Bussi 8X korvaa ratikan Oopperan ja Arabian välillä 18.–31.7.

Raitiolinja 8 liikennöi 18.–31.7. vain Jätkäsaaren Oopperan väliä, koska Helsinginkadulla on useita rakennustöitä.

  • Ratikan päätepysäkki Jätkäsaaresta Töölöön tultaessa on 0107 "Ooppera".
  • Ratikka lähtee Jätkäsaareen pysäkiltä 0108 ”Ooppera”.

Ratikan 8 aikataulu 18.7.–31.7.2016

Bussi 8X korvaa raitiovaunujen liikenteen Oopperan ja Arabian välillä.

  • Bussin päätepysäkki Arabiasta Töölöön tultaessa on 1332 ”Ooppera”.
  • Bussi lähtee Arabiaan ”Oopperan” pysäkiltä 2062.
  • Bussi pysähtyy kaikilla bussipysäkeillä reitin varrella.

Bussin 8X aikataulu 18.7.–31.7.2016

Oopperan pysäkit (bussi 8X ja raitiolinja 8)

Bussin 8X reitti

Huom! Toisin kuin Reittioppaan kartta kertoo, bussin 8X pysäkki Helsinginkadulla on yllä olevan kartan osoittamassa paikassa eli Harjukadun ja Pengerpolun välissä, Ebeneserkoulun kohdalla. Paikalla on väliaikainen pysäkkitolppa, jos on keltaisella pohjalla oleva pysäkkimerkki.

Kommentit

Olisiko syytä laittaa väliaikaisille pysäkeille 8X merkintä, jolloin ihminen tietää että korvaava bussi tulee varmasti tälle pysäkille. Millään korvaavista pysäkeistä ei ole tietoa 8X, ei siis lue mitään, laitatteko merkit pysäkeille?

Eipä ehditty miettiä ennen kollektiivista loma-ajatuskatkoa?

Mites tosiaan tuo Kurvin pysäkki Oopperalla päin? Julkaisemassanne kartassa korvaava pysäkki on eri paikassa kuin Reittioppaan "Vilhonvuori".
Saisiko selvyyttä missä pysäkki oikeasti sijaitsee?

Hei! Meiltä käytiin paikan päällä tarkistamassa, ja bussin 8X pysäkki on yllä olevan kartan osoittamassa paikassa eli Helsinginkadulla Harjukadun ja Pengerpolun välissä, Ebeneserkoulun kohdalla. Paikalla on väliaikainen pysäkkitolppa, jos on keltaisella pohjalla oleva pysäkkimerkki.

Hei Käytän päivittäin ratikka linjaa 8 välillä Runeberginkatu 44 töölön torin pysäkki- Sörnäinen. Haluan tietää missä sijaitsee pysäkki no:2062? Tänään huomasin, että Oopperan linja-auto pysäkki on pois käytöstä. Pysäkkiä ennen Oopperaa ei ole tietääkseni muita kun pysäkki no 1332 töölön torin läheisyydessä.

HSL:llä olevan tiedon mukaan pysäkin 2062 pitäisi olla käytössä, jos ei ihan alkuperäisellä paikallaan mutta ihan lähistöllä, hieman riippuen siitä, kuinka paikalla tehtävät rakennustyöt etenevät.

Mihinkäs raitiolinja 8 Oopperalta suuntaa ja onko sen kyydissä mahdollista jatkaa matkaa vai tyhjennetäänkö vaunu tuossa viimeiselle pysäkillä? Oopperan kohdalla ei taida olla kääntömahdollisuutta.

Hei! Ratikka ajaa reittiä Töölön tori–Ruusulankatu–Töölön halli–Mannerheimintie–Runeberginkatu ja jatkaa sitten takaisin Jätkäsaareen.

Siis oikea reitti on Jätkäsaari - "Ooppera" 0107. Takaisin Jätkäsaareen ratikka lähtee pysäkiltä "Ooppera" 0108.

Tämän tiedotteen alussa väitetty käsitys pysäkin 0107 Ooppera käyttämisestä ei siis taida pitää paikkaansa.

Pahoitteluni epäselvästä tekstistä! Ratikka jättää ensin matkustajat pysäkille 0107, sitten vaunu käy tyhjänä hallin pihalla, joka on ajantasauspysäkki, sitten se jatkaa pysäkille 0108.

Linjan 8X PDF-aikataulussa mainitaan pysäkki "Vilhonvuori" (kohdassa "Linjan 8 pysäkit"). Missä pysäkki tulee sijaitsemaan; onko itse asiassa kyseessä Vaasanhalli?

PDF-aikatauluun on merkitty pysäkeiksi suunnassa Oopperalle "Töölöntori - Ooppera - Töölön halli". Kääntyykö linja 8 siis samalla tavoin Runeberginkadulta vasemmalle Mannerheimintielle kuin linja 2?

Ratikka ajaa reittiä Töölön tori–Ruusulankatu–Töölön halli–Mannerheimintie–Runeberginkatu.

Pahoitteluni! Siis oikea reitti on Jätkäsaari - "Ooppera" 0107. Takaisin Jätkäsaareen ratikka lähtee pysäkiltä "Ooppera" 0108.

Toisin sanoen Oopperan pysäkki pitääkin korjata aikataulun pysäkkiluetteloon vain Töölön hallin jälkeen, vain suunnassa Jätkäsaareen käytettäväksi. OK?

Tiedotteessa lukee: "Bussi pysähtyy kaikilla bussipysäkeillä reitin varrella". Tarkoittaako tämä myös, että Helsinginkadulle on järjestetty tilapäiset bussipysäkit kadun laitaan, koska Helsinginkadulla ei Kalliossa ole bussipysäkkejä?

Hei! Kyllä vain, bussin 8X reitin varrelle tulee väliaikaiset pysäkit lähellä ratikkapysäkkejä. Pysäkit on merkitty karttaan sinisillä pallukoilla.

Myös pysäkkipari "Kaupunginpuutarha" sijaitsee Helsinginkadulla.

Aivan! Sillä kohdalla ei ole bussilla 8X korvaavaa pysäkkiä.

Eipä niin, sillä suunnassa Oopperalle (lähellä Vauhtitietä) pysäkin merkki on vain sininen eli kaukoliikenteelle.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.