Kiinan presidentin valtiovierailu aiheuttaa viivästyksiä liikenteeseen Helsingin keskustassa keskiviikkona 5.4.

Kiinan presidentti Xi Jinping on valtiovierailulla Helsingissä keskiviikkona 5. huhtikuuta. Vierailun odotetaan aiheuttavan Helsingin keskustan liikenteeseen merkittäviä viivästyksiä koko päivän ajan. Poliisi ohjaa liikennettä.

Juna ja metro kulkevat normaalisti, mutta Helsingin keskustan bussi- ja raitiovaunumatkustajien on syytä varautua viivästyksiin. Suomenlinnan-Kauppatori-lautalla henkilöliikenne kulkee normaalisti, mutta autot Suomenlinnaan ja Suomenlinnasta on keskiviikkona kuljetettava Katajanokalta kulkevalla lautalla.

Kommentit

Ilmeisesti henkilöliikennekään ei kulje normaalisti, vaan lautoilla on poikkeavia aikatauluja.

Miksi tätä ilmoitusta ei annettu eilen tai edes aamulla? Tarkistin vielä asian aamulla, eikä HSL:n sivuilla ollut mitään ilmoitusta ratikoiden viivästymisestä tai edes viivästymisen vaarasta ollut. Ja kyllähän ne sitten viivästyivät ja kunnolla.

Valitettavasti tieto tarkoista liikenteen poikkeuksista tällaisten valtiovierailujen tapauksessa tulee aina hyvin myöhään, sillä valtionpäämiesten liikkeistä ja aikatauluista ei kerrota etukäteen. Mutta koska vierailu oli kuitenkin tiedossa, olisimme kieltämättä voineet tiedottaa aiemminkin. Pahoittelemme tätä.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.