Linjalle 550 uudet pysäkit Viilarintielle 15.11.

Linjalle 550 tulee uudet pysäkit Holkkitie 4245 ja 4244 Viilarintielle tiistaina 15.11.

Kommentit

Erittäin hyvä lisäys tämä pysäkkipari, kiitos!

Älkää nyt vaan taivaan tähden ruvetko lisäämään runkolinjoille pysäkkejä vaan vähentäkää ennemminkin niitä entisestään! Nimensä mukaisesti runkolinjojen on tarkoitus palvella nopeaa liikkumista, tässä tapauksessa muuten melko heikosti toimivaa poikittaisliikennettä. Linjojen läheisyydessä asuvien asukkaiden palveleminen on tietenkin järjestettävä yhtä hyvin kuin muuallakin asuvien, mutta sitä ei pidä hoitaa runkolinjojen avulla, kuten nyt on osittain tehty sekä linjoilla 550 että varsinkin 560. Pian taas ajaudutaan tilanteeseen, jossa runkolinjan bussi kiertää kaikki lähiöt eli palataan vanhaan systeemiin. P.S. Asun itse runkolinjan varrella ja lähiliikenteemme nojautuu lähes täysin tähän eli molemmat käyttötarpeet ovat tuttuja.

Pysäkit tuovat 550:n paremmin Myllykylän ja Myllypuron asukkaiden saavutettavaksi kävellen.

Kyllä 560:llä olisi samaan tapaan lisäpysäkeille tarvetta Fallpakassa ja Mellunmäentien alussa. Nykyinen pysäkki Itäväylällä on keskellä ja palvelee vähäisiä vaihtajia parhaiten. Liikennevalojen vuoksi kävelyaika on kuitenkin asukkaille pitempi verrattuna, että pysäkit olisivat samalla puolella kuin asuu.

Vielä vuonna 2006 suunnilleen tuossa kohdassa oli Kauppamyllyntien pysäkki, jossa Jokerin esiaste 550 ei pysähtynyt, mutta siinä pysähtyi 57, joka silloin kulki Itäkeskuksesta Käpylän kautta Munkkivuoreen (58:lla on samat päättärit, mutta se kulkee Pasilan kautta). Jokerin perustamisen yhteydessä 57 lyhennettiin sitten Viikkiin ja pidennettiin seuraavana vuonna Latokartanoon. Myöhemmin 57:äähan on pidennetty molemmista päistä, lännessä Munkkiniemeen ja idässä Kontulaan.

Melko tarkkaan samassa kohdassahan pysähtyi linjaa 550 edeltänyt bussi Itäkeskuksesta Viikkiin jne. Linjan 550 perustamisen yhteydessä pysäkkipari haluttiin tuolloin imagosyistä jättää ilman palvelua.

Hyvä, että runkolinjoille voidaan tänä syksynä jälleen lisätä yksittäinen pysäkkipari tarkasti harkiten, mikäli runkolinja olisi ainoa pysäkkiä käyttävä täyden palveluajan linja. Tässä tarkoituksessa toivon, että runkolinjan 560 täydennysjonon kärkeen voidaan nyt merkitä entisen linjan 78 pysäkkipari "Fallpakankuja". Myös Mustavuoren ulkoilualue on jo aiemmin päätetty palvella tältä pysäkiltä käsin, koska Itäväylälle ei ole (vieläkään) saatu uutta pysäkkiä.

Kiitos. Tätä pyysin jo aiemmin tänä vuonna! Helpottaa 550 käyttäviä huomattavasti Myllypuron asukkaita! :)

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.