Uusi lähibussilinja 26 Hakaniemen ja Kalasataman välille 11. tammikuuta

HSL parantaa Kalasataman liikenneyhteyksiä maanantaina 11. tammikuuta, kun uusi bussilinja 26 (Hakaniemi–Kalasatama–Hakaniemi) aloittaa liikennöintinsä.

Linja kulkee arkisin noin kello 5.30–22, ja sillä on ruuhka-aikoina 15 minuutin vuoroväli. Ruuhka-aikojen ulkopuolella bussit kulkevat 20 minuutin välein. Linjaa liikennöidään pienkalustolla. Käytössä on myös autoja, jotka toimivat vuodenvaihteessa lakkautetun Kutsuplus-palvelun käytössä.

Lähtöpysäkki Hakaniemessä on Hakaniemen torikadun varressa sijaitseva pysäkki numero 2502. Siitä linja kulkee Sörnäisten rantatien kautta Kalasatamaan, jossa se käyttää päätepysäkkinään Junonkadun pysäkkiä (2560). Kalasatamasta linja jatkaa Hermannin rantatielle, josta se palaa Vanhaa Talvitietä pitkin takaisin Sörnäisten rantatielle ja Hakaniemeen.

Linjan 26 reitti

Linjan 26 reitti Reittioppaassa

Linjan 26 reittikartta pdf-tiedostona

Linjan 26 aikataulu pdf-muodossa

Kommentit

Millä tavoin linjan autot muuttuvat pääsiäisen jälkeen?

Eipä tarvitse enää kiivetä ylös Junatien portaita, kun Verkkosaaresta päin voi vaihtaa sujuvammin Hakaniemessä bussiin 23 Alppilaan, Pasilaan ja Ruskeasuolle.

Arviolta toukokuussa valmistuu kevyelle liikenteelle Isoisänsilta, jota pääsee Junonkadun pysäkiltä Mustikkamaalle ja Korkeasaareen muutamassa minuutissa. Linjan 16 jo aiemmin poistuttua Hakaniemestä merkittävä matkustajamäärä Korkeasaaressa kävijöitä löytänee linjan 26. Saadaanko loppukeväällä 26:lle lisää matalalattiatarjontaa - ja ehkä enemmän kapasiteettia?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.