linjan 505 keskikesän pysäkkiluetteloon on merkitty vanhaan tapaan "Verkkosaarenkatu - Kalasatama(M) - Vanha talvitie - Tynnyrintekijänkatu -" välittämättä katujärjestelyistä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.