HSL:n liikenne vappuna

HSL:n liikenteessä on vappuaattona lauantaina 30.4. ja vappupäivänä sunnuntaina 1.5. runsaasti lisälähtöjä bussi-, metro- ja lähijunaliikenteessä. Keskustan raitiolinjoilla on vappuaattoiltana poikkeusliikennettä.

Vappuyönä busseilla sekä lähijunilla on lisälähtöjä ja metro liikennöi kaksi tuntia normaalia arki-iltaa pidempään. Metron liityntälinjat 85B ja 86B liikennöivät vappuyönä Herttoniemen metroasemalta Laajasalon suuntaan kaksi tuntia normaalia pidempään. Muut metron liityntälinjat lopettavat liikennöinnin normaaliin aikaan.

Linjalla 102 on Kampin ja Otaniemen välillä lisälähtöjä vappuaatosta noin klo 15.00 alkaen vappuyöhön noin klo 02.00 asti.

Metron viimeiset lähdöt vappuaattona
Bussien vappuaaton lisälähdöt

Lähijunaliikenteessä kulkevat vappuyönä seuraavat lisäjunat: L-junat Helsinki-Kirkkonummi klo 4.59 sekä Kirkkonummi-Helsinki klo 1.04, 2.04, 3.04 ja 4.04 sekä  N-junat Helsinki-Kerava klo 3.44 ja 4.44.

Lähijunien vappuyön ja vapunpäivän aikataulut
 

Raitiolinjoilla poikkeusreittejä vappuaattoiltana

Kauppatorin kautta kulkevat raitiolinjat liikennöivät vappuaattona poikkeusreittejä noin klo 16.00 alkaen Mantan lakituksen takia.

  • Raitiolinja 2 ajaa Simonkadulta Mannerheimintien, Bulevardin ja Fredrikinkadun kautta Eiraan linjan 1A päätepysäkille. Rautatieasema, Mikonkatu, Aleksanterinkatu ja Kauppatori jäävät ajamatta.
  • Raitiolinja 3 kulkee Fredrikinkadulta Eiraan linjan 1A päätepysäkille. Tehtaankadun itäpää jää ajamatta.

Raitiolinjoja 2 ja 3 korvaa bussi 3X, joka ajaa Etelärannan ja Viiskulman väliä 10 minuutin välein klo 16.00 - 1.20.

Kartta lisäbussin 3x reitistä

Myös Aleksanterinkatu rauhoitetaan jalankulkijoille vappuaattona noin klo 16.00 alkaen.

  • Raitiolinjat 4 ja 4T ajavat poikkeusreittiä  Kruununhaan ja Rautatieaseman kautta. Aleksanterinkatu Senaatintorin ja Ylioppilastalon välisellä osuudella jää ajamatta.
  • Raitiolinjat 7A ja 7B ajavat Rautatieaseman kautta. Aleksanterinkadun ja Kruununhaan kautta ei ajeta.
     

Vappupäivänä lisälähtöjä

Vappupäivänä 1.5. on voimassa sunnuntaiaikataulut. Bussi-, raitio- ja lähijunaliikenteessä on lisälähtöjä.

Bussien vappupäivän lisälähdöt

Kaivopuistoon vie lisäbussi 18V, joka kulkee 10 - 15 minuutin välein Eiran, Kampin ja Meilahden väliä. Lähdöt Eirasta ovat klo 8.48 - 20.13 ja Meilahden klinikoilta klo 8.23 - 19.46.

Raitiolinja 3X liikennöi molempiin suuntiin reittiä Rautatieasema-Kauppatori-Olympiaterminaali-Kaivopuisto-Eira-Bulevardi-Rautatieasema klo 9 - 20. Raitiolinja 10X kulkee väliä Kirurgi-Lasipalatsi-Ooppera klo 9 - 19.

E-juna liikennöi 30 minuutin välein Helsingistä klo 9.27 - 21.27 ja Kauklahdesta klo 9.36 - 21.36. Lähijunissa on myös lisäkalustoa: I, P ja K-junat ajetaan kahden Flirt -junayksikön pituisina noin klo 9 - 20. A- ja E-junat ajetaan poikkeuksellisesti kahden korkealattiaisen junayksikön pituisina.

Lähijunien vapunpäivän aikataulut

Lisäksi vappupäivänä vappumarssi ja kulkueet aiheuttavat puolenpäivän jälkeen viivästyksiä liikennöinnissä.


 

Kommentit

Metroaseman nimi kolmosten kartan yläosassa on vanha. Milloinkohan HSL:n viestintä oppii uuden nimen?

Kiitos tarkkaavaisuudesta, nyt kartta on päivitetty.

Mitä tarkoittavat "3B" ja "3T" tässä kartan versiossa?

Hienoa, että Nikkilän pyhäaamuvuoroja testataan!

Mistä syystä Aleksanterinkatu "rauhoitetaan" jalankulkijoille? Mitä haittaa raitiovaunuista olisi jalankulkijoille, kun Aleksanterinkadulla ja ympäröivillä kaduilla on vaikka kuinka paljon tilaa kävellä?

Juuri silloin kun on paljon ihmisiä liikkeellä, ja ehkä moni on jättänyt autonsa kotiin parkkipaikkojen puutteen takia tai voidakseen nauttia muutakin kuin kansalaisluottamusta, poistetaan liikenne sen sijaan että sitä lisättäisiin entisestään ja ikään kuin mainostettaisiin sitä näin. Ritarihuoneen pysäkiltä menee kyllä nelonen, mutta aikaisempi kokemus on se ettei kukaan mene kyseiselle pysäkille koska se on väärään suuntaan keskustasta.

Linjan 2 liikenne on pakko keskeyttää lakituksen ajaksi, mutta sekin voitaisiin ajaa Katajanokan terminaalille lakituksen ajan, jolloin se tarjoaa palvelua Senaatintorin pysäkille.

Senaatintorin ja Kauppatorin länsiosan väli täyttyy lakituksen ajaksi jalankulkijoista, ja raitiovaunujen olisi mahdotonta päästä etenemään aikataulussaan Aleksanterinkadun puolivälissä. Myöhemmin illalla muodostuisi jatkuva turvallisuusriski, väistääkö raitiovaunu keskittymiskyvyttömiä jalankulkijoita vai päinvastoin; keskellä jatkuvaa autoliikennettä raitiovaunujen on toki mahdollista kulkea lähistöllä.

Jos joku juopunut ihminen onnistuu törmäämään omilla kiskoillaan kulkevaan raitiovaunuun, niin se on voi voi, ihmiskunnan geenipooli parantui hieman ja lähinnä ongelmana on riitely siitä maksaako kuolinpesä peltivauriot. Raitiovaunuliikennettä ei tule keskeyttää sen takia että jossain menee juopuneita, vaan aikuisten ihmisten tulee kännissäkin ymmärtää varoa raitiovaunua.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.