Linjojen 39 ja 39B reitit muuttuvat Kampissa 14.11.

Linjojen 39 ja 39B reitti muuttuu Kampissa maanantaina 14.11. Päätepysäkki siirtyy Fredrikinkadulta Runeberginkadulle. Linjan lähtöpysäkki on edelleen Fredrikinkadulla.

Kommentit

Todella harmillinen muutos. Itselläni linjan käyttö lisääntyi huomattavasti, kun päättäri siirtyi Fredalle. Miksi päättäri ei voi olla siinä ihan metron sisäänkäynnin luona missä se oli aikoinaan?

Miksi 39 reittiä ja päätepysäkkiä on siirrelty vähän väliä jostain 2000-luvun alusta lähtien. Kun se nyt Kamppiin påin palaa entiselle reitille niin miksei siitä voi nousta päällekin vaan pitää kulkea tälle ruuhkaiselle Fredrikinkadun pysäkille.-Paras olisi, että 39:kin siirrettäisiin Kampin terminaaliin, ainakin sitten jos Länsimetro joskus aloittaa. Tätä toivoisi moni matkustaja Pitäjänmäen - Konalan suunnalta.

Länsimetron aloittaessa liikennöintinsä Salomonkadun läpiajomahdollisuus poistuu, minkä vuoksi myöskään linja 39 ei voi enää käyttää tätä reittiä Runeberginkadun ja Fredrikinkadun välillä. Elokuussa 2016 linjan päätepysäkki siirrettiin Fredrikinkadulle, koska Runeberginkadun eteläpää on ollut ajoittain ruuhkainen. Siirtoajo päätepysäkiltä Malminrinteen kautta Fredrikinkadun lähtöpysäkille on kuitenkin syksyn aikana osoittautunut ongelmalliseksi, sillä teliakseliset bussit eivät ole pystyneet kunnolla kääntymään Kampintorin kiertoliittymässä takaisin Malminrinteelle. Kiertoliittymässä kääntyminen onnistuu paremmin reitillä Runeberginkatu – Malminrinne, ja tämän vuoksi linjan päätepysäkki jouduttiin siirtämään takaisin Runeberginkadulle lähtöpysäkin säilyessä edelleen Fredrikinkadulla.

Kampin terminaaliin linjaa 39 ei voi siirtää, sillä linja on tasavälistetty linjojen 14 ja 18 kanssa. Mikäli linja 39 lähtisi terminaalista, linjoilla 14 ja 18 olisi Fredrikinkadun pysäkillä vuorotellen lyhyempi ja pidempi väli. Tällöin joka toinen vuoro keräisi liikaa matkustajia ja perässä tuleva tyhjempi vuoro ajaisi yhteisen osuuden nopeammin, jolloin bussit helposti ketjuuntuisivat.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.