Kaivokadun pysäkki 2056 poistuu käytöstä 1.11.

Kaivokadun pysäkki 2056 poistetaan käytöstä tiistaina 1.11. Korvaava pysäkki on Postikadun pysäkki 2038. Pysäkkiä käyttävät linjat 20N, 21V ja 39N.

Kommentit

Ruuhka-aikaan bussin matka Sokoksen toiselta puolelta Kaivokadun pysäkille kestää yleensä monta minuuttia. Kävelemällä Sokoksen toiselle puolelle ehtii usein edelliseen. Poistuva pysäkki on 21V:n suosituin, miksi ihmeessä se pitää poistaa?

Samaa mieltä. Usein jopa bussin nokan edestä ylittäen Postikadun ehtii vielä Kaivokadun pysäkille. Kaivokadun pysäkki tulisi ehdottomasti säilyttää.

Liikennöinti poistettavalle pysäkille eli sekä kääntyminen pysäkille että pysäkiltä poistuminen on ollut ajoittain hankalaa ja tämä on vaikuttanut linjan täsmällisyyteen. Linjalla 21V on paljon matkustajia ja linjalle saadaan nyt isompia busseja. Isompien bussien on vielä hankalampaa päästä pysäkille ja pois pysäkiltä. Muutoksilla siis parannetaan linjan 21V täsmällisyyttä ja sujuvoitetaan liikennöimistä.

Milloin niitä isompia busseja tulee? Salmisaaren pysäkiltä ei aina mahdu klo 16 jälkeen kyytiin tullessa keskustan suuntaan. Eikö 21V voitaisi siirtää keskustan suuntaan tullessa muualle kuin Kampin terminaalin kautta, jotta me, jotka menemme rautatieasemalle mahdumme kyytiin? Lisäksi Kampin terminaalissa saattaa vierähtää ruuhkan takia muutamia ylimääräisiä minuutteja. Lauttasaarestahan tulee kaksi muuta linjaa Kamppiin ja lisäksi T-bussit. Silloin kun 65A ja 66A kulkivat niin ne olivat Salmisaaresta nopeammin Sokoksella kuin 21V.

Miten pysäkiltä poistuminen on ollut ajoittain hankalaa? Bussiahan väistetään sen lähtiessä pysäkiltä. Mikäli syynä on risteyksen toisella puolella olevan Simonkadun ruuhkaisuus, se ei tule poistumaan mihinkään pysäkin poistolla.

Noita isompia busseja oli 21V:llä vuositolkulla 14.8.2016 asti ja kummasti ne vaan pärjäsivät siihen asti tuolla pysäkillä. Liikenteestä varmaan kyllä tulee täsmällisempää, kun ei ole enää kyytiin nousevia matkustajia aiheuttamassa epätäsmällisyyttä. Matkustajista eroon pääseminen ei vaan kuulosta kovin järkevältä tavoitteelta.

Aikaisemmin pysäkkiä käytti useita isoilla busseilla ajavaa linjaa ja silloinkin pärjättiin aivan hyvin. Älkää nyt enää huonontako Lauttasaaren joukkoliikennettä ja poistako jälleen pysäkkejä huonoin perusteiluin, kiitos. Esim. perusteluissa mainuttu "täsmällisyys" tuskin paranee merkittävästi sen vuoksi, että tuo pysäkki poistetaan.

Aikaisemmin esim. Melkonkadun pysäkkejä poistettaessa olette käyttäneet perusteluna, että "Pysäkkien poistuttua käytöstä katutilaa vapautuu Melkonkadulta muuhun käyttöön." Jokainen voi mennä toteamaan todellisen tilanteen Melkonkadulle, josta pysäkit poistettiin 2016 tai vaikka Vattuniemenkadulle, jossa pysäkkejä on siirretty 2016 ja poistettu 2013.

Nyt kun tilapäislinjat jatkavat ajoaan vielä ensi vuonnakin suunniteltua pidempään, niin olisi mielestäni syytä ottaa huomioon monen toive, että linja 21BX siirtyisi takaisin Melkokadulle vanhalle 65A, 66A ja 501 reitille. Tätä monien toivomaa ja nykylinjastoa parantavaa ehdotusta HSL on vastustanut esim. perustelulla "Linja 21BX ajaa siis Vattuniemenkatua pitkin, koska Lauttasaareen länsimetron myötä tulevat liityntälinjat 21 ja 21B ajavat sitten aikanaan samaa reittiä.". Tämä perustelu on mielestäni myös huono.

Koska 21BX:n ja seutulinjojen Porkkalankadun sillan alun tilapäispysäkki palaa omalle paikalleen Lapinrinteelle?

Linja 21BX siirtyy takaisin Melkonkadulle 14.11. Siirrosta tiedotetaan vielä lähempänä muutosajankohtaa.

Porkkalankadun pysäkit 1232 ja 1234 on siirretty omalle paikalleen tänään maanantaina 31.10. Linkki tiedotteeseen

Linjojen 20N, 21V ja 39N poistuminen pysäkiltä on hyvä asia, kun nyt ne pääsevät liikenteeseen heti lähtöajan jälkeen eli myös kyseisen pysäkin matkustajat tulee kyytiin ennen lähtöaikaa. Mutta miksi linja 17 ei nyt voisi alkaa pysähtyä pysäkillä?

Ei kun 17 menikin toiseen suuntaan tuosta kohtaa, ei mitään.

Sori että viilaan pilkkua, mutta sen rautatieaseman virallinen nimi on kesäkuusta 2010 lähtien ollut "Helsingin päärautatieasema". Ratikkapysäkin nimi on ollut virheellinen jo kuuden vuoden ajan.

Joopa joo. Lisää huononnuksia Lauttasaaren suuntaan matkaaville. Erittäin surkea tilanne, kun ei bussilla pääse edes rautatieasemalle, vaan pitää kävellä Kampista tai ......alkaa kyllästyttää tämä joukkoliikenne.

Hei, korvaava pysäkki on siis Sokoksen toisella puolella, ei kovin kaukana rautatieasemasta.

Korvaava pysäkkihän on peräti lähempänä rautatieasemaa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.