Raitiolinjoilla 2 ja 3 on poikkeusliikennettä keskustassa 12.-26.10. välisenä aikana

 

Raitiolinjalla 2 on poikkeusliikennettä keskustassa ma 12.10. klo 2 yöllä - ma 26.10. klo 5 välisenä aikana aamulla kaivutöiden takia, ja raitiolinja 3 kulkee poikkeuksellisesti kaivutöiden takia 16.-18.10.  

Ma 12.10. klo 2 – to 15.10. linja 2 kulkee molemmissa suunnissa Simonkadun ja Mannerheimintien kautta, jolloin Rautatientori ja Mikonkatu jäävät ajamatta.  

Pe 16.10 - su 18.10. linjalla 2 on samanaikaisesti myös toinen poikkeus, kun vaunut eivät Töölöstä Eiran suuntaan ajaessaan pääse Aleksin ja Kauppatorin kautta Etelärantaan, vaan kulkevat Simonkadun, Mannerheimintien, Bulevardin, Fredrikinkadun ja Tehtaankadun kautta eli ajavat Eiran lenkin vastapäivään. Eirasta Töölöön päin kakkoset kulkevat reittiä Eteläsatama - Aleksanterinkatu – Mannerheimintie – Simonkatu.

Linja 3 kulkee perjantain ja sunnuntain välillä poikkeuksellisesti Olympiaterminaalista pohjoiseen ja edelleen Aleksanterinkatua ja Mannerheimintietä Kaivokadulle ja kohti Hakaniemeä. Hakaniemestä päin tullessaan kolmoset ajavat normaalisti Eiran lenkin Bulevardilta Kaivopuiston suuntaan, mutta suunnassa Olympiaterminaalilta Ullanlinnan kautta Bulevardille se jää ajamatta.

Raitiovaunut eivät siis välillä 16.-18.10. kierrä lainkaan Eiran lenkkiä myötäpäivään.

Ma 19.10.– ma 26.10. klo 5 raitiolinja 2 kulkee jälleen molempiin suuntiin reittiä Simonkatu-Mannerheimintie, jolloin Kaivokatu ja Mikonkatu jäävät ajamatta.

Raitiolinjan 2 Kaivokadun ja Mikonkadun poikkeusreitti 12.-26.10. Huom! Punainen nuoli ja katkoviiva tarkoittavat pois jääviä reittiosuuksia.

 

 

Raitiolinjojen 2 ja 3 poikkeusreitit 16.-18.10.

 

 

 

 

Kommentit

3>2 ja 2>3 samanlailla kuten nytkin... Hölmöt! :)

On kyllä harvinaisen sekavaa. Ei selityksen eikä kartankaan kanssa saa tolkkua, että miten linjat kulkee tai jättää kulkematta.

Otsikointi on hieman pielessä, kun linjaa 3 kuitenkin ajetaan niin ikään poikkeusreitillä Aleksanterinkadulla eikä normaaliin tapaan Bulevardilla suunnassa Kallioon.

Ajetaanko myös Fredrikinkadulla sekä linjaa 2 että linjaa 3, toisin kuin kartassa näkyy?

Käyttääkö linja 3 Senaatintorilla pysäkkiä 0448?

Totta, tiedotteemme oli linjan 3 osalta epätäydellinen, joten sitä on nyt korjattu. Toivottavasti myös oheinen kartta on edellisestä selkeämpi.

Yhä matkustajat kaipaavat tiedotteen soveltamis- ja ymmärtämisohjetta, minkä numeroiseen raitiovaunuun kyytiin hyppäämällä pääsee Tehtaankadulta ym. Kampin suuntaan. Loput ilmeisesti jatkavat Kaivokadulle ja Kallioon. Monimutkaisuus syntyy siitä, että samaa eteläistä lenkkiä vastapäivään taitaa ajaa sekaisin sekä kakkosia että kolmosia.

Epäselväksi jää myös se, vaihtavatko vaunut tunnusta Olympiaterminaalilla normaaliin tapaan. Vaihtumisesta tai vaihtumattomuudesta nimittäin riippuu, kumman kyytiin ennen terminaalia pitää nousta.

Noin matkustajan kannalta selkeintä olisi, jos näissä poikkeusreiteissä vaunu pysyisi koko lenkin samannumeroisena. Ja vielä selkeämpää, jos tuosta kahdeksikon muotoisesta reitistä lopulta päästäisiin eroon.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.