Lentoaseman juna-asema otetaan käyttöön perjantaina 10.7.2015

Lentoaseman juna-asema avautuu matkustajaliikenteelle perjantaina 10.7.2015, jolloin Kehäradan I- ja P-junat alkavat pysähtyä asemalla. Ensimmäisten kuukausien aikana matkustajia palvelee lentoaseman juna-asemalla Tietotien puoleinen sisäänkäynti, jolta matka lentoaseman terminaaleihin käy joko maksuttomalla bussilla tai kävellen.

Lentoaseman läntinen, Tietotiellä sijaitseva sisäänkäynti on valmistunut ja lentoaseman juna-asema avataan liikenteen käyttöön perjantaina 10.7. aamuliikenteen alkaessa. Suora sisäänkäynti juna-asemalta lentoaseman terminaaliin avautuu myöhemmin syksyllä.

Terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin avaamisen asti Tietotien sisäänkäynnin ja lentokentän terminaalien välille järjestetään maksuton bussikuljetus. Bussien vuoroväli ja matka-aika terminaaleihin on 5-10 minuuttia ja ne kulkevat junien liikennöintiaikana.

Alueelle on myös tehty opastettu jalankulkureitti Tietotien sisäänkäynnin ja terminaalien välille. Kävelymatka Tietotien sisäänkäynniltä terminaali 1:een on noin 350 metriä ja terminaali 2:een noin 700 metriä.

Linjan 615 vuorovälit harvenevat - HSL suosittaa käyttämään junaa

Helsingin keskustan ja lentoaseman välillä liikennöivän bussilinjan 615 liikennettä harvennetaan 10.7.2015 alkaen. HSL suosittelee Helsingin keskustan ja lentoaseman väliä matkustavia käyttämään junaa. Juna on matka-ajaltaan bussia 615 nopeampi ja se myös kulkee bussia 615 useammin. Matkan hinta on myös sama riippumatta siitä, tekeekö matkan junalla vai bussilla.
 
Opaskartta ja bussiaikataulut 10.7. alkaen

Korvaava yhteys lentoasemalle 9.7.asti

Kehäradan junat ajavat alkuvaiheessa lentoaseman juna-aseman ohi 9.7 asti. Matkustajille järjestetään korvaava yhteys Aviapoliksen asemalta. Lentoaseman juna-asema on käytössä aamun 10.7. ensimmäisestä I-junavuorosta lähtien. Lentoaseman juna-aseman käyttöönottoon asti Aviapoliksen juna-aseman ja lentokentän terminaalien välille järjestetään maksuton bussikuljetus. Bussien matka-aika lentoasemalle on noin viisi minuuttia, ja ne kulkevat noin viiden minuutin välein junien liikennöintiaikana.

Myös bussiliikenne, esimerkiksi seutulinja 615 ja Vantaan linja 61, kulkevat lentoasemalle normaalisti.

Kommentit

Niin, olette tarkoituksella harventamassa 615:n vuoroja. Milloinkohan otatte huomioo ne asiakkaanne, joiden matka-aika pitenee käyttämällä junaa ??!!

Linjalta 620 näkyy reippaasti harvenevan pois kaikki iltalähdöt ma-la suunnassa lentoasemalta Helsinkiin. Mikä on korvaava palvelu Kartanonkoskella?

Reittioppaan mukaan Käpylän asemalta Lentoasemalle bussi 615 ajaa myös 10.7. jälkeen noin 10 minuuttia nopeammin kuin I-juna. Pitääkö tieto paikkansa?

Lisäksi arvelen, että junatyyppisen matkan hitaus lentoaseman vieressä valitettavasti syö loppusyksyyn asti pois junan nopeushyödyn kantakaupungissa. Hyvä kun edes Rautatientorilta mitattuna junaa voidaan väittää nopeammaksi kulkumuodoksi lentoterminaaliin. Ainakaan edes Hakaniemestä ei "ehdi" vaihtaa junaan, vaan on pakko luottaa edelleenkin bussiin.

Luultavasti, koska bussin 615 hitain osuus on kantakaupungissa ennen Käpylää, jonka jälkeen reitti on käytännössä moottoritietä lähes lentoasemalle saakka.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.