Joulun ajan liikenne Helsingin seudulla

HSL:n bussit, metro ja raitiovaunut ajavat jouluaaton aattona 23.12. perjantaiaikataulujen mukaan eli myös yöliikenne ajetaan jouluaaton vastaisena yönä.

Jouluaattona 24.12. busseilla, metrolla ja raitiovaunuilla on lauantaiaikataulut, ja liikenne päättyy noin klo 16.

  • Bussiliikenteessä ajetaan lauantain aikataulujen mukaan klo 16.45 asti (lähtöaika päätepysäkiltä). Kirkkonummen, Keravan ja Sipoon linjoilla jouluaaton liikenne päättyy kuitenkin aiemmin, noin klo 16 mennessä. U-bussilinjat liikennöivät lauantaiaikataulujen mukaan klo 13 asti, jonka jälkeen liikennöidään vain rajoitetusti.
  • Lähijunilla on harvennettua liikennettä noin klo 17.30 asti, minkä jälkeen liikenne päättyy.
  • Metroliikenne päättyy noin klo 16.
  • Raitioliikenne päättyy noin klo 16. Linjalla 5 on lisälähtöjä Rautatieasemalta klo 12.35-13.20 ja Katajanokan terminaalilta klo 12.50-13.05.
  • Suomenlinnan lautta ajaa lauantaiaikataulujen mukaan koko päivän.

Joulupäivänä 25.12. liikenne käynnistyy sunnuntaiaikataulujen mukaisesti noin klo 11.

  • Bussiliikenteessä Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla noudatetaan joulupäivänä sunnuntaiaikatauluja klo 10.30 alkaen. Keravan suunnalla liikennöidään vain bussilinjaa 633N poikkeusaikataulun mukaan. Sipoon ja Kirkkonummen suunnan bussilinjoja ei liikennöidä. U-bussilinjoilla liikennöidään vain rajoitetusti.
  • Lähijunat ajavat joulupäivän aamuna normaalia sunnuntaita harvemmin aikatauluin noin klo 11 asti, minkä jälkeen junat kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaan. Lisäksi lähijunien yöliikenne ajetaan tapaninpäivän vastaisena yönä.
  • Metroliikenne alkaa noin klo 11.
  • Raitioliikenne alkaa noin klo 11. Raitiolinjat 5 ja 9 ajavat jo aiemmin aamusta poikkeusaikataulujen mukaan.
  • Suomenlinnan lautta liikennöi sunnuntaiaikataulun mukaan koko päivän.

Katso jouluaaton ja joulupäivän tarkemmat aikataulut:

Raitiolinjat

Bussit

Junat

Metro

Tapaninpäivänä 26.12. on sunnuntailiikenne.

Raitiolinjalla 5 on lisälähtöjä Rautatieasemalta klo 11.30-12.20 ja Katajanokan terminaalilta klo 11.30-12.30. Lisäksi linjalla ajetaan lisälähtöjä joulun välipäivinä (linkki tiedotteeseen).

Jouluaattona lisäliikennettä hautausmaille

Hietaniemen hautausmaalle pääsee jouluaattona linjalla 24X Asema-aukio - Hietaniemi. Linjan 24 Merikatu - Erottaja - Seurasaari lähdöt ajetaan jouluaattona ilman Hietaniemen kierrosta. Kellonummen hautausmaalle pääsee linjoilla 226A ja 246K sekä Honkanummen hautausmaalle linjalla 722, jolla on lisälähtöjä.

Bussien 24 ja 24X reitit jouluaattona

Aikataulut löytyvät Reittioppaasta noin kuukausi ennen joulua ja U-bussilinjojen aikataulut Matkahuollon aikatauluhausta

HSL:n asiakaspalvelu jouluna

HSL:n Rautatientorin palvelupiste on avoinna perjantaina 23.12. klo 17 asti ja suljettu 24.-26.12. Itäkeskuksen palvelupiste on avoinna aatonaattona normaalisti klo 17.15 asti ja suljettu aaton sekä joulunpyhät.

HSL:n asiakaspalvelusta, puh. 09 4766 4000, saa henkilökohtaista neuvontaa jouluaattona klo 8-15 ja joulupäivänä sekä tapaninpäivänä klo 9-17.

HSL:n tarkastusmaksutoimiston asiakaspalvelutiski suljetaan 23.12. klo 14.00.

Kommentit

toimivatko lauantaina-maanantai asti bussit Helsinki aamulla 7 ja toimivatko viel illalla 20 asti

Vantaan linjauudistuksen myötä ei Ruskeasannan hautausmaalle, tai edes lähelle sitä, pääse Tikkurilasta millään julkisella kulkuvälineellä suoraan.
Ja nyt on jouluaatonkin liikenne lakkautettu. Jos syy oli se ettei niihin riittänyt matkustajia, niin aikaisemmin aikataulut oli päästä. Edestakaisin oli turha kuvitella pääsevänsä linjurilla.
Heikosti menee, täytyy olla nopsat kintut jotta voi kävellä edestakaisin 10km tai paksu lompakko että voi ajaa taksilla viemään kynttilän.
Surullista.

Miksei bussi 633 voi ajaa Hietaniemestä tuttuina poikkeusliikennepäivinä Ruskeasannantien kautta?

Ruskeasannan hautausmaalle ei pääse edes jouluna, vanhukset haluavat käydä viemässä kynttilät. Osallistua jouluhartauteen, jos ei olebautoa, ei onnistu. Ja taksikortteja ei kaupungikta saa.

Linja 633 kulkee Tuusulantietä pitkin noin 400 metrin päässä Ruskeasannan hautausmaalta.

Jännä juttu, että Vantaalla Ruskeasannan hautausmaa on täysin motissa, eikä pelkästään jouluna.

Olisikohan HSL:llä aika miettiä hieman myöhemmin kulkevaa liikennettä. Loppuu nykyisin vähän turhankin.

Miksi pitäisi ajaa jouluna tyhjiä busseja kannattamattomasti?

Oho, ensimmäistä kertaa koskaan Espoossa ja Vantaallakin ajaa joulupäivänä KAIKKI linjat, eikä vain tietyt kuten aiempina vuosina. Mikähän lienee syynä?

Sipoon syystä kutenkin Nikinmäki jää vähemmälle, junaliitynnän varaan linjalla 736, eikä Vanhalla Porvoontiellä Kuusijärven itäpuolella ajeta lainkaan.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.