Raitiolinjan 10 päätepysäkki toistaiseksi Kasarmikadulla

Raitiolinjan 10 eteläinen päätepysäkki Tarkk´ampujankadulla (0708) on poissa käytöstä rakennuksen saneeraustyön vuoksi 20.4.2015 alkaen arviolta lokakuulle saakka.

Ratikat käyttävät päätepysäkkinä Kirurgin pysäkkiä (0707) Kasarmikadulla.

Kommentit

Raitiolinja 10 voisi aivan hyvin edes pysähtyä Tarkk'ampujankadulla. Rakennuksen saneeraus on aloitettu Korkeavuorenkadulta. Tarkk'ampujankadulla ei tapahdu mitään ja tuskin tulee hetkeen mitään tapahtumaan.
On kummallista paljon käytetty pysäkki voi olla poissa käytöstä puoli vuotta.

Ymmärrän päätepysäkin siirtämisen saneeraustyön takia, mutta sitä en ymmärrä, miksi vanha pysäkki on kokonaan poistettu käytöstä. Pysähtyminen ohi ajettaessa, tavallisen pysäkin tapaan, tuntuisi ihan ongelmattomalta.

Eikö seuraava pysäkki yksisuuntaisella Punanotkonkadulla olisi paljon turvallisempi päätepysäkki? Siinä liikenne on muutenkin vähäisempää.

Järjestely on tosiaan hieman hankala. Itse pyrin pääsemään jatkamaan matkaa mahdollisimman nopeasti siitä Kirurgin pysäkiltä, mutta on hieman hankala arvioida aikataulua, jotta siitä pääsisi lähtemään saman tien.

Saako pysäkillä olevaa raitiovaunua edes ohittaa vasemmalta? Oiva keino kyllä tukkia katu.

Ehkä tämä on HSL:n kosto autoilijoille, jotka talvella pysäköivät niin, etteivät raitiovaunut mahtuneet kulkemaan, hehe.

Kyllähän sen ohittaa saa, ellei ole valkoista/keltaista sulkuviivaa ja näkyvyys on riittävä. Tuossa mäen päällä näkyvyyttä ei tosin ole; etenkään jos ratikan perässä seisovia autoja joutuu ohittamaan samalla kertaa.

Kirurgin pysäkillä seisova raitiovaunu on vaikea ohittaa huonon näkyvyyden vuoksi. Toivottavasti kuljettajat seuraavat takaa tulevaa liikennettä ennen pysäkiltä lähtöä ja antavat tietä ohittajille.

Nyt muutamana päivänä on raitiovaunun taakse muodostunut jonoa, koska kaikki autoilijat eivät tiedä vaunun seisovan ehkä pitkäänkin. Jonon keskeltä on vaarallista lähteä ohittamaan, koska mäen takaa vastaantulevaa liikennettä on mahdotonta väistää ohituksen aikana. Olisi ehkä tarvetta varoitusmerkille, liikennemerkille tai merkkivalolle.

Onko sitä pakko autoilla keskustassa, voi yhtähyvin käyttää sitä ratikkaa ja julkisia...

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.