Vihdintiellä poistuu käytöstä pysäkki 1575 Malminkartanon kuja 30.12.

Vihdintiellä poistuu keskiviikkona 30.12. pysyvästi käytöstä pysäkki 1575 ” Malminkartanon kuja”. Lähimmät pysäkit ovat Vihdintiellä 1573 ”Ruosilanpolku" ja 1577 ”Malminkartanontie” sekä Malminkartanontiellä 1539 ”Hankasuontie”.

Pysäkkiä ovat käyttäneet linjat 45, 321, 321N, 322, 332, 345, 345N, 346, 355, 355T.


 

Kommentit

Kyllä nämä bussit edellein pysähtyy pysäkillä. H45 busseissa näkyy viellä pysäkin nimikin.

Käynnissä oleviin Vihdintien joukkoliikenteen parantamistoimiin kuuluu pysäkkien yhdistämistä Vihdintiellä. Pysäkkiparit Ruosilanpolku ja Malminkartanonkuja korvataan yhdellä uudella pysäkkiparilla, joka sijoittuu Ristipellontien risteyksen kohdalle. Nykyinen Ruosilankujan pysäkkien kohdalla oleva suojatie siirretään Ristipellontien risteykseen.
Tästä Vihdintien parantamishankkeesta on saatavissa heikosti tietoa internetissä, mutta valmista pitäisi tulla keväällä 2016.

Kiitos jakki kommentistasi, juuri tästä on kysymys. Lisäksi Vihdintielle rakennetaan bussikaistoja.

Pysäkkiä en enää takaisin saa, vaikka kuinka sen perään haikailisin. Sillä on ollut kuitenkin yksi ihan lyömätön tuvallisuuteen liittyvä juttu. Se on ollut alikulkutunnelin kohdalla. Vihdintien ylittäminen on tehty kävelijöille melko hankalaksi, joten olen itse käyttänyt alitusta vaikka käveltävää olisikin enemmän.

Nyt olisi kaupungilla hieno mahdollisuus näyttää eri virastojen kykenevän hyvään yhteistyöhön. Laittakaa pysäkin H1573 kohdalla olevat liikennevalot jalankulkuystävällisemmiksi nyt heti. Sen harvan kerran kun siitä kuljen, niin ainoana seison odottamassa vihreää. Kaikki muut menevät punaisia päin. Siinä on aivan järjettömän pitkä odotus napin painamisesta vihreän syttymiseen. Siitä on lyhyempi matka Lidliin ja Ristikkoon, mutta ajassa seuraava pysäkki on saattanut olla parempi, ainakin se on ollut turvallisempi.

Hamillista, että pysäkki poistetaan. Käytän sitä kun palaan kaupungista, koska on valoisampi katuosuus ja muutenkin paremmin hoidettu talviaikaan. Tulee todella pitkä matka jos vahingossa menee edellisen pysäkin ohi, esim vesisateella tai talvipakkasella. Mikä todellinen syy pysäkin poistoon ?

Liittykö tämä jotenkin Vihdintien joukkoliikenteen parantamiseen? Aika hiljainen pysäkkihän tuo on ollut.
Joukkoliikenteen käyttäjien kaupassa käyntiä voisi helpottaa aluella. Lidl jää kahden pysäkin väliin ja uuteen S-Markettiin ei ole sujuvaa pääsyä miltään pysäkiltä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.