Lauttasaaren bussilinjasto uudistuu – linjat 65A, 66A, 501 ja 20 poistuvat, uudet linjat 20X ja 21BX aloittavat 15.8.2016

Lauttasaaren bussilinjasto uudistuu merkittävästi 15. elokuuta, kun HSL:n liikenteessä siirrytään talviaikatauluihin. Espoon suunnan T-linjat, linja 21V ja yölinja 20N säilyvät entisellään, ja uudet linjat 20X ja 21BX aloittavat liikennöintinsä. Helsingin keskustan suuntaan saaren kaikista osista tarjotaan vaihdoton yhteys Kamppiin, Vattuniemestä myös Asema-aukiolle.

Samalla linjat 65A, 66A, 501 ja 20 lakkautetaan. Linjat 65A ja 66A muuttuvat linjoiksi 65 ja 66 eivätkä kulje enää Rautatientorin ja Lauttasaaren välistä osuutta. Linja 21BX (Kamppi–Vattuniemi) korvaa Vattuniemessä linjojen 65A ja 66A palvelua.

Linjan 501 lakkauttamisen myötä Lauttasaaren ja Espoon väliset matkat onnistuvat parhaiten T-busseilla tai vaihtamalla Ruoholahdessa. Linjaa 20 korvaava 20X taas kulkee Katajaharjusta Kamppiin, joten suora yhteys Lauttasaaren ja Erottajan välillä poistuu.

Linjat 20X ja 21BX käyttävät Kampin terminaalissa laituria numero 43.

Lauttasaaressa kulkevat 15.8. alkaen seuraavat linjat:
20X (Kamppi–Katajaharju, reitti, aikataulu)
21BX (Kamppi–Vattuniemi, reitti, aikataulu)
21V (Asema-aukio–Vattuniemi, reitti, aikataulu)
102T–160T (Kamppi–Lauttasaari–Espoo)
20N (Asema-aukio–Vattuniemi–Katajaharju, vain yöliikenteessä, reitti, aikataulu)
Kaikki linjat kulkevat Porkkalankatua pitkin.

Lauttasaaren bussilinjasto 15.8.2016 alkaen

Kommentit

Bussilinjat-karttaan (Helsinki 15.8.2016-) on merkitty linjat 20X ja 21BX ajettavaksi Lauttasaarentietä myös Katajaharjuntien ja Lemissaarentien välillä. Mitä osaa vuoroista tämä tieto koskee?

Erottajan linjaa kaipaan minäkin. Vielä loppukevään (toukokuu -16) tietojen mukaan linja 20 tilalle olisi 15.8. alkaen tullut linja 21. Meidän perheen koululaisten harrastuskulkemiset oli suunniteltu tähän toukokuun informaatioon perustuen. Onkohan kenelläkään mitään realistista aikatauluarviota länsimetron liikennöinnin alkamisajankohdasta? Kuinkakohan kauan Erottajan linjaa saadaan odottaa?

Miksi moinen väliaika? Eikö linja 20 voisi jatkaa normaalisti kunnes länsimetro valmistuu ja linja 21 aloittaa? Länsimetron valmistuminen ei vaikuta mitenkään matkustajiin, jotka nimenomaan jäävät pois/nousevat kyytiin välillä Ruoholahti - Erottaja. Tuo osa kaupungista on muutenkin melkein ilman julkistaliikennettä lukuunottamatta ratikoita 3 ja 6. Monen matkat vaan hankaloituvat. Vaikuttaa todelta hullulta.

Hei,

linjat 20X Kamppi-Katajaharju ja 21BX Kamppi-Vattuniemi liikennöivät Kampin terminaaliin, koska ajoreitti Lauttasaaren suunnasta sinne on sujuvampi ja nopeampi kuin Erottajalle. Tällöin liikenne saadaan järjestettyä tehokkaasti ja pienelläkin bussimäärällä voidaan liikennöidä tiheästi. Busseja on syksyllä ajossa vähemmän kuin menneenä talvena.

Miten Erottajalle jatkavasta linjasta on nyt luovuttu? Miksi?
Aiempi informaatio on ollut aivan muuta. Erottajalle jatkava linja takaisin kiitos!!!!!

Erottajan ja Vattuniemen välillä kulkeva linja 21 tosiaan sisältyi länsimetron liityntälinjastosuunnitelmaan, ja linjan oli määrä aloittaa liikenteessä 15. elokuuta. Koska länsimetron valmistuminen kuitenkin on viivästynyt, Lauttasaaren bussilinjastoa jouduttiin suunnittelemaan uusiksi. Suora yhteys Lauttasaaren ja Erottajan välille muodostuu, kun länsimetro liityntälinjastoineen otetaan käyttöön. Liikenteen aloituspäivämäärä ei ole vielä tiedossa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.