Pasilassa ratikat ja bussit poikkeusreiteille 1.6. alkaen

Raitiolinjat 7A ja 7B ajavat poikkeusreittejä koko kesän ja Länsi-Pasilassa niitä korvaa bussi 7X. Linjat 7A ja 7B siirtyvät muusta liikenteestä poiketen jo 1.6. kesäaikatauluihin, joita ne noudattavat 30.8. saakka. Bussit 58, 58B, 504, 505 ja 506 ovat poikkeusreiteillä 1. - 21.6.

Pasilankadun ratatöiden vuoksi raitiolinjat 7A ja 7B ajavat poikkeusreittejä 1.6.–30.8. Pasilansillalla ja Länsi-Pasilassa ei ole raitioliikennettä. Raitiolinja 7A ajaa poikkeusreittiä Pasilan asema–Sörnäinen–Hakaniemi–Senaatintori–Lasipalatsi–Meilahti (Kuusitien kääntöpaikka) ja linja 7B ajaa reittiä Meilahti–Lasipalatsi–Senaatintori–Hakaniemi–Sörnäinen–Pasilan asema.

Raitiovaunuja korvaa bussi 7X, joka ajaa Länsi-Pasilan lenkin vain yhteen suuntaan, Pasilankatu–Kyllikinportti–Pasilanraitio–Pasilankatu–Pasilansilta ja edelleen reitille Ratapihantie–Savonkatu–Nordenskiöldinkatu–Mannerheimintie. Bussin 7X:n päätepysäkki Länsi-Pasilassa on Maistraatintorin pysäkki 0606 ja keskustassa Postikadun pysäkki 2038.

Kartta: linjojen 7A, 7B, 7X reitit 1.6. - 30.8.2015

Linjojen 7A, 7B ja 7X tulostettavat aikataulut

Raitiovaunua korvaavalla bussilinjalla 7X kelpaavat samat liput kuin ratikoissakin eli myös tekstiviestilippu sekä automaatista ostettu tai matkakortin arvolla maksettu ratikkalippu. Bussissa kelpaavat myös kaikki muut HSL:n liput, jotka ovat voimassa matkustusalueella (Helsingin sisäinen lippu, seutulippu, kolmen vyöhykkeen lähiseutulippu sekä Helsingin sisäiset ja seudulliset yhden vuorokauden liput).

Bussien poikkeusreitit 1.–21.6.

Bussilinjat 58, 58B, 504, 505 ja 506 poikkeusreiteillä Pasilassa 1.–21.6. Bussit ajavat Itä-Pasilan ja Nordenskiöldinkadun välisen osuuden Savonkadun kautta.

Lisäksi bussit 58 ja 58B kulkevat Aleksis Kiven kadun sijasta reittiä Teollisuuskatu–Jämsänkatu–Ratamestarinkatu–Asemapäällikönkatu–Ratapihantie.

Kartta: linjojen 58, 58B, 504, 505, 506 reitit 1. - 21.6.2015

Bussien pysäkit Pasilan aseman lähellä

 

 

 

Bussilinjat 23, 23N, 50, 59 ja 518 ajavat Pasilassa normaalireittiään.

 

Kommentit

Ilmeisesti tuo poikkeusreitti on vielä voimassa, vaikka täällä kerrotun infon mukaan sen piti päättyä 21.6. Voisitteko päivittää tiedon oikeaksi, jotta ei tarvitse arpoa aamulla millä bussilla kulkee.

Käyttääkö linja 58 Munkkiniemen suuntaan nyt siis pysäkkejä Pasilansilta (247) ja Savonkatu (537? Kummallakaan pysäkillä ei ole linjoista mainintaa

Munkkiniemen suuntaan ajaessaan bussi 58 pysähtyy Pasilassa Ratapihantien pysäkillä Pasilansilta (pysäkitn numero 2102) ja seuraava pysäkki on Savonkatu (2104).

Hämmästys oli suuri, kun pysäkeiltä ei löytynyt 7X:n aikatauluja! Ei paperiversiona eikä näytöllä. Tämä muutos on kuitenkin 3 kuukauden ajan voimassa, joten valmisteluissakin olisi liikenteen sujuvuuden vuoksi pitänyt olla huolellisempi. Missä on bussin 23 pysäkki Poliisitalon ja Pasilan aseman välissä? Edellisen järjestelyn piti olla voimassa 31.5. asti, mutta pysäkkiä ei näy vanhalla paikallaan tai sillalla. Julkisilla liikkuminen Länsi-Pasilasta on tällä hetkellä todella haastavaa ja hermoille käyvää.

Haluaisin tietää, miten pääsen Töölöstä kisahallin kulmalta töihini Länsi-Pasilaan raitiovaunulla, kuten tähän asti?
Jos kerran 7A ja 7B -linjat korvaa bussi 7X, miksi se kulkee vain yhteen suuntaan?
Tiedottaminen näin merkittävästä ja pitkäkestoisesta muutoksesta on ollut ala-arvoista. Hävetkää!
Kuinka kehtaatte vielä periä verojemme lisäksi erillistä maksua "palveluistanne"?

Ymmärtääkseni Länsi-Pasilassa ei pysty rakentamisen takia raitiovaunu ajamaan. Raitiovaunulla 2 pääsee Nordenskiöldinkadulle, jossa täytyy vaihtaa bussiin 7X Pasilan aseman kautta Länsi-Pasilaan, jossa yksisuuntainen kierros ei ole kovin pitkä. Onnistuu bussilla 7X matkustamaan kokonaankin kysymyksen mukaisen matkan.

Tänä aamuna klo 8.50 maissa linjan 59 bussi kääntyi Itä-Pasilasta vasemmalle eli ei tullut sillalle lainkaan. Toinen 59 bussi näkyi menevän siltaa pitkin kohti Länsi-Pasilaa. Kääntyiköhän bussi vahingossa väärään suuntaan, kun sen pitäisi olla tuon tiedotteen mukaan normaalireitillä?

Linjan 59 reitti ei ole muuttunut vaan kulkee Pasilansillan kautta, joten tuo käännös lienee ollut vahinko ellei sitten jokin äkillinen poikkeustilanne.

Voisitteko jatkossa kommunkioida näistä muutoksista jotenkin fiksummalla tavalla? Kuljen koko vuoden Pasilan kautta töihin ja minä, kuten moni muu olimme ihan pihalla aamulla.

Mitään kuulutuksia tms ei Pasilan asemalla tai junissa ole ollut, uskoisin että tästä on kuitenkin tiedetty jo pitkään vai pitäisikö uskoa, että ette ole tienneet muutoksista ennenkuin vasta 25. toukokuuta jolloin laitoitte tiedon nettisivuille?

Ei tule pysäkkiä mainitsemaasi kohtaan - pahoittelemme virhettä aikataulujen kartassa. Ko. kartasta puuttuu lisäksi tilapäispysäkki Pasilansillan länsipäässä. Korjaamme kartan ensi tilassa.

Tämän sivun linkkien takaa löytyvissä kartoissa pysäkit ovat oikeilla paikoillaan.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.