HSL:n liikenne itsenäisyyspäivänä 6.12. ja tiistaina 5.12.

HSL:n liikenne kulkee itsenäisyyspäivänä 6.12. sunnuntain aikataulujen mukaan. Keskustan raitiovaunu- ja bussiliikenteessä on kuitenkin poikkeuksia muun muassa ylioppilaiden soihtukulkueen ja Linnan juhlien vuoksi.

Itsenäisyyspäivän aattona tiistaina 5.12. liikenne kulkee perjantain aikataulujen mukaan. Lisäksi metro kulkee kaksi tuntia normaalia pidempään ja joillain Helsingin keskustasta lähtevillä bussilinjoilla on lisälähtöjä.

Liikenne itsenäisyyspäivänä 6.12.

Liikenne kulkee sunnuntain aikataulujen mukaan. Keskustan raitiovaunu- ja bussiliikenteessä on poikkeuksia kulkueiden ja linnan juhlien vuoksi.

Ylioppilaiden soihtukulkue

Kulkue lähtee liikkeelle kello 17 Hietaniemenkadulta ja kulkee reittiä Hietaniemenkatu–Arkadiankatu–Mannerheimintie–Pohjoisesplanadi–Presidentinlinna–Mariankatu–Aleksanterinkatu–Senaatintori.

Raitiolinjat 1 ja 2 ajavat kello 16.50–17.30 molempiin suuntiin suoraan Mannerheimintietä. Runeberginkadun ja Arkadiankadun reittiosuus jää ajamatta. Myös muille raitiolinjoille on odotettavissa hetkellisiä viivästyksiä kulkueen reittikaduilla.

Bussilinja 24:
Lähdöt Merikadulta klo 16.45 ja 17.05 ajetaan reittiä Pietarinkatu–Kapteeninkatu–Tehtaankatu–Laivurinkatu–Fredrikinkatu–Pohjoinen Rautatienkatu–Mechelininkatu. Korkeavuorenkadun, Mannerheimintien, Arkadiankadun ja Pohjoisen Rautatienkadun reittiosuus jää ajamatta.
Lähdöt Seurasaaresta klo 16.45 ja 17.05 ajetaan reittiä Mechelininkatu–Hietalahdenranta–Bulevardi–Yrjönkatu. Hietaniemen, Pohjoisen ja Eteläisen Rautatienkadun, Arkadiankadun ja Mannerheimintien reittiosuus jää ajamatta.
Bussit pysähtyvät kaikilla poikkeusreitin varrella olevilla pysäkeillä.

Kartta linjan 24 poikkeusreitistä ylioppilaiden soihtukulkueen aikana

Lisäksi kulkue saattaa aiheuttaa hetkellistä viivästystä linjoille 14, 18, 21V, 37, 39, 41, 42, 69 ja 195.

Linnan juhlat

Tapahtuman aikana noin kello 17.00–23.00 raitiolinjat 2, 3, 4 ja 7 kulkevat poikkeusreiteillä. Raitiolinja 5 ei liikennöi. Eirassa ja Katajanokalla raitioliikennettä korvataan busseilla.

Kartta raitioliikenteestä ja korvaavien bussien reiteistä Linnan juhlien aikana

Raitiolinjat 2 ja 3 ajavat linjan 1 päätepysäkille Pursimiehenkadulle.
Bussi 3X korvaa ajamatta jäävää reittiosuutta. Se kulkee reittiä Eteläranta–Laivasillankatu–Tehtaankatu–Laivurinkatu–Fredrikinkatu–Bulevardi–Albertinkatu–Pursimiehenkatu–Viiskulma. Päätepysäkit ovat Viiskulma (1174) Pursimiehenkadulla ja Olympiaterminaali (1987) Laivasillankadulla.

Raitiolinja 4 liikennöi Kolmikulmaan.
Bussi 4X korvaa Lasipalatsin ja Katajanokan välistä osuutta. Bussi lähtee Postitalon pysäkiltä (2038) ja kulkee reittiä Postikatu–Kaivokatu–Kaisaniemenkatu–Liisankatu–Pohjoisranta–Kanavakatu–Satamakatu–Kruunuvuorenkatu–Linnankatu–Merikasarminkatu.

Raitiolinja 5 ei liikennöi.
Bussi 5X korvaa raitioliikennettä. Bussi kulkee linjan 4X reittiä Kruunuvuorenkadulle ja siitä edelleen terminaalille. Viimeiset raitiolinjan 5 lähdöt ovat Katajanokan terminaalilta klo 17.02 ja Rautatieasemalta klo 16.45.

Raitiolinja 7 ajaa rautatieaseman kautta. Aleksanterinkadun, Snellmaninkadun ja Liisankadun osuus jää ajamatta.

Muut poikkeukset

Itsenäisyyspäiväksi on odotettavissa myös mielenilmauskulkueita, jotka voivat aiheuttaa poikkeuksia joukkoliikenteeseen.

Liikenne tiistaina 5.12.

Liikenne kulkee pääosin perjantain aikataulujen mukaan. Myös yöliikenne ja pikkujoulukauden lisälähdöt ajetaan kuten perjantain jälkeisinä öinä, eli metro kulkee kaksi tuntia normaalia pidempään ja joillain Helsingin keskustasta lähtevillä bussilinjoilla on lisälähtöjä. Pikkujoulukauden lisäliikenne.

Joillain U-linjoilla ajetaan kuitenkin vain normaali tiistailiikenne.

Tarkemmat aikataulut Reittioppaassa

HSL:n liikenteen tarkemmat aikataulut ovat saatavilla Reittioppaasta (www.reittiopas.fi). U-bussilinjojen aikataulut löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta https://www.matkahuolto.fi/.

Kommentit

Oli aavistuksen huvittavaa nähdä joillakin ratikkapysäkeillä muista poikkeusreiteistä kertovia julisteita, kun itsenäisyyspäivän mittavat järjestelyt eivät saaneet minkäänlaista mainintaa.

Ja kuinka vaikeaa olisi esim. Viiskulman pysäkille laittaa ihan konkreettisia nuolia kohti korvaavan bussin lähtöpaikkaa, sitä kun ei pysty suoraan näkemään?

Miksi 8-ratikka meni tänään poikkeavaa reittiä (Välimerenkatua eikä Ruoholahden kautta) ?

Mikä on Kaivokadulta raitiovaunun 5 viimeinen lähtö Katajanokalle itsenäisyyspäivänä (ennen kuin pitää hakeutua bussipysäkille)?

Viimeiset raitiolinjan 5 lähdöt ovat Katajanokan terminaalilta klo 17.02 ja Rautatieasemalta klo 16.45.

Pysähtyvätkö linjan 24 lähdöt Seurasaaresta klo 16.45 ja 17.05 lainkaan Etu-Töölössä ja lähellä Kamppia?

Bussi 24 pysähtyy poikkeusreitin varrella olevilla bussipysäkeillä.

Hei! Kiitos huomiosta, virhe on nyt korjattu!

Mutta jos se tarkoittaakin maanantai 4.12

Tekstin alalaidassa puhutaan edelleen maanantaista 5.12.

5.12. on tiistai, ei maanantai.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.