Espoon linja 51 lakkautetaan 15.8.2016, uusi linja 224 aloittaa

Espoon bussilinja 51 lakkautetaan, kun HSL:n liikenteessä siirrytään syysliikenteeseen 15. elokuuta. Samalla kuitenkin aloittaa uusi linja 224 (Leppävaara–Kauniainen–Espoon keskus–Tuomarila).

Linja 224 kulkee Leppävaaran ja Kauniaisten välillä samaa reittiä kuin 51, mutta sen jälkeen reitti poikkeaa. Linjan 224 reittiin voi tutustua esimerkiksi Reittioppaassa.
 

Kommentit

Mä oon niin raivoa ja surua täynnä kun bussi 51 loppuu!! Miten ihmeessä saadaan arki pyörimään, päästään töihin, kouluun, harrastuksiin jne.? Itkua on tässä saanut vääntää.
Tiedän että tämä linja loppuu metron takia, mutta ei Espoon Keskuksesta pääse metrolle kuitenkaan mutta Kauniaisista sentään pääsee sitten metrolle tarvittaessa. Ja Kauniaista pääsee sitten joka suuntaan paremmin kuin Espoon Keskuksesta.
Kuurinniittyläisten Postikin on Kauniaisissa, ei Espoon Keskuksessa. Koulut, sairaala, apteekki, harrastukset jne. kaikki Granissa.

Please, tehkää nyt asialla jotakin! Tämä on kyllä suuri suru kun se loppuu.

Kauniaisten keskustan, Kauniaisten länsiosien ja Kuurinniityn seudulla kulkevia ja joukkoliikennettä ja sen linjaa 51 tarvitsevia ihmisiä on paljon.

Ajatus linjan lopettamisesta on täysin typerä.

Muutamia esimerkkejä tässä;

Koululaiset. Esimerkiksi Hagelstamska, Granhult, Mäntynummi, Kasavuori. Millainen koulumatka on hyvä nykyisin? Tunnetusti Ajalla Ennen Sotia mentiin 20 km per sivu, hirmu pakkasessa, verenmaku suussa hiihtäen, molempiin suuntiin ylämäkeä koko matka, joka päivä kesät ja talvet, enon pikkukännissä vuoleksimilla puusuksilla. Suksista toinen oli tietysti poikki. Vaan mennäänkö vuonna 2016?

Liikuntapaikkojen käyttäjät. Esimerkiksi Uimahalli, palloiluhalli, urheilukenttä, tenniskenttä, laskettelurinne. Ikäryhmissä lapsista eläkeläisiin. Vrt edellinen koulumatkan kulkeminen ja lisää siihen varustereppu sekä koululaisten lisäksi ikä-ihmiset.

Kaunialan sairaalan asiakkaat ja vierailijat. Heikkokuntoiset ja sairaat ihmiset pistetään kävelemään 3 km Granille missä bussi kulkee tai istumaan odottamassa linjaa 212 joka kulkee harvemmin kuin Suomen Postin nurmikonleikkaajat.

Vanhusten palvelutalo Villa Granin asiakkaat ja terveysaseman asiakkaat. ilman nykyistä vuoron 51 reittiä tulee kilometrin verran matkaa Granin ostarilta jossa siis kaikki bussit kulkevat. Koko kilometri on ylämäkeä. Joku varmaan hommaa Asematielle ja Palokunnan kujalle 50 metrin välein defibrallaattoripisteen...

Kasavuoren alueen asukkaat. Monilla ei ole omaa autoa. Ei ole edes halua hankkia ja pitää sellaista. Eikä mahdollisuuttakaan. Kuitenkin pitäisi päästä töihin, kaupoille ja muille asioille. On liikuntarajoitteisia, ikä-ihmisiä, huonokuntoisia. On myös terveitä ja sen verran kiireisiä että ei ole aikaa eikä hinkua raahata ostoskasseja kilometritolkulla työpäivän päälle ihan vaan siksi kun ei ole bussia.

Bussilinjan 51 reittimuutoksella ei voi olla mitään tekemistä länsimetron tulemisen - itse asiassa tulematta jäämisen - kanssa. Minun karttani mukaan metro ei kulje missään kohtaa Kauniaisten alueella.

Hei.
Suurelta osaa Kniittyä on n. 10min kävelymatka linjan 224 pysäkeille. 212 kulkee suurinpiirtein koululaisten tarvitsemiin aikoihin (aamu pvä ja iltaruuhka). Ei niillä kouluilla muina aikoina ole bussille käyttöä. Kokemuksesta voin sanoa että ainakin 90% Kasavuorelaisista on auto, ja jos ei ole niin juna kulkee Koivuhovin asemalta. Linja 212 palvelee edelleen noita alueita mitä lähinnä kritisoit aina 5-19 ajalla. Se on voivoi jos oven edestä ei enää pääse bussilla Kauniaisiin, vaan pitää kävellä vähän matkaa.

Näköjään Kaunialaan ja Kasavuoreen ei ole enää viikonloppuliikennettä. Mikähän on syynä?

Hei.
Kuurinniittyyn pääsee 15.8 alkaen linjalla 235 Kuurinniitty-Elielinaukio. Vuoroväli on n. 20min ja sunnuntaisin n. 30min

Tuo 235 on uudelleen nimetty 270, jolla on ennenkin päässyt Kuurinniitystä Elielinaukiolle. Siitä ei ole pahemmin iloa, jos haluaa Kauniaisten suuntaan.

Perseestä, Kuurinniitystä on päässyt bussilla 1960 luvulta lähtien, mikä nyt tuli, ettei pääse enää?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.